Een kijkje in de muzikale carrière van Willow Smith

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de muzikale carrière van Willow Smith
Een kijkje in de muzikale carrière van Willow Smith
Anonim

Ze zwaait haar haar heen en weer! Willow Smith, ook wel WILLOW genoemd, is een Amerikaanse zanger, danser en acteur. Ze is ook de dochter van Will Smith en Jada Pinkett-Smith en de zus van Jayden Smith. Ze werd geboren op 31 oktober 2000 in Los Angeles, CA.

Willow maakte haar acteerdebuut in de film uit 2007, I Am Legend, met haar vader. Drie jaar later lanceerde ze haar muziekcarrière met haar debuutsingle 'Whip My Hair'.

In 2018 begon ze met het co-hosten van de Facebook Watch-talkshow Red Talk Table, waarmee ze twee NAACP Image Awards en twee Daytime Emmy Award-nominaties opleverde. Ze is samen met haar moeder en oma gastheer. In 2021 noemde TIME Magazine haar een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Ondanks al die prestaties wordt haar muziekcarrière erg onderschat. Hier is een kijkje in de muziekcarrière van Willow Smith.

10 Willow Smith's muzikale debuut met 'Whip My Hair'

In 2010, op slechts 10 jaar oud, bracht Willow Smith haar debuutsingle "Whip My Hair" uit. Het nummer piekte op nummer elf in de Billboard Hot 100 en werd platina in de VS. "Whip My Hair" piekte op nummer twee in het Verenigd Koninkrijk. Het werd ook genomineerd voor Video of the Year bij de 2011 BET Awards. Het won niet. Het nummer won echter wel de O Music Award voor de meeste virale video. Dit nummer zette haar op de kaart en lanceerde haar muziekcarrière op een manier die geen tienjarige ooit heeft gezien.

9 Willow Smith's Singles

Nadat "Whip My Hair" zo succesvol was, besloot Smith meer singles uit te brengen. Kort na haar debuutsingle bracht ze op 2 februari "21st Century Girl" uit.3, 2011, na het zingen op The Oprah Winfrey Show. De videoclip werd de volgende maand uitgebracht. In oktober van dat jaar bracht ze "Fireball" uit met Nicki MinajHelaas was het nummer een commerciële flop en kwam het pas op 121 in de Amerikaanse R&B-hitlijst. Ze bracht nog twee singles uit in 2012 genaamd "Do It Like Me (Rockstar)" en "I Am Me."

8 Melodisch Chaotisch

In de zomer van 2013 vormden Smith en DJ Fabrega het duo Melodic Chaotic. Ze brachten "The Intro" en "Summer Fling" uit. De laatste werd bekritiseerd vanwege zijn volwassen toon en vanwege het woord 'fling'. Na het uitvoeren van het nummer op The Oprah Winfrey Show, legde Smith uit dat het woord "fling" iets betekent dat van korte duur is. Voor de kinderen wiens zomer nooit lang genoeg is." Het duo was van korte duur.

7 Willow Smith's debuut EP

Haar debuut-EP, die ze al drie jaar wilde uitbrengen, viel in 2014 en kreeg de titel 3. Het werd gratis uitgebracht via Google Play, maar belandde een paar weken later op iTunes. Ze gaf een concert in New York City op dezelfde dag dat de EP op iTunes werd uitgebracht met SZA en haar broer, Jayden, waar ze nieuwe en oude liedjes zong. De EP bevatte drie nummers, waaronder een samenwerking met SZA genaamd "9."

6 'Ardipithecus' Album Release

De single "F Q-C 8" werd uitgebracht in mei 2015, samen met een muziekvideo. Drie maanden later bracht ze de video uit voor haar nummer 'Why Don't You Cry'. De nummers waren de eerste twee singles van haar eerste volledige album, Ardipithecus, dat verrast werd uitgebracht in december 2015. Ze is de enige songwriter op alle elf nummers en de producer van tien ervan.

5 Willow Smith's 'The 1st' Album

De ironie van haar tweede album was dat het The 1st heette. Twee jaar na haar debuut bracht Smith op haar 17e verjaardag haar tweede album uit, dat werd geprezen om zijn ontwikkeling. Het album bevatte elf nummers, waarvan één met zang van Chloe en Halle Bailey. Smith toerde het album met Jhene Aiko samen met St. Beauty, Kodie Shane en Kitty Cash.

4 WILLOW's titelloze album en 'Angst'

Haar derde studioalbum, WILLOW, werd uitgebracht op 19 juli 2019. Het werd gecoproduceerd door haar en Tyler Cole. Op het album staat een nummer met haar broer. De acht nummers hebben thema's als empowerment van vrouwen, relaties en geboren worden in de verkeerde generatie. Zij en Cole brachten later een gezamenlijk album uit genaamd The Anxiety in 2020. Ze toerde om beide albums te promoten.

3 'De laatste tijd voel ik alles'

In juli 2021 bracht Smith haar vierde studioalbum uit, Lately I Feel Everything. In april van dat jaar dropte Smith de eerste single van het album genaamd "Transparent Soul" met Travis Barker. Het was haar eerste poppunknummer. LIFE bevatte samenwerkingen met Tierra Whack en Avril Lavigne.

2 'Meet Me At Our Spot' en TikTok Fame voor Willow Smith

TikTok houdt ervan om liedjes uit het verleden op te graven en ze in kaart te brengen. "Meet Me At Our Spot" van het album The Anxiety piekte dankzij het platform op nummer 21 in de Billboard Hot 100-hitlijst. Het nummer is voorzien van Tyler Cole. Je kunt nog steeds video's vinden waarin het nummer met veel mensen wordt afgespeeld met de tekst "Caught a vibe. Baby, are you come for the ride?"

1 Waarom Willow Smith stopte met Billie Eilish's tour

Haar muziekcarrière ging omhoog en alles ging geweldig. Smith zou gaan touren met Billie Eilishtijdens haar Happier Than Ever-tour, maar moest helaas stoppen vlak voordat de tour begon. "Vanwege productiebeperkingen ben ik niet in staat om de show op te voeren die ik denk dat jullie allemaal verdienen. Blijf veilig, ik hou van jullie allemaal en ik zie jullie snel!" de 21-jarige tweette enkele uren voor de eerste show.

Aanbevolen: