10 keer dat acteurs therapie moesten ondergaan na het spelen van een intense rol

Inhoudsopgave:

10 keer dat acteurs therapie moesten ondergaan na het spelen van een intense rol
10 keer dat acteurs therapie moesten ondergaan na het spelen van een intense rol
Anonim

Hollywood staat bekend om het produceren van films van de beste kwaliteit die mensen in de rij zetten om ze te zien. Dit komt echter ook door de beroemde en bekroonde acteurs en actrices die er alles aan zouden doen om extreme en uitdagende rollen in deze films te vertolken. Soms kunnen deze rollen zowel hun fysieke als mentale toestand alles in beslag nemen, wat een stempel drukt op hun hele persoonlijke wezen. Om af te ronden, dit zijn enkele van de beroemde acteurs die hun rol naar een hoger niveau hebben getild, waardoor ze professionele hulp zochten na het filmen van een film.

10 Lady Gaga

In de film House of Gucci portretteerde Lady Gaga het echte karakter van een moorddadige socialite, PatriziaReggiani, die een huurmoordenaar inhuurde om haar man, Maurizio Gucci, te vermoorden. Lady Gaga gaf toe dat ze anderhalf jaar als Reggiani had geleefd als onderdeel van haar voorbereiding op de film, met al haar bekende kenmerken, waaronder haar Italiaanse accent. Omdat dit een zeer emotioneel belastende rol voor de actrice was, onthulde ze dat ze tegen het einde van de opnames de hulp van een psychiatrisch verpleegkundige inhuurde om haar door het proces heen te helpen.

9 Natalie Portman

Natalie Portman staat bekend om haar bekroonde acteerwerk in Black Swan, wat haar een Oscar opleverde voor die film. Portman, die als kind ballet en moderne dans had gestudeerd, nam deze uitdagende rol op zich als Nina Sayers, een perfectionistische ballerina. De actrice trainde meerdere uren per dag en volgde nog extremere ballet- en cross-trainingslessen. Tijdens haar voorbereidingen verloor ze 20 pond en moest ze meerdere verwondingen doorstaan en liep ze een hersenschudding op. Portman zegt dat haar rol in Black Swan haar bijna doodde.

8 Bill Skarsgård

Nadat de Zweedse acteur Bill Skarsgård, als Pennywise in de hitfilm Stephen King's It, kleine kinderen heeft laten schrikken als Pennywise, is hij nu bang voor zijn eigen rol. De acteur onthulde dat hij werd achtervolgd door de moordende clown, zelfs nadat het filmen was afgelopen. Hij vertelde in een interview dat Pennywise hem elke nacht in een heel vreemde en levendige droom bezoekt. Hoewel de gedachte dat Pennywise in iemands droom verschijnt ronduit angstaanjagend is, wil Skarsgård het in een positiever licht zien, terwijl zijn psyche probeert het personage los te laten.

7 Alex Wolff

In de horrorfilm Hereditary vertelde acteur Alex Wolff over zijn moeilijkheden bij het filmen van de film die schade toebrachten aan zijn emotionele en psychologische welzijn. In een interview vertelde de Amerikaanse acteur Alex Wolff, die de rol speelt van Peter Graham, wiens leven instort nadat hij per ongeluk zijn zus heeft vermoord en bezeten wordt door de geest van een demon, dat hij het moeilijk heeft gehad om open te zijn over het langdurige effect van hoofdrol in die film. De acteur beschreef hoe hij aan slaapverlies leed en gaf toe dat het hem psychisch schade toebracht.

6 Heath Ledger

Wie kent de superschurk Joker niet? Door de jaren heen hebben velen de rol van Clown Prince of Crime en de beruchte rivaal van Batman al tot leven gebracht. Heath Ledger is iemand die de rol aangaat en verscheen voor het eerst in de film The Dark Knight in 2008. Om te transformeren in zijn eigen unieke versie van The Joker, isoleerde Ledger meer dan een maand in een hotelkamer en onderhield hij de beroemde joker's dagboek als voorbereiding op zijn rol. De acteur hield zich zelfs bezig met beslissingen over make-up en kleding. Ledger leed al jaren aan slapeloosheid, maar zijn slaapproblemen verergerden terwijl hij voor de film aan het filmen was. In een van zijn interviews, terwijl de productie van de film nog aan de gang was, zei Ledger dat hij maar gemiddeld twee uur per dag had geslapen omdat hij niet kon stoppen met denken. Deze fysieke en mentale uitputting die Ledger voelde, leidde hem naar zijn vroegtijdige dood als gevolg van een accidentele overdosis van zijn voorgeschreven slaapmedicatie vlak voor de releasedatum van de film.

5 Adrien Brody

Het verhaal van de overlevende van de Holocaust, gespeeld door Adrien Brody in de autobiografische film The Pianist van Roman Polanski, had hem verzekerd van het winnen van de Academy Award voor Beste Acteur, samen met Jack Nicholson, Nicolas Cage, Michael Caine en Daniel Day- Lewis. Achter deze prestigieuze prijs ervoer Brody echter een emotionele tol tijdens het opnemen van de film. Om het karakter van Wladyslaw Szpilman te overtreffen, deed de acteur alle materiële dingen die hij had weg en maakte hij het uit met zijn oude vriendin. Hij onderging zelfs een hongerdieet en leefde een tijdje in volledige afzondering. Dit alles zorgde ervoor dat hij een sterke depressie kreeg en vervolgens last had van lichaamsbeeldproblemen. Dus had hij professionele hulp nodig om eruit te komen.

4 Isabelle Adjani

Isabelle Adjani's buitengewone optreden in Possession toont de dualiteit van Anna als een lieve onderwijzeres en een maniakale ex-vrouw. Terwijl deze horrorfilm over echtscheiding licht werpt op wat Anna beschreef als een geloofsdwaling, is er geen reden om haar gedrag te verklaren - het is een emotie die fysiek is geworden. Anna werd de belichaming van vrouwelijke woede en hysterie. Hoewel Adjani twee prijzen voor Beste Actrice won voor deze rol, één op het filmfestival van Cannes en de andere op de Cesar Awards, leed ze er ook aan posttraumatische stress. De actrice zou na het zien van de film een zelfmoordpoging hebben ondernomen en een diep effect hebben gehad op zowel haar mentale als fysieke gezondheid. Adjani had in een interview verteld dat ze jaren van therapie moest ondergaan om Anna uit haar systeem te krijgen, en dat ze nooit meer zo'n rol zou proberen, waardoor ze grote psychische schade opliep.

3 Michael B. Jordan

Geprezen als een van de beste schurken in Marvel-films, Erik Killmonger, gespeeld door ster Michael B. Jordan, vertelde dat het nemen van de rol zijn tol eiste van zijn geestelijke gezondheid. Om naar de donkere, eenzame en pijnlijke plek van Erik te gaan, isoleerde de ex-vriend van Steve Harvey's dochter zichzelf en weigerde liefde te accepteren. Net als een oorlog ingaan zonder een plan, dook Jordan voorover in de geest van zijn personage zonder een ontsnappingsplan. Nadat de film was afgelopen, zocht hij de hulp van een therapeut om zijn gevoelens te verwerken, wat hem naar eigen zeggen enorm hielp.

2 Anne Hathaway

Een Oscar winnen voor haar personage Fantine in Les Misérables is niet zo lief als het lijkt voor Anne Hathaway. De actrice zei dat ze op het moment van het evenement nog steeds terugkwam van haar intense gewichtsverlies. Hoewel haar extreme transformatie de weg vrijmaakte voor een meer geloofwaardige weergave van haar rol als een Franse vrouw die in de steek wordt gelaten door de man die haar bevrucht, beschreef ze het filmen van de rol als in een staat van ontbering die zowel fysiek als emotioneel belastend kan zijn. Anne onthulde in een interview dat hoewel ze haar gouden trofee voor beste vrouwelijke bijrol won, ze niet wist wie ze was en zich ongemakkelijk voelde op dat podium en bij haar overwinning.

1 Charlize Theron

Actrice Charlize Theron, die in veel actiefilms speelde, is al bekend met gevaarlijke stunts. In de film Aeon Flux uit 2005 opende Theron over een blessure die ze beschreef als een centimeter verwijderd van verlamming voor de rest van haar leven. Ze koos ervoor om een karakteristieke handspring backflip uit te voeren, maar ze slaagde er niet helemaal in om de landing vast te houden en belandde uiteindelijk op haar nek, waardoor de productie twee maanden werd stilgelegd. Theron had acht jaar pijnbehandeling gehad en had nog steeds te maken met ernstige pijn, spasmen en zenuwbeschadiging waar ze haar nek was gevallen. Het was nadat ze een nekfusieprocedure had ondergaan waardoor haar lichaam weer perfect functioneerde.

Aanbevolen: