J.J. Abrams gaat Justice League Dark-serie produceren voor HBO Max

Inhoudsopgave:

J.J. Abrams gaat Justice League Dark-serie produceren voor HBO Max
J.J. Abrams gaat Justice League Dark-serie produceren voor HBO Max
Anonim

Er is onthuld dat The Rise of Skywalker-regisseur J. J. Abrams zal drie uur durende drama's produceren voor de aankomende streamingdienst HBO Max via zijn Bad Robot-productiebedrijf. De shows zijn Justice League Dark, Overlook en Duster.

De shows zijn de eerste producties die het resultaat zijn van een enorme deal die Warner Bros. maakte met Bad Robot in 2019. Justice League Dark is een populaire stripreeks met personages zoals John Constantine, die onlangs te zien was in Legends of Morgen. Overlook zal gebaseerd zijn op Stephen King's The Shining, terwijl Duster een originele show is.

Justice League's Supernatural Team

Als onderdeel van de New 52-reboot in 2011, lanceerde DC drie Justice League-titels. Er was de belangrijkste Justice League met de gebruikelijke personages die je zou verwachten, zoals Superman en Batman. De tweede was Justice League International en de derde was Justice League Dark.

Justice League Dark, oorspronkelijk geschreven door Peter Milligan, had een gotische toon en bovennatuurlijke verhalen. Het team bestond uit personages als John Constantine, Zatanna en Swamp Thing. Het boek werd in 2015 geannuleerd, maar werd in 2018 opnieuw gelanceerd met Wonder Woman als nieuwe leider.

Afbeelding
Afbeelding

Een animatiefilmaanpassing werd uitgebracht in 2017. Een vervolg getiteld Justice League Dark: Apokolips War wordt uitgebracht op 5 mei 2020.

Bad Robot en WarnerMedia

Bad Robot is een productiebedrijf gerund door Abrams en zijn vrouw Katie McGrath. Ze hebben shows geproduceerd zoals Lost en Castle Rock. Filmproducties omvatten Cloverfield en franchisefilms die Abrams heeft geregisseerd, zoals Star Trek en Star Wars.

In 2019 meldde Variety dat WarnerMedia een biedingsoorlog had gewonnen voor Bad Robot om originele inhoud te produceren. Met elke studio die probeert een streamingdienst te starten, hebben de verschillende platforms toptalent opgesloten, zoals de deal van Netflix met Ryan Murphy. Met HBO Max aan de horizon is WarnerMedia op zoek naar iemand die betrouwbare content kan leveren.

Abrams zei in een verklaring in 2019: "Ik ben dankbaar voor de kans om werk voor dit ongelooflijke bedrijf te schrijven, te produceren en te regisseren, en om films en series te helpen creëren met een diverse en uitgebreide verzameling inspirerende verhalenvertellers."

WarnerMedia-chef John Stankey zei: "We zijn enorm enthousiast over het potentieel om opmerkelijke en gedenkwaardige verhalen en personages op meerdere platforms te leveren aan publiek over de hele wereld. J. J., Katie en heel Bad Robot brengen buitengewone visie, prachtige film maken, en voorbeeldig leiderschap in de sector voor dit streven en ons bedrijf."

Bad Robot zal drie nieuwe shows produceren voor HBO Max

WarnerMedia lanceert hun streamingdienst HBO Max in mei 2020. Het platform zal een bibliotheek met titels uit het DC Universe, Looney Tunes en HBO-titels zoals Game of Thrones bevatten. Variety rapporteerde over de ontwikkeling van de eerste originele shows voor de dienst onder de deal met Bad Robot.

Overlook wordt een serie gebaseerd op Stephen King's roman The Shining, gericht op het spookhotel. Vermoedelijk wordt het een anthologiereeks. Duster is een origineel drama geschreven door LaToya Morgan en Abrams. Duster speelt zich af in de jaren 70 en zal, "… het leven van een vluchtchauffeur voor een groeiend misdaadsyndicaat verkennen."

Afbeelding
Afbeelding

Justice League Dark is de derde show. Het is op dit moment nog niet bekend welke personages er te zien zullen zijn. The Shape of Water-regisseur Guillermo Del Toro ontwikkelde in 2013 een speelfilmversie van het team, maar hij verliet het project in 2014.

Chief content officer van HBO Max en president van TNT, TBS en TruTV Kevin Reilly zei in een verklaring: Wat een geweldige start van onze samenwerking met het enorm fantasierijke Bad Robot-team onder J. J. en Katie. Wat is er mooier dan een originele J. J. idee en vervolgens liet Warner Bros. ze los op iconische I. P. van Stephen King en het DC Universe en om meer onmisbare programmering op HBO Max te bieden.

Andere DC-projecten voor HBO Max omvatten aanpassingen van Green Lantern en Strange Adventures van Arrowverse-producer Greg Berlanti en een animatieserie van Aquaman.

Interessant is dat WarnerMedia al een streamingdienst heeft voor DC-projecten. DC Universe biedt een bibliotheek met klassieke shows en films, nieuwe originele shows en een grote collectie strips. De originele shows van het platform zijn onder meer Titans en een geanimeerde Harley Quinn-show. Doom Patrol ging in première op DC Universe, maar het tweede seizoen zal momenteel naar verwachting in première gaan op zowel DC Universe als HBO Max.

Aanbevolen: