Heeft Jada Pinkett die met haar ogen rolde de Oscar-klap van Will Smith uitgelokt?

Inhoudsopgave:

Heeft Jada Pinkett die met haar ogen rolde de Oscar-klap van Will Smith uitgelokt?
Heeft Jada Pinkett die met haar ogen rolde de Oscar-klap van Will Smith uitgelokt?
Anonim

Het is nu vier maanden geleden dat de 2022 Academy Awards-ceremonie werd gehouden in het Dolby Theatre in Los Angeles. Behalve dat het een bekroning was voor de beste filmpresteerders van vorig jaar, wordt het evenement nu herinnerd voor de beruchte Will Smith-klap op komiek Chris Rock.

De King Richard-ster slaagde er die avond ook in om zijn allereerste Oscar in de wacht te slepen, maar de prestatie werd grotendeels aangetast door zijn gewelddadige actie. Hij bleef grotendeels stil bij het incident in de nasleep, en nam kort daarna zelfs de tijd voor reflectie en troost in India.

Misschien heeft Smith, dankzij die periode waarin hij piekerde over zijn wandaden, zich eindelijk publiekelijk uitgesproken over de 'slapgate'-aflevering. In een zes minuten durende video die hij op zijn YouTube-pagina deelde, beantwoordde hij een aantal vragen over dat betreurenswaardige moment.

In de clip biedt hij zijn excuses aan aan Rock en zijn familie, waarbij hij zich specifiek richt tot de broer van de komiek, Tony en hun moeder, Rosalie. Tony was vooral uitgesproken in zijn kritiek op Smith omdat hij zijn broer had geslagen.

Een andere vraag die de acteur beantwoordde, was of hij de beslissing nam om Rock aan te vallen na een duwtje in de rug van zijn vrouw, Jada Pinkett.

Heeft Jada Pinkett Will Smith gevraagd om Chris Rock te raken tijdens de Oscars?

De problemen bij de Academy Awards van 2022 begonnen toen Chris Rock op Jada Pinkett Smith mikte en haar uitlachte om haar kale hoofd. De komiek heeft een geschiedenis in het dissen van de Matrix Reloaded-actrice, en hij was er weer mee bezig op de Oscar-avond.

“Jada, ik hou van je… G. I. Jane 2, ik kan niet wachten om het te zien!, zei Rock, verwijzend naar het kale personage gespeeld door Demi Moore in de box office-bom van 1997 door Ridley Scott. Will Smith leek eerst geamuseerd door de grap en lachte zelfs hardop voordat Jada verstijfde en met haar ogen rolde.

Het was toen dat de ster van Independence Day opstond en naar het podium liep om Rock te confronteren. Dat moment werd het gespreksonderwerp voor veel mensen, die het gevoel hadden dat hij alleen zo reageerde omdat zijn vrouw publiekelijk haar smeekbeden bij de prik had geuit.

Terwijl hij sprak in de recente video op zijn YouTube-kanaal, weerlegde Smith deze bewering echter krachtig en stond erop dat hij uit eigen beweging handelde.

Will Smith was 'verneveld' na zijn confrontatie met Chris Rock

Na de buitengewone stap die hij deed bij de Oscars om zijn vrouw te beschermen, leek Will Smith hetzelfde te doen in de video. Hij deed dit door alle schuld voor het moment op zichzelf te nemen en Jada Pinkett volledig vrij te pleiten van enig wangedrag.

“Ik heb een keuze gemaakt… In mijn eentje, uit mijn eigen ervaringen, uit mijn geschiedenis met Chris,” hield Smith vol. "Jada had er niets mee te maken."

De 53-jarige besloot ook te reageren op de vraag waarom het zo lang duurde om zijn excuses aan te bieden, in plaats van dit te doen tijdens zijn dankwoord voor 'Beste Acteur' op dezelfde avond toen de confrontatie plaatsvond.

Ter verdediging legde hij uit dat hij nog steeds niet helemaal op de hoogte was van alles wat er was gebeurd. “Op dat moment was ik het zat. Het is allemaal vaag', zei hij, voordat hij verder onthulde dat hij had geprobeerd om Chris Rock persoonlijk te spreken, maar het mocht niet baten.

“Ik heb contact opgenomen met Chris. En de boodschap die terugkwam, is dat hij niet klaar is om te praten, 'voegde Smith eraan toe.

Hoe hebben fans gereageerd op de verontschuldiging van Will Smith?

In het laatste deel van zijn verontschuldigingsvideo richtte Will Smith zich tot 'mensen die naar hem opkeken voor de klap' of 'degenen die zeiden dat hij hen in de steek had gelaten'.

"Ik haat het als ik mensen teleurstel… En het werk dat ik probeer te doen is dat ik diep berouw heb [terwijl] probeer mezelf niet als een stuk stront te zien," vervolgde hij. “Dus ik zou tegen die mensen zeggen, ik weet dat het verwarrend was. Ik weet dat het schokkend was. Maar ik beloof je, ik ben zeer toegewijd en toegewijd om licht, liefde en vreugde in de wereld te brengen.”

De video kwam over als een beste poging van Smith om een oprechte verontschuldiging aan te bieden aan de mensen die rechtstreeks door zijn acties waren gekwetst, en de fans die hem eerder waardeerden. Maar zo te zien is niet iedereen overtuigd.

"Ik kan niet geloven dat Will na slechts 4 maanden training bijna perfect in staat was om de YouTuber-excusesvideo te maken", zei een sarcastische opmerking op het streamingplatform. “Een zeer oprechte verontschuldiging aan iedereen behalve Chris,” een ander was het daarmee eens.

Aanbevolen: