Olivia Rodrigo heeft meer dan $ 1,2 miljoen betaald voor het samplen van Taylor Swift- en Paramore-nummers in 'Sour

Inhoudsopgave:

Olivia Rodrigo heeft meer dan $ 1,2 miljoen betaald voor het samplen van Taylor Swift- en Paramore-nummers in 'Sour
Olivia Rodrigo heeft meer dan $ 1,2 miljoen betaald voor het samplen van Taylor Swift- en Paramore-nummers in 'Sour
Anonim

Olivia Rodrigo is onlangs beschuldigd van het kopiëren van grote artiesten, waaronder Taylor Swift en Paramore. Ze heeft zichzelf gevestigd als een jonge poppunkzangeres en wordt vergeleken met de poppunkkoningin Hayley Williams uit de jaren 2000, die lid is van Paramore.

De eerste keer dat de fans van de zanger Good 4 U hoorden, werd het meteen vergeleken met Paramore's hit Misery Business uit 2007.

Na hevige online reacties voegde Olivia Williams en ex-gitarist Josh Farro toe als co-schrijvers van het nummer. Maar ze zijn niet de enige artiest waar Rodrigo inspiratie van heeft ontleend. Grunge rockzangeres Courtney Love heeft Olivia beschuldigd van het repliceren van haar albumhoes, en fans hebben een overeenkomst opgemerkt tussen Taylor Swift's New Year's Day en een van Olivia's nummers van Sour.

Olivia betaalde meer dan $ 1,2 miljoen voor het samplen van nummers

Zoals gemeld door Billboard, hebben Olivia Rodrigo en haar producer Dan Nigro Hayley Williams en voormalig Paramore-lid Josh Farro ongeveer $ 1,2 miljoen betaald, en ongeveer $ 824, 000 werd betaald aan Taylor Swift en haar schrijfteam.

1 step forward, 3 steps back is het enige nummer van Rodrigo dat Taylor's pianomelodie van haar nummer New Year's Day interpoleert, dat in 2017 werd uitgebracht als onderdeel van haar album Reputation. Rodrigo gaf Swift en Jack Antonoff het schrijven van credits voor het nummer, evenals een hoge roy altybetaling voor hetzelfde.

Het is niet bekend of Olivia contact heeft opgenomen met Taylor Swift om te vragen of ze het nummer mocht samplen, maar te oordelen naar hun hechte relatie zijn fans er zeker van dat ze dat deed.

1 step forward, 3 steps back is niet het enige nummer dat door Swift is geïnspireerd. Olivia onthulde eerder dat ze werd geïnspireerd door de brug in Cruel Summer terwijl ze de muziek schreef voor haar hit Deja Vu.

The Sour-maker is een enorme fan van Swift en heeft altijd naar de Willow-zangeres verwezen als een van haar 'grootste inspiratiebronnen'. Voordat Olivia haar single Driver's License uitbracht, erkende Swift zelfs haar cover van Cruel Summer en deelde het met haar eigen account, terwijl ze over haar "talent" gutste.

Taylor keurde ook goed dat Rodrigo's single op nummer 3 staat in de iTunes-hitlijst onder haar eigen liedjes, en gaf commentaar op Olivia's post door te zeggen: "Ik zeg dat dit mijn baby is en ik ben echt trots."

Aanbevolen: