Taylor Swift ontmaskerd voor het produceren van meer CO2-emissies dan andere beroemdheden

Inhoudsopgave:

Taylor Swift ontmaskerd voor het produceren van meer CO2-emissies dan andere beroemdheden
Taylor Swift ontmaskerd voor het produceren van meer CO2-emissies dan andere beroemdheden
Anonim

Taylor Swift is de nieuwste beroemdheid die kritiek krijgt op het gebruik van haar privéjet, maar ze verdedigt zichzelf.

Op vrijdag 29 juli behaalde Taylor de eerste plaats in de studie "Celebrity C02 Offenders", gepubliceerd door Yard, een digitaal marketingbedrijf. Het bedrijf gebruikte informatie van het CelebJets Twitter-account, dat openbare informatie gebruikt om de privéjets van bekende gezichten te volgen.

Taylor's Jet heeft dit jaar 170 vluchten gemaakt

Uit het onderzoek bleek dat Taylors jet sinds het begin van het jaar minstens 170 vluchten had gemaakt (wat gelijk staat aan 22, 923 minuten in de lucht). Met nog vier maanden te gaan in 2022, betekent dit dat Taylors jet gemiddeld 21 vluchten per maand maakte.

"Taylor's jet heeft een gemiddelde vliegtijd van slechts 80 minuten en een gemiddelde van 139,36 mijl per vlucht", legde de studie uit. Het voegde eraan toe dat de uitstoot van Taylor's jet meer dan 1.000 keer de gemiddelde persoon is.

"Haar totale vluchtemissies voor het jaar komen uit op 8, 293,54 ton, of 1, 184,8 keer meer dan de totale jaarlijkse uitstoot van de gemiddelde persoon", vervolgde de studie. "Taylor's kortste geregistreerde vlucht van 2022 was slechts 36 minuten, vliegen van Missouri naar Nashville."

Taylor's team zegt dat ze niet verantwoordelijk is voor de vluchten

Hoewel het lijkt alsof Taylor constant in de lucht is met de geschiedenis van haar jet, zegt haar team dat dit niet het geval is. De jet wordt vaak verhuurd aan anderen, die een groot deel van de reizen uitmaken.

Andere beroemdheden worden opgeroepen voor hun jetgebruik

Taylor is het middelpunt van controverses op sociale media en het verzet van milieuactivisten en professionals sinds het onderzoek uitkwam. Maar veel beroemdheden hebben onlangs te maken gehad met soortgelijke reacties. Drake werd bijvoorbeeld eerder deze maand bestraft omdat hij een vlucht van 14 minuten had gemaakt, wat maar een uur met de auto zou zijn geweest.

Op dezelfde manier werd Kylie Jenner gebrandmerkt als een 'klimaatcrimineel' nadat ze haar jet had gebruikt om een aantal korte vluchten te maken, waaronder een vlucht van 12 minuten. Maar nog erger is miljardair Elon Musk. Hoewel hij beweert pro-milieu te zijn, werd de oprichter van Tesla ontmaskerd voor het maken van een reis van slechts 5 minuten.

Terwijl het grote publiek wordt aangemoedigd om tot het uiterste te gaan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, lijkt de 1% weg te komen met veel milieuvernietiging. Maar het lijkt erop dat het publiek klaar is om hen verantwoordelijk te houden.

Aanbevolen: