Hier is waarom Sam Taylor-Johnson's Amy Winehouse Biopic haat op sociale media krijgt

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Sam Taylor-Johnson's Amy Winehouse Biopic haat op sociale media krijgt
Hier is waarom Sam Taylor-Johnson's Amy Winehouse Biopic haat op sociale media krijgt
Anonim

Eerder deze maand werd onthuld dat er nog een film over Amy Winehouse in de maak is, onder leiding van Sam Taylor-Johnson - en de reacties waren minder dan positief.

Fifty Shades of Grey-filmmaker zal de biopic regisseren, waarvan wordt gezegd dat deze zich momenteel in de castingfase bevindt. Er is een script in omloop gekomen en er zijn een paar namen in de ring gegooid als kanshebbers om de geliefde artiest uit Noord-Londen te spelen, die in 2011 stierf aan alcoholvergiftiging.

Er zijn tot nu toe geen verdere details beschikbaar over op welk deel van Winehouse's leven de foto zal komen te staan.

Wat wel bekend is, is dat de biopic Back to Black heet, net als het tweede en laatste album van Winehouse, uitgebracht in 2007. De aankomende film wordt gefinancierd door Studiocanal en heeft de volledige steun van Mitch Winehouse, Amy's vader, die in een negatief daglicht werd gesteld in de Oscar-winnende documentaire Amy, die in 2015 uitkwam en ook betrokken was bij de BBC-documentaire Reclaiming Amy 2021..

Fans van Amy Winehouse haten de biopic van Sam Taylor-Johnson

Sommige fans van Winehouse vinden dat de veelgeprezen documentaire over de Rehab-zangeres haar nalatenschap al heeft geëerd en dat er geen behoefte is aan een biopic.

Nadat het nieuws van een film openbaar werd, gingen velen naar sociale media om hun verontwaardiging te uiten over de mogelijkheid dat de herinnering van Winehouse zou worden uitgebuit en riepen ze op tot het "afschaffen" van de biopic.

"amy winehouse heeft haar hele leven geleden omdat mensen haar alleen zagen als een manier om geld te verdienen. Ze is al meer dan 10 jaar weg en mensen profiteren nog steeds van haar. ze heeft geen biopic nodig. laat haar rust, " bood een fan aan op Twitter.

"Ik ben een enorme Amy Winehouse-fan, maar er is absoluut geen reden (anders dan $$$) om dit te maken wanneer het "Amy" -document al bestaat en een miljoen keer beter is dan welk landgoed dan ook - gesanctioneerde biopic ooit zou kunnen zijn, " was een andere opmerking.

"De wereld heeft Amy Winehouse zo verschrikkelijk in haar eigen leven in de steek gelaten en het blijft haar alleen maar in de steek in de dood zo zeker, waarom zou je niet toestaan dat Taylor-Johnson de volgende weerzinwekkende stap op haar nalatenschap is. Wat kun je nog meer oneerbiedig zijn verzamelen. Deze biopic moet worden geschrapt, " merkte een andere persoon op.

Afgaande op sociale media, heeft het nieuws van een biopic contrasterende gevoelens opgeroepen, met zeer weinig gebruikers die geïnteresseerd zijn in een fictief portret van de zanger en bang zijn dat een film de strijd van Winehouse met verslaving, zelfbeschadiging en depressie niet aankan tactvol.

Waarom regisseert Sam Taylor-Johnson terug naar Black?

Een biopic over Winehouse is al jaren in ontwikkeling, waarbij het landgoed Winehouse in 2018 voor het eerst een deal voor de film tekende. Hoewel Taylor-Johnson niet vanaf het begin aan boord was, wordt aangenomen dat de film om een passieproject te zijn voor haar, die een goede vriend was van Winehouse.

Het script is geschreven door Matt Greenhalgh, die samen met de regisseur werkte aan de biopic Nowhere Boy van John Lennon, met in de hoofdrol Taylor-Johnsons echtgenoot Aaron Taylor-Johnson.

De Engelse scenarioschrijver is geen onbekende in biopics, want hij heeft niet alleen Nowhere Boy, maar ook Control geschreven over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis, evenals The Look of Love (over stripclubeigenaar Paul Raymond) en Film Stars Don't Die in Liverpool (op de American Academy Award-winnende actrice Gloria Grahame).

Wie zou Sam Taylor-Johnson kunnen casten als Amy Winehouse in haar biopic?

Hoewel sommige fans van Winehouse absoluut geschokt zijn bij het vooruitzicht van een biopic, zijn anderen bereid de film een kans te geven, vooral als het recht doet aan Amy door de perfecte hoofdrolspeelster te casten.

Een paar beroemde zangers zijn gesuggereerd voor de rol, waaronder Lady Gaga en voormalig Fifth Harmony-lid Lauren Jauregui, die een vage gelijkenis vertoont met Winehouse - zoals haar Lip Sync Battle-uitvoering van Rehab bewees.

In een interview in 2018 op de Zach Sang Show werd Jaregui gevraagd wat ze zou doen als ze de rol van Amy zou krijgen.

"Ik zou het in een oogwenk nemen," antwoordde ze, zonder een slag te missen.

"Ik zou het graag willen. Dat zou krankzinnig zijn", voegde ze eraan toe.

Fans van Jauregui zijn, begrijpelijkerwijs, opgetogen bij het idee dat Lauren erbij betrokken is, maar niet iedereen staat op dezelfde lijn, en sommigen noemen Jauregui's geen eerdere acteerervaring als een afschrikmiddel. Anderen zullen liever een Joodse actrice in de rol hebben, gezien de achtergrond van Winehouse.

Het lijkt er echter op dat het casten van een bekende popster niet de richting is die de biopic wil gaan, aangezien Taylor-Johnson geïnteresseerd zou zijn in het kiezen van een nieuwkomer voor de rol van Amy.

Winehouse's vader Mitch leek ook de voorkeur te geven aan het vooruitzicht om een relatief onbekende actrice te casten in 2018, toen de biopic voor het eerst werd aangekondigd.

"Ik durf te wedden dat het een onbekende, jonge, Engelse - Londense, cockney - actrice zou zijn die een beetje op Amy lijkt", vertelde hij destijds aan The Sun.

"Wat we willen is dat iemand Amy portretteert zoals ze was… de grappige, briljante, charmante en vreselijke persoon die ze was. Het heeft eigenlijk geen zin dat ik de film maak omdat ik haar vader ben. Maar om de juiste mensen te krijgen om het te doen, dat is erg belangrijk, en dat zullen we doen."

Back to Black wordt naar verwachting in 2024 in de bioscoop uitgebracht.

Aanbevolen: