Julia Roberts was de eerste vrouw die meer dan $ 20 miljoen verdiende voor deze rol

Inhoudsopgave:

Julia Roberts was de eerste vrouw die meer dan $ 20 miljoen verdiende voor deze rol
Julia Roberts was de eerste vrouw die meer dan $ 20 miljoen verdiende voor deze rol
Anonim

In de loop van de geschiedenis van Hollywood zijn de dingen enorm veranderd. In de afgelopen decennia is bijvoorbeeld de hoeveelheid geld die acteurs voor een enkele rol krijgen, explosief gestegen. Sterker nog, in 2019 kreeg Dwayne Johnson naar verluidt $ 87,5 miljoen betaald tijdens een pandemie, wat op zijn zachtst gezegd een duizelingwekkend bedrag is.

Helaas hebben vrouwelijke filmsterren altijd minder betaald gekregen dan hun mannelijke tegenhangers. Nadat de eerste mannelijke acteur bijvoorbeeld $ 20 miljoen had gekregen om in een enkele film te spelen, duurde het enkele jaren voordat een vrouwelijke filmster hetzelfde bedrag voor een rol ontving.

Julia Roberts Rode Loper
Julia Roberts Rode Loper

Natuurlijk zijn er in de loop der jaren verschillende opmerkelijke vrouwelijke filmsterren geweest en het zou voor velen logisch zijn geweest om een filmdeal van $ 20 miljoen te sluiten. Dat gezegd hebbende, er was maar één acteur die een voldoende grote kassa-trekking was en in de running was voor de juiste rol om de eerste vrouwelijke acteur te zijn die een salaris van $ 20 miljoen eiste en kreeg. Het is niet verwonderlijk dat Julia Roberts de persoon was om die prestatie te leveren. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op: voor welke film kreeg Roberts voor het eerst 20 miljoen dollar?

Magere begin

Op dit moment is Julia Roberts al zo lang een megaster dat het moeilijk kan zijn om te onthouden dat dat niet altijd het geval was. Om te bewijzen hoe betaalbaar Julia Roberts is geworden, hoef je alleen maar naar de rapporten te kijken dat een bijzonder onaangename filmregisseur ooit Roberts als Harriet Tubman wilde casten.

Zoals iedereen die bekend is met de carrière van Julia Roberts al zou moeten weten, was Pretty Woman de film die van haar een megaster maakte. Hoewel Roberts geen grote ster was voordat hij in die film verscheen, heb je misschien aangenomen dat ze een fortuin kreeg voor het project sinds ze de hoofdpersoon van de film speelde. Zo werkt Hollywood echter niet. In plaats daarvan beslissen de studiohoofden meestal hoeveel geld ze een acteur betalen op basis van hun staat van dienst.

Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw
Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw

Volgens rapporten kreeg Julia Roberts slechts $ 300.000 betaald om te schitteren in Pretty Woman. Gezien hoeveel Roberts daarna voor rollen werd betaald en hoe succesvol Pretty Woman zou worden, is dat cijfer behoorlijk verrassend. Bovendien kreeg Richard Gere naar verluidt miljoenen betaald om te schitteren in Pretty Woman, maar dat is logisch, aangezien hij al een grote filmster was toen hij zich bij de film aanmeldde.

Incasseren

Na de release van Pretty Woman werd Jula Roberts een van de meest gevraagde filmsterren ter wereld. Als gevolg hiervan kon ze hoofdrollen krijgen in een lange lijst van hitfilms, waaronder My Best Friend's Wedding, Stepmom en Notting Hill. Vanwege Roberts' lange staat van dienst op het gebied van kassucces, zat ze tegen de tijd dat ze een deal sloot om in Erin Brockovich te schitteren op de stoel van de bestuurder.

Julia Roberts Erin Brockovich
Julia Roberts Erin Brockovich

Zoals gemeld in een Newsweek-artikel uit het jaar 2000, kreeg Julia Roberts $ 20 miljoen betaald om te schitteren in Erin Brockovich en zij was de eerste vrouwelijke acteur die zoveel verdiende voor een film. Volgens datzelfde Newsweek-rapport waren Meg Ryan en Jodie Foster destijds de enige twee vrouwelijke acteurs die in de buurt kwamen van dat cijfer. Dat gezegd hebbende, Foster en Ryan waren nog ver verwijderd van het doel, aangezien elk van hen nooit meer dan $ 15 miljoen voor een film had gekregen.

In haar voetsporen treden

Toen Julia Roberts erin slaagde een deal van $ 20 miljoen voor zichzelf te onderhandelen, was dat duidelijk een gedenkwaardige gebeurtenis in haar leven. Voor iedereen die niet van de buit van Roberts 'fortuin kan genieten, was er echter iets veel belangrijkers aan de hand. Het was tenslotte een teken dat Hollywood veel waarde hechtte aan ten minste één vrouwelijke acteur.

Natuurlijk heeft iedereen die probeert te doen alsof vrouwelijke filmsterren hetzelfde bedrag krijgen als hun mannelijke tegenhangers ongelijk. Het is echter de moeite waard om het feit te vieren dat sommige vrouwelijke filmsterren ook een fortuin beginnen te verdienen met hun werk.

Scarlett Johansson lacht rode loper
Scarlett Johansson lacht rode loper

Met name Scarlett Johansson kreeg naar verluidt in het jaar 2019 $ 56 miljoen betaald. Om te zeggen dat dit een levensveranderende hoeveelheid geld is, is zo'n enorm understatement dat het moeilijk te doorgronden is. Toch, hoewel Johansson in 2019 speelde in Jojo Rabbit, Marriage Story en Avengers: Endgame, verdienden zeven mannelijke acteurs dat jaar naar verluidt meer dan zij. Natuurlijk zijn er sterke argumenten waarom Dwayne Johnson, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Akshay Kumar, Jackie Chan, Bradley Cooper en Adam Sandler verdienden een fortuin in 2019. Het lijkt echter nogal twijfelachtig dat ze dat jaar allemaal meer betaald kregen dan Johansson, gezien het feit dat haar carrière op dat moment in brand stond.

Aanbevolen: