Hoe Beyoncé's kritiek van de media voor gewichtstoename op 19-jarige leeftijd haar leven veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe Beyoncé's kritiek van de media voor gewichtstoename op 19-jarige leeftijd haar leven veranderde
Hoe Beyoncé's kritiek van de media voor gewichtstoename op 19-jarige leeftijd haar leven veranderde
Anonim

Beyoncé is niet op een dag gebouwd. Het kostte haar talloze uren werken, trainen, slapeloze nachten in de studio en een ongelooflijk gevoel van eigenwaarde.

Maar ze was niet altijd zo zelfverzekerd als ze nu lijkt te zijn. In een zeldzaam interview met Harper's Bazaar ging het Grammy-winnende popidool met meerdere koppeltekens in op diepe persoonlijke details over een incident waardoor ze zich erg onzeker voelde… wat haar op zijn beurt inspireerde om een van de meest succesvolle nummers van haar meidengroep ooit te maken.

Beyoncé's belangrijkste ontwikkelingsjaren werden sterk beïnvloed door haar moeder Tina Knowles Lawson

Beyoncé in haar jongere jaren
Beyoncé in haar jongere jaren

Beyoncé Giselle Knowles werd in 1981 geboren in Houston, Texas, als zoon van haar ouders, Matthew Knowles en Tina Knowles Lawson. Al sinds ze klein was, wisten zij en iedereen om haar heen dat ze voorbestemd was voor grootsheid. Maar deze grootsheid had een prijs, zoals Tina maar al te goed wist.

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat jonge sterren in de film- en muziekindustrie worden onderworpen aan emotionele, psychologische en in sommige gevallen zelfs fysieke mishandeling door mensen die 'van een hogere rang' zijn. Het is bijna alsof het sterrendom wacht op degenen die de mishandeling het langst kunnen verdragen.

Tina wilde deze toekomst absoluut NIET voor Beyoncé. Ze zorgde ervoor dat haar dochters Beyoncé en Solange wisten wat ze waard waren en vol zelfliefde waren, en ze ging zelfs zo ver dat ze hen allebei naar een counselor stuurde rond de tijd dat Beyoncé voor het eerst populair begon te worden in de stad.

Hoe dan ook, er waren een paar dingen waar Beyoncé zich voor schaamde en onzeker over voelde.

De gedachte alleen al dat ze ooit onzeker zou zijn over wat dan ook, is nu behoorlijk bizar om over na te denken, maar dat laat maar zien hoe ver ze is gekomen als een jong en beïnvloedbaar tienermeisje dat net is begonnen in de muziekindustrie.

De media die praten over de gewichtstoename van Beyoncé veranderde haar carrière

Bootylicious door Destiny's Child
Bootylicious door Destiny's Child

Naarmate ze groeide en volwassener werd, groeide ook haar muziek en, nou ja, haar lichaam. In een interview met Harper's Bazaar in augustus 2021 vertelde ze een keer dat ze bij Destiny's Child was en iemand hier en daar een paar opmerkingen hoorde maken die haar niet goed stonden.

In het interview citeerde ze: "Ik herinner me dat ik mensen begon te horen bekritiseren nadat ik wat was aangekomen. Ik was 19. Geen van de voorbeeldkleding paste bij mij. Ik voelde me een beetje onzeker van toen ik enkele opmerkingen hoorde, werd ik op een dag wakker en weigerde medelijden met mezelf te hebben, dus schreef ik 'Bootylicious'. Het was het begin dat ik gebruik maakte van wat het leven me ook gaf en het veranderde in iets dat kracht gaf aan andere vrouwen en mannen die met hetzelfde worstelden."

Het lijkt alsof juffrouw Tina wist wat ze deed en het meisje goed heeft opgevoed!

Beyoncé beschuldigd van 'afgesloten' te zijn van haar fans

beyonce interview
beyonce interview

Ze deed de naamgenoot van haar visuele album uit 2017 eer aan, nam die citroenen en maakte Limonade. Helaas is iedereen een criticus. Sinds ze zich tot het uiterste heeft ingespannen om haar privéleven, eh, privé te houden, wordt ze ervan beschuldigd 'koud' en 'afgesloten' te zijn.

Sommige mensen geloven zelfs dat het zulke situaties waren die haar zo privé maakten.

Elle UK meldde dat Beyoncé de kwestie besprak en citeerde haar: "In deze business is een groot deel van je leven niet van jou, tenzij je ervoor vecht. Ik heb gevochten om mijn gezond verstand en mijn privacy te beschermen, omdat de kwaliteit van mijn leven ervan afhing. Veel van wie ik ben, is gereserveerd voor de mensen van wie ik hou en die ik vertrouw. Degenen die me niet kennen en me nooit hebben ontmoet, zouden dat kunnen interpreteren als afgesloten. Vertrouw erop, de reden dat die mensen bepaalde dingen over mij niet zien, is omdat mijn maagdelijke kont niet wil dat ze het zien… Het is niet omdat het niet bestaat!'"

Over het algemeen bleek Beyoncé's een succesvolle en veelzijdige volwassene te zijn. Ze geeft haar zelfliefdetechnieken door aan mensen die dicht bij haar staan, zoals haar vriendin Lizzo. In een artikel gepost door People, uitte Beyoncé een diep gevoel van trots toen ze zag dat haar leringen werden beoefend door haar dochter Blue Ivy.

"Ik ben zo blij dat mijn dochters het voorbeeld van die rituelen van mij zullen krijgen. Een van mijn meest bevredigende momenten als moeder is toen ik Blue op een dag in bad aantrof met haar ogen dicht, met behulp van blends die ik heb gemaakt en tijd voor zichzelf nemen om te decomprimeren en in vrede te zijn. Ik heb zoveel te delen… en er komt snel meer!"

Aanbevolen: