Waarom Netflix een rechtszaak aanspande over een muzikale versie van Bridgerton

Inhoudsopgave:

Waarom Netflix een rechtszaak aanspande over een muzikale versie van Bridgerton
Waarom Netflix een rechtszaak aanspande over een muzikale versie van Bridgerton
Anonim

Netflix is de thuisbasis van uitstekende originele inhoud, en het lijkt erop dat de streaminggigant altijd een aas in petto heeft. Terwijl andere streamingdiensten hun achterstand beginnen in te halen, loopt Netflix voorop, en dat blijven ze doen dankzij shows als Bridgerton.

De show was een groot succes en wordt uitgebreid met een derde seizoen en een spin-offshow. Onnodig te zeggen dat fans de komende jaren goed zullen eten.

Onlangs stal de show opnieuw de krantenkoppen, alleen deze keer was het omdat iemand werd geslagen met een grote rechtszaak. Laten we eens kijken wat er aan de hand is met dit zich ontwikkelende verhaal.

Bridgerton's nummers op Netflix blijven gedijen

Tenzij je onder de grootste steen ter wereld hebt geleefd, weet je waarschijnlijk dat Bridgerton een van de populairste shows ter wereld is. Hoewel het maar twee seizoenen heeft, v alt niet te ontkennen wat het op wereldschaal heeft kunnen bereiken.

Seizoen één werd uitgebracht in een tijd dat mensen weinig te doen hadden, en het was een overweldigend succes. Shonda Rhimes is geen onbekende in het maken van hitshows, en ze had het opnieuw gedaan met Bridgerton.

Seizoen twee was een langverwachte affaire en net als zijn voorganger werd het een enorme hit voor Netflix en domineerde het met zijn streamingnummers.

Volgens Deadline was "Netflix' seizoen 2 van Bridgerton de meest bekeken titel voor de week van 28 april - 3 maart, volgens de ranglijst van Nielsen, met een totaal van 3,2 miljard minuten bekeken gedurende de week die feitelijk groeide van zijn debuut optreden de week ervoor. Nielsen's streaming-ranglijst is gebaseerd op minuten bekeken via tv-schermen, wat betekent dat mobiel niet wordt meegeteld. Het volgt Disney+, Hulu, Apple TV+, Amazon Prime Video en Netflix en rapporteert zijn cijfers met een vertraging in overeenstemming met de streamers."

Er lijkt tegenwoordig alles te zijn met Bridgerton, en fans waren verrast om te zien dat er een musical op het podium stond.

Er is een onofficiële Broadway-musical

Tijdens de pandemie kwamen Abigail Barlow en Emily Bear op het idee voor een Bridgerton-musical, en ze verspilden weinig tijd om de bal aan het rollen te krijgen voor hun droomproject.

"We hebben geen van beiden eerder muziektheater geschreven. Weet je, we hebben heel verschillende achtergronden in muziek. Ik ben meer een popschrijver, maar Emily heeft een uitgebreide muziekopleiding en weet daar veel meer van kant dan ik. Maar onze samenwerking heeft altijd gewoon gewerkt, "zei Barlow in een interview.

Nu zou je kunnen denken dat zoiets, je weet wel, toestemming van Netflix vereist, en in het interview zei Barlow dat ze groen licht hadden gekregen.

"We hebben het gevraagd! Vraag en u zult ontvangen. Netflix was zeer, zeer ondersteunend", zei Barlow.

De show loopt al geruime tijd en het leek alsof Barlow en Bear gewoon hun dromen waarmaakten. Dit is echter tot stilstand gekomen dankzij een rechtszaak die Netflix heeft aangespannen tegen het duo.

Netflix is niet blij met de Broadway-productie

Wat is er precies aan de hand met de rechtszaak die Netflix heeft aangespannen tegen deze Broadway-productie?

"Op 29 juli heeft Netflix een rechtszaak aangespannen bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Washington, D. C., waarin wordt beweerd dat Barlow en Bear "waardevol intellectueel eigendom hebben genomen van de originele Netflix-serie Bridgerton om een internationaal merk voor zichzelf op te bouwen," NPR schrijft.

De rechtszaak merkt op dat Netflix degene is die de rechten heeft om spottende werken te maken op basis van de boekenreeks, en het beweert dat de mensen achter het stuk geld proberen te verdienen met iets waar ze geen recht op hebben.

"De rechtszaak citeert specifieke gevallen waarin Barlow en Bear naar verluidt "royaal en bijna identiek kopieerden van Bridgerton over een aantal originele elementen van expressie", waaronder het opheffen van dialogen uit de show, "zich toe-eigenen" van personages en " het kopiëren van "belangrijke plotpunten", gaat de site verder.

Er is hier veel om uit te pakken, maar de mensen achter het stuk zouden behoorlijk nerveus moeten worden. Het is duidelijk dat ze geen toestemming van Netflix hebben gekregen, wat een enorm probleem is. Het is al moeilijk genoeg om door het fanfiction-water te navigeren, maar het lijkt erop dat ze te ver zijn gegaan naar de zin van Netflix.

Netflix en de productie zullen op gespannen voet staan totdat een oplossing is bereikt. De hoop is dat de zaken snel kunnen worden geregeld, maar als het toch misgaat, zullen mensen de zaak nauwlettend in de gaten houden. Het zou moeten dienen als een waarschuwing voor anderen om zoiets niet te proberen met een andere Netflix-serie.

Aanbevolen: