Een volledige tijdlijn van de carrière van Johnny Depp

Inhoudsopgave:

Een volledige tijdlijn van de carrière van Johnny Depp
Een volledige tijdlijn van de carrière van Johnny Depp
Anonim

De afgelopen jaren waren een achtbaan voor Johnny Depp De Pirates of the Caribbean acteur, die mediaschuw is, is in de schijnwerpers na zijn terughoudende relatie met ex-vrouw Amber Heard. De twee zijn in en buiten de rechtszaal geweest, waarbij de meeste van hun vuile was zijn weg naar het publiek vindt. Van beschuldigingen van misbruik en straatverboden tot gelekte telefoongesprekken, details over de mede-sterren van The Rum Diary hebben het publiek gedwongen een kant te kiezen, wat de vraag oproept: is Johnny Depp afgezegd?

Het antwoord op die vraag ligt bij fans die zijn werk door de jaren heen hebben gevolgd. De acteur heeft gedurende zijn carrière, die nu bijna vier decennia nadert, een enorme fanbase opgebouwd. Van muziek en acteren tot het bezitten van bedrijven, Johnny Depp heeft het allemaal verkend, maar hij is nog maar net 58 geworden. Heeft hij nog meer te bieden? Laten we eens kijken naar zijn staat van dienst.

10 Acteren was niet zijn eerste liefde

De meeste succesvolle acteurs, zoals Brad Pitt, hebben acteren nagestreefd als hun eerste liefde. Zelfs als de omstandigheden het niet toelaten, blijft de liefde voor theater in hun hart gegrift totdat ze slagen. De eerste liefde van Johnny Depp was muziek. Toen hij 12 jaar oud was, kreeg hij van zijn moeder een gitaar. Voordat hij een acteercarrière nastreefde, droomde Depp ervan een rockster te worden. Hij stopte met de middelbare school om die dromen na te jagen.

9 Hij werd geïntroduceerd in het vak door Nicholas Cage

Johnny Depp en zijn band, The Kids, verhuisden naar Los Angeles om hun zangcarrière voort te zetten. Ze veranderden hun naam en gingen voor de Six Gin-methode. De band ging in 1984 uit elkaar zonder het platencontract te tekenen waar ze zo naar op zoek waren. Rond dezelfde tijd ontmoette Depp Nicholas Cage via zijn toenmalige vrouw, Lori Ann Allison. Cage adviseerde hem om te gaan acteren, en Depp deed precies dat.

8 Zijn debuutrol: 'A Nightmare On Elm Street'

A Nightmare on Elm Street was een bovennatuurlijke horrorfilm die in 1984 werd uitgebracht. Het budget van $ 1 miljoen van de film leverde wereldwijd $ 57 miljoen op. Het behoort tot de beste horrorfilms ooit gemaakt. In de film speelde Depp Glen Lantz, het vriendje van Nancy Thompson (Heather Langenkamp). Depp voerde zijn eigen stunts uit in de film en hernam zijn rol in Freddy's Dead: The Final Nightmare.

7 1985-1986: de jaren die voorafgingen aan zijn doorbraakrol

Na de release van zijn eerste film kreeg Depp een hoofdrol in Private Resort, dat in 1985 werd uitgebracht. In de film werd Johnny Depp (Jack) gekoppeld aan Rob Morrow, die Ben speelde. De plot was gecentreerd rond Jack en Ben. De twee waren op jacht naar rijke meisjes in een resort in Miami, waar ze te gast waren. Tot hij zijn doorbraakrol kreeg, had Depp een ondergeschikte rol in Platoon, dat in 1986 werd uitgebracht.

6 Depp wordt een tieneridool: '21 Jump Street'

Hoewel Johnny Depp werd afgewezen als de ster van de film Thrashin' uit 1986, was het slechts een kwestie van tijd voordat zijn ster fel schitterde. Zijn geluk in de industrie kwam in de vorm van 21 Jump Street, een FOX-serie uit 1987. De show ging in première in april en had een looptijd van vijf seizoenen. Het bracht Depp landelijke bekendheid en een salaris van $ 45.000 dat stopte nadat hij in het vierde seizoen was vrijgelaten.

5 Zijn haat tegen de schijnwerpers

Hoewel Johnny Depp populair werd tijdens zijn tijd op 21 Jump Street, was hij niet gecharmeerd van de aandacht. Het was ‘prikkelbaar’. Johnny Depp groeide uit tot een van die beroemdheden die liever gewoon hun werk doen en naar huis gaan. Jaren later vergeleek hij het met 'leven als een voortvluchtige'. Hoewel hij vereerd is om fans te hebben, houdt hij niet van de strategie eromheen. "Alles moet een soort strategie zijn; om je het hotel uit te krijgen … je het restaurant in te krijgen, om je uit het restaurant te krijgen", vertelde Depp TODAY.

4 Zijn werkrelatie met Tim Burton

Na zijn succes op televisie werd Johnny Depp zich meer bewust van de werken die hij koos. Hij stopte met werken om grote kassanummers te maken. Een van zijn eerste projecten was Edward Scissorhands, waarin hij samenwerkte met Tim Burton. Depp zou meer films maken met Burton, waaronder Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleetstreet, Charlie and the Chocolate Factory, Dark Shadows en Alice in Wonderland.

3 De grootste rol van zijn carrière: Captain Jack Sparrow

Terwijl 21 Jump Street Johnny Depp landelijke bekendheid bezorgde, schoot zijn rol als Captain Jack Sparrow in Disney's Pirates of the Caribbean hem door het dak en introduceerde hem aan de wereld. Naast het winnen van een Academy Award, verdiende Johnny Depp ook een Screen Actor's Guild Award en een MTV Movie Award. De rol leverde hem ook Golden Globe- en BAFTA-nominaties op.

2 Het Guinness Book of Records

Johnny Depps gestage opkomst en rol in Pirates of the Caribbean zorgden ervoor dat hij een cultfiguur werd. Het spreekt voor zich dat de acteerkosten van Depp vleugels kregen, hoewel de cheques al dik waren. In 2012 werd hij door het Guinness Book of Records vermeld als 's werelds meest verdienende acteur. Zijn opbrengst werd destijds genoemd als $ 75 miljoen.

1 Werk in de afgelopen jaren

Ondanks de ruzies in zijn persoonlijke leven en het wanbeheer van fondsen door zijn voormalige team, blijft Johnny Depp werken. De afgelopen jaren was hij te zien in vier films in 2016, drie in 2017, vijf in 2018 en losse films in 2019 en 2020. Depp neemt ook meer tijd achter de schermen als producer en verscheen in verschillende documentaires. Het is duidelijk dat we nog niet het laatste van hem hebben gezien.

Aanbevolen: