Arnold Schwarzenegger's loopbaanadvies maakte Will Smith gek achter de schermen

Inhoudsopgave:

Arnold Schwarzenegger's loopbaanadvies maakte Will Smith gek achter de schermen
Arnold Schwarzenegger's loopbaanadvies maakte Will Smith gek achter de schermen
Anonim

Na de Oscar-klap kreeg Will Smiths populariteit een enorme hit. Plots werden zijn goede daden, zoals het helpen van Bruce Willis vergeten, in plaats daarvan wachtte iedereen reikhalzend uit naar zijn verontschuldigingsvideo van Chris Rock, een video die gemengde reacties ontving.

Tijdens zijn klim naar de top kreeg Will Smith veel advies, waaronder bemoedigende woorden van Arnold Schwarzenegger zelf.

Hoewel Arnold Smith probeerde te motiveren, werd het achter de schermen een obsessie voor de MIB-acteur. Bovendien leidde het tot een stille vete met Tom Cruise voor succes, laten we eens kijken hoe het allemaal ging.

Arnold Schwarzenegger's loopbaanadvies voor Will Smith in 1996 stuurde de acteur op een ander pad

Will Smith, die graag een grote ster in Hollywood wilde worden, kwam nooit een tekort aan inspanning en werd een werkpaard in de jaren '90 en in de jaren 2000.

In 1996 kreeg hij een grote schok terwijl hij in het buitenland was bij Planet Hollywood, samen met enkele van de grootste sterren van de game, waaronder Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Bruce Willis.

Toen hij om advies vroeg, stuurde Arnold Will Smith op een ander pad. Plotseling had de Fresh Prince-ster een totaal ander perspectief op wat er nodig was om de grootste ster in heel Hollywood te worden.

"Je bent geen filmster als je films alleen succesvol zijn in Amerika. Je bent geen filmster totdat iedereen in elk land op aarde weet wie je bent. Je moet de wereld rondreizen, elke hand schudden, kus elke baby. Zie jezelf als een politicus die strijdt voor de grootste filmster ter wereld ", dat waren de woorden van Arnold, volgens de memoires van Smith.

Het advies was bemoedigend bedoeld, maar voor Smith zou het ertoe leiden dat de acteur obsessief gedrag zou vertonen, vooral als het erop aankwam een van Hollywood's topsterren te overtreffen.

Will Smith raakte geobsedeerd door het overtreffen van Tom Cruise als een grote wereldwijde ster

Kijkend naar carrièresucces vanuit een mondiaal standpunt, onderzocht Will Smith de carrière van niemand minder dan Tom Cruise. Smith kwam er al snel achter dat de acteur fantastisch werk heeft geleverd door zijn films wereldwijd te promoten.

Om dit te evenaren, wilde Smith weten hoeveel tijd Cruise besteedde aan het promoten van films, en de acteur zou proberen dat te verdubbelen.

"Ik begon te merken hoeveel andere acteurs reizen, pers en promotie haten. Het leek me totale waanzin", schreef Smith.

"Ik begon stilletjes alle wereldwijde promotionele activiteiten van Tom in de gaten te houden", herinnert Smith zich in zijn memoires. "Als ik in een land aankwam om mijn film te promoten, vroeg ik de plaatselijke filmmanagers om Toms promotieschema te geven. En ik zwoer twee uur meer te doen dan wat hij in elk land ook deed."

Volgens zijn woorden met Insider werd de MIB-acteur gek achter de schermen, zich realiserend dat het grotendeels onmogelijk was om dit soort schema te matchen.

"Helaas is Tom Cruise ofwel een cyborg, of hij is met zes", zei hij. "Ik kreeg meldingen van trajecten van viereneenhalf uur op rode lopers in Parijs, Londen, Tokio … In Berlijn tekende Tom letterlijk elke handtekening totdat er niemand anders was die er een wilde. De wereldwijde promoties van Tom Cruise waren de individuele beste in Hollywood."

Uiteindelijk vond Smith een ander soort pad naar de top.

Muziek bleek de grootste differentiator van Will Smith te zijn

Wat misten cruise, Stallone, Schwarzenegger en Willis in vergelijking met Smith? Dit bleek een achtergrond in de muziek te zijn. Volgens Smith versnelde deze factor zijn wereldwijde populariteit op een enorme manier, in tegenstelling tot de anderen.

"Tom kon dat niet - Arnold, Bruce of Sly ook niet", zei hij. "Ik had mijn weg gevonden uit het entertainmentnieuwssegment en kwam terecht in het nieuws. En zodra je film van entertainment naar nieuws gaat, is het niet langer een film - het is een cultureel fenomeen."

Met een nettowaarde van meer dan $ 350 miljoen is het veilig om te zeggen dat de acteur is geslaagd. Natuurlijk, zijn situatie na de Oscars is misschien niet de beste op dit moment, maar gezien hoeveel hij al heeft overwonnen tijdens zijn carrière, kunnen we echt niet wedden op Smith en een heropleving van zijn carrière.

Aanbevolen: