Een tijdlijn van de muzikale carrière van de late Juice WRLD

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de muzikale carrière van de late Juice WRLD
Een tijdlijn van de muzikale carrière van de late Juice WRLD
Anonim

Het is ongeveer twee en een half jaar geleden dat Juice WRLD ons verliet, en zijn nalatenschap zal voor altijd voortleven.

De uit Illinois afkomstige melodieuze rapper, wiens echte naam Jarad Anthony Higgins was, werd beroemd dankzij zijn genre-buigende benadering van muziek toen emo rap een van de snelst groeiende subgenres van de jaren 2010 werd. Hij zong niet alleen voor de gewonden en de gebrokenen van hart, maar hij was ook een productieve freestyler met onbeperkte woordenschat tot zijn beschikking.

Wat betreft discografie was Juice verantwoordelijk voor enkele van de grootste nummers van de jaren 2010. Zijn meest bekende diamant-gecertificeerde single, "Lucid Dream", dreef hem in 2018 tot een bonafide artiest met een uniek geluid. In zijn eigen woorden beschreef hij het doel van zijn muziek als "mensen helpen door hun situaties heen en hen vertellen over een aantal van mijn eigen situaties. Het is allemaal oprecht, dus ik denk dat dat er iets aan toevoegt."

Dat gezegd hebbende, kijken we terug op enkele mijlpalen van de korte carrière van de slimme jongeman en het potentieel van wat hij had kunnen worden.

8 Juice WRLD bracht in 2015 zijn allereerste muziek uit op SoundCloud

Voordat hij Juice WRLD was, was Jarad Anthony Higgins "JuicetheKidd", die fragmenten van zijn liedjes online plaatste terwijl hij naar de Homewood-Flossmoor High School in Chicago ging. Hij bracht zijn allereerste nummer, "Forever", uit op SoundCloud in 2015, toen hij 17 was.

Terwijl hij op het moment van zijn overlijden al het respect van het rapspel vergaarde, mocht hij destijds van zijn conservatieve moeder niet naar hiphop luisteren.

7 Tegelijkertijd worstelde Juice WRLD ook met middelenmisbruik

Tegelijkertijd worstelde de jonge Juice al met middelenmisbruik. Tegen de tijd dat de rapper 15 was, begon hij Xanax en Percocet te gebruiken, dronk hij mager en ontwikkelde hij langzaam een verslaving. Dan zou de verhaallijn van zijn muziek zich ontwikkelen rond zijn gevecht met die voorgeschreven medicijnen en alles wat hij doormaakte.

"Ze zijn jong, dus ze zien de dingen niet zoals wij het zouden zien", opende Juice's moeder, Carmela, tijdens een segment van The Tamron Hall Show in januari 2022. Ze voegde eraan toe: "Maar Ik denk dat hij gewoon niet de mensen had om hem te vertellen dat hij moest stoppen of om te weten [wat er aan de hand was]. Hij had gewoon niet dat ondersteuningssysteem."

6 Juice WRLD's drie nummers tellende EP werd ontdekt door Cole Bennett in 2017

Na een behoorlijke buzz te hebben gemaakt in de indiescene en het ene nummer na het andere uit te brengen, bracht Juice zijn EP met drie nummers, getiteld Nothings Different, online uit. Het project werd uiteindelijk ontdekt door Lyrical Lemonade's Director of Operations Elliot Montanez, die het album later op de hiphopblog schreef. Sindsdien leek Juice's populariteit een vlucht te nemen, vooral met de bijbehorende videoclip voor de eerste single "All Girls Are The Same".

5 Juice WRLD tekende in 2018 uiteindelijk bij Interscope Records voor $ 3 miljoen

Terwijl de video miljoenen views verzamelde, arriveerde Juice in Interscope Records met een spetterende aankomst ter waarde van $ 3 miljoen. Het was een groot bedrag om uit te geven aan een "onbewezen" artiest die uit het niets op SoundCloud verscheen en nog nooit op een groot podium had gestaan - behalve één keer dat hij op een feest speelde voor zijn middelbare schoolvrienden en een totaal van $ 100 verzamelde. Uiteindelijk bracht hij in mei van hetzelfde jaar zijn drievoudig platina-debuutalbum uit, Goodbye & Good Riddance, met een cameo-vocal optreden van collega-rapper Lil Uzi Vert.

Heeft Interscope de juiste gok genomen? Volgens de uitvoerende VP Joie Manda, ja. Hij vertelde Billboard: "Toen we de muziek voor het eerst hoorden, wisten we dat het enorm zou worden. En dat is wat er uiteindelijk gebeurde."

4 Juice WRLD verbond zich met Future voor een collab EP in hetzelfde jaar

In hetzelfde jaar sloot Juice zich aan bij zijn muzikale held Future voor een gezamenlijke mixtape met de titel Wrld on Drugs. De 49 minuten durende trip van psychedelische pop-trap bevat functies van de favoriete heavy hitters van hiphop, zoals Young Thug, Lil Wayne, Gunna, Nicki Minaj en meer. "Free Chine", de allereerste single ooit, leidde ertoe dat de commerciële mixtape debuteerde op nummer twee in de Billboard 200, met meer dan 98.000 album-equivalente eenheden.

3 Juice WRLD's laatste en laatste album, 'Death Race For Love', arriveerde een paar maanden voor zijn overlijden

Een jaar daarna arriveerde Juice's tweede en laatste album tijdens zijn leven, Death Race for Love, in maart. Het album verstevigde Juice's status als hiphop's meest opwindende rijzende ster in die tijd, met singles als 'Robbery', 'Hear Me Calling' en 'Bandit'. Death Rate for Love debuteerde bovenaan de Billboard 200-hitlijst en bewoog meer dan 165.000 album-equivalente eenheden, en het was een emotioneel afscheid en een afscheid van wat een perfecte carrière had kunnen zijn van een legendarisch talent.

2 Later vereeuwigde Eminem Juice WRLD in zijn album 'Music To Be Murdered By'

Juice stierf uiteindelijk een paar maanden na de release van het album in december 2019. Een paar weken later bracht een andere muzikale held van de rapper, Eminem, zijn single "Godzilla" uit van zijn verrassende drop Music to Be Murdered By in januari 2020, met de zang van Juice in het refrein. Het was Juice's allereerste postume vrijlating en het vereeuwigt zijn status.

"Die jongen was zo getalenteerd", bracht de Rap God zijn eerbetoon aan het overleden talent tijdens een interview met Kxng Crooked voor de Crooked Corner-serie, eraan toevoegend: "Om zo jong te zijn, beheerste hij dat zo f-ing snel. Zijn potentieel was zo buiten de hitlijsten.'

1 De postume albums van Juice WRLD zijn uitgebracht in 2020 en 2021

Sindsdien blijft Juice's nalatenschap zijn muziek vrijgeven na zijn dood. Zijn tweede postume release, met G Herbo-featured "PTSD", arriveerde later in februari. Zijn eerste postume album, Legends Never Die, verscheen in de zomer van dat jaar. Het verplaatste meer dan 497.000 album-equivalente eenheden binnen de eerste week en werd een jaar later gevolgd door een aansluitend album Fighting Demons voorafgaand aan zijn HBO-documentaire Into the Abyss.

Aanbevolen: