8 keer dat fans van Guy Fieri hielden en 2 keer dat hij er echt een puinhoop van maakte

Inhoudsopgave:

8 keer dat fans van Guy Fieri hielden en 2 keer dat hij er echt een puinhoop van maakte
8 keer dat fans van Guy Fieri hielden en 2 keer dat hij er echt een puinhoop van maakte
Anonim

Guy Fieri is het onderwerp van veel haat en online bespottingen, maar verdient de man het? Hij doneert aan verschillende goede doelen, houdt van zijn familie en is een klassiek verhaal van vod naar rijkdom. Van de ene op de andere dag ging hij van een willekeurige uitdager uit Noord-Californië op een Food Network-show naar een begrip met zijn eigen show, restaurant en wijnetiket.

Sommigen spotten met de man voor dingen als zijn excentrieke bleekblonde puntige tips en overmatig gebruik van zijn slogan "smaakstad" of ze raken geïrriteerd wanneer hij de uitspraak van zijn naam corrigeert (het is Fee-AIR-e niet Fee -luchtig) ook al is het niet eens zijn echte naam. Een beetje excentrieke stijl en gedrag maken de man echter niet slecht, en het betekent ook niet dat hij geen mens is. Guy Fieri heeft geweldige dingen gedaan, maar zoals iedereen heeft hij het ook een of twee keer verprutst.

10 Guy Fieri startte het noodfonds voor restaurantmedewerkers

Zeg wat je wilt, het kan niet worden ontkend dat Fieri zowel gepassioneerd is door de restaurantindustrie als dat hij de mensen respecteert die het runnen, vooral lijnkoks en servers, de levensader van elk restaurant. Toen de Covid-pandemie de industrie hard trof met sluitingen, waardoor verschillende restaurantmedewerkers werkloos en financieel berooid raakten, startte Fieri het Restaurant Employee Relief Fund, dat meer dan $ 20 miljoen ophaalde voor worstelende werknemers van de industrie. Fieri heeft mogelijk levens gered met dit goede doel.

9 Guy Fieri trad toe tot de BBQ Hall of Fame

De ultieme prestatie van een vader zou zijn om lid te worden van de BBQ Hall of Fame, iets wat Fieri deed in 2012. Dit is trouwens geen grap, de BBQ Hall of Fame is legitiem en erkend door de American Royale of Kansas City, die hun barbecue zeer serieus nemen. Hij werd ingewijd samen met BBQ-koks Henry Ford en Johnny Trigg.

8 Guy Fieri begon zijn eigen wijnetiket

Elke chef-kok zal je vertellen dat een goede ma altijd gepaard moet gaan met een goede wijn, en Fieri bedacht dit en begon Hunt and Ryde in 2015. Tussen de wijncollectie zit een cabernet, en wat Fieri beschrijft als een bombass Pinot.” Wijnsnobs zijn misschien verbijsterd over zijn terminologie, maar men kan niet anders dan zijn directe benadering van een anders verwaande industrie respecteren. Alle druiven komen uit zijn thuisgebied Sonoma County, een beroemd stuk wijnland van Noord-Californië.

7 Guy Fieri maakte een documentaire

Fieri houdt van eten en de horeca, zoals duidelijk blijkt uit zijn werk voor het Hulpfonds. Maar die liefde kwam ook tot uiting in Restaurant Hustle 2020, een documentaire over eten en foodservice en degenen die de pandemie van 2020 hebben overleefd terwijl ze in de industrie werkten. Fieri regisseerde de film samen met Frank Matson.

6 Guy Fieri doneerde duizenden voedsel aan evacués van bosbranden in Californië

Het is bijna alsof Fieri's gevoel voor naastenliefde geen grenzen kent, vooral als het gaat om zijn thuisgebied in Noord-Californië, dat de afgelopen jaren te maken heeft gehad met een reeks verwoestende bosbranden. Op het hoogtepunt van elke stadsevacuatie veroorzaakt door de branden, stond Fieri klaar met duizenden dollars en ponden aan voedsel voor evacués. Flavortown was een van de weinige steden die de bosbranden leek te overleven, en Fieri was niet van plan om dat allemaal voor zichzelf op te eisen terwijl zijn buren leden. Goed van je, kerel!

5 Guy Fieri speelt Animal Crossing

"Sterren, ze zijn net als wij" is hoe het oude cliché gaat, maar in het geval van Guy Fieri is het misschien waar. Behalve dat hij beroemd is, geniet de ster van Food Network ook van zijn hobby's zoals iedereen, waaronder de populaire Nintendo RPG Animal Crossing. En ja, hij bouwde Flavortown. Hé, de man kent zijn merk.

4 Guy Fieri is beroemd nuchter en bescheiden, ondanks zijn naam

Hoewel hij de slechte gewoonte heeft om mensen te corrigeren als ze zijn verzonnen artiestennaam zeggen, zijn er vrijwel geen verhalen dat Fieri onbeleefd, gemeen of boos op zijn fans zou zijn. Terwijl sommige beroemde chef-koks zoals Gordon Ramsay bekend staan als gemeen, ruw en luidruchtig, staat Fieri bekend als bescheiden, nuchter en zeer benaderbaar. Hij houdt er ook van om met fans op de foto te gaan.

3 Guy Fieri doneerde varkens aan goede doelen

Dacht je dat we klaar waren met opscheppen over het liefdadigheidswerk van Diners Drive-In en Dive-host? Denk nog eens na. Naast het noodfonds en zijn donatie aan evacués, kocht Guy Fieri verschillende eersteklas varkens op de Sonoma County Fair, die hij allemaal schonk aan liefdadigheidsinstellingen die voedsel maakten voor de behoeftigen. De varkens werden gekocht voor een astronomisch, maar niet nader genoemd bedrag.

2 Guy Fieri's Restaurant heeft geen sterren

Je moet je afvragen hoeveel hiervan de schuld van Guy Fieir was of dat dit gewoon een hit was van een bittere restaurantcriticus die aanstoot nam aan het excentrieke karakter van de chef. In 2012 gaf restaurantcriticus Peter Wells van de New York Times het nieuwe restaurant van Fieri in Time Square nul sterren. Geen ster, geen halve ster, geen ster. Een restaurant moet oneetbaar eten serveren om zo'n beoordeling te krijgen, en hoewel Fieri's eten misschien een beetje anders wordt geserveerd dan andere, zoals zijn vuilnisbak-nacho's, lijkt nulsterren een beetje hard. Tenzij het eten je een soort ziekte heeft bezorgd, lijkt geen ster gewoon oneerlijk. Toch vraag je je af of hij op dat moment niet gewoon zijn beste recepten gebruikte.

1 Guy Fieri rekent teveel voor zijn wijn

Een ander ding dat Fieri zou kunnen heroverwegen, is hoe hij met zijn wijnetiket omgaat. Hoewel het cool is dat hij zich in de industrie waagde, is het niet cool dat zijn wijn vrijwel onbetaalbaar is. Dure wijn is gebruikelijk, maar $ 75 per fles vragen als je een bekende beroemdheid bent, iets dat normaal gesproken hoge verkopen zou genereren als de wijn goedkoper was, is een beetje bijziend van Fieri. Veel van Fieri's fans leven in een economie waar gas in 2022 bijna $ 7 per gallon is, terwijl Fieri $ 25 miljoen waard is, dus hij kan het zich waarschijnlijk veroorloven om de prijs een klein beetje te verlagen. Anders krijgen zijn fans misschien nooit een slok van die "bombas"-pinot.

Aanbevolen: