Hoe de dochter van Kurt Cobain vandaag haar leven leidt

Inhoudsopgave:

Hoe de dochter van Kurt Cobain vandaag haar leven leidt
Hoe de dochter van Kurt Cobain vandaag haar leven leidt
Anonim

Frances Bean Cobain is het enige kind van wijlen Nirvana-frontman Kurt Cobain en zijn weduwe Courtney Love, de zanger van Hole.

Ze werd Frances genoemd naar Frances McKee van de band The Vaselines, en Bean omdat Kurt dacht dat ze eruitzag als een kidneyboon op de echo. Haar peetouders zijn REM-frontman Michael Stipe en Drew Barrymore.

De geboorte van Frances Bean haalde de krantenkoppen vanwege de onthulling dat Courtney Love heroïne gebruikte tijdens de zwangerschap. Dit is iets wat de zangeres en actrice ontkende en beweerde dat het tijdens een interview "uit de context" was gehaald. Toen Frances werd geboren, werd ze uit de voogdij van haar ouders verwijderd en werd ze pas teruggestuurd na een juridische procedure. Frances kreeg ruzie met Courtney tijdens haar tienerjaren en kreeg zelfs een straatverbod toen ze 17 was.

De moeder en dochter zijn in 2015 herenigd en lijken nu een hechte band te hebben. Dus hoe ziet het leven er nu uit voor de 30-jarige Frances Bean Cobain?

8 De romantische relaties van Frances Bean Cobain

Frances Bean Cobain trouwde in juni 2014 met Isiah Silva, de zanger van de rockband The Eeries. Ze was net 17, maar ze beschreef de relatie destijds als 'stabiel en normaal'. Ze vroegen in maart 2016 een echtscheiding aan.

In 2013 erfde Frances 37% van de nalatenschap van haar overleden vader en heeft naar verluidt een vermogen van meer dan $ 11,2 miljoen. Silva eiste $ 25.000 per maand partneralimentatie, beweerde dat hij zijn baan zou opzeggen toen hij met Frances trouwde en zelfs een van Kurts gitaren als een 'huwelijkscadeau' eiste.

Frances liet Silva de Martin D 18E uit 1959 (de gitaar die verscheen op het iconische Unplugged-album) houden op voorwaarde dat Silva's nieuwe vriendin het LA-huis van het voormalige stel verliet, dat nu eigendom is van Cobain onder de eigendomsregeling.

Frances Bean leek eerder dit jaar haar romance met Riley Hawk, zoon van skateboard Tony Hawk, te bevestigen.

7 Is Frances Bean Cobain nuchter?

In februari 2018 markeerde Frances Bean Cobain 2 jaar nuchterheid op Instagram.

"Ik wil het vermogen hebben om te herkennen en te observeren dat mijn reis informatief kan zijn, zelfs nuttig voor andere mensen die iets soortgelijks of anders doormaken", schreef ze in het bijschrift. "Het is een dagelijkse strijd om aanwezig te zijn bij alle pijnlijke, bazaar, ongemakkelijke, tragische, verknipte dingen die ooit zijn gebeurd of ooit zullen gebeuren."

6 Wat doet Frances Bean Cobain voor werk?

Frances Bean Contain ging naar het Bard College in New York, waar ze kunst studeerde. Ze heeft verschillende kunstexposities geopend en pronkt met haar kunstcollecties op haar Instagram-account @thespacewitch.

In 2010 exposeerde ze haar kunstwerken voor het eerst in Los Angeles (Californië, VS) onder het pseudoniem Fiddle Tim.

5 Frances Bean Cobain heeft model gestaan voor luxe merken

Na zijn afstuderen heeft Frances Bean Cobain carrière gemaakt in zowel modellering als kunst.

Haar eerste modellenwerk was bij Elle UK Magazine. De fotoshoot laat naar verluidt zien dat ze het beroemde bruine vest en de pyjamabroek van haar vader draagt. Op 19-jarige leeftijd poseerde ze voor de bekende modeontwerper en fotograaf Hedi Slimane.

Op 25-jarige leeftijd vergezelde ze zijn familievriend en ontwerper Marc Jacobs naar het Met Gala nadat ze het gezicht was geworden van zijn lentecampagne van 2017.

4 Treedt Frances Bean Cobain in de voetsporen van haar ouders als muzikant?

Frances is beschreven als een veelbelovende artiest die muzikale talenten heeft geërfd van haar ouders.

In 2019 bracht Frances Bean Cobain een origineel lied uit, 'Angel', om haar overleden, beroemde vader te herdenken. In een interview met RuPaul beschrijft Frances haar pogingen om muziek te maken als een vuistgevecht tussen PJ Harvey en Fiona Apple met sporadische snikken van Dolly Parton en Jeff Buckley in de hemel.

“Ik werk heel hard om te realiseren wat ik voor mezelf als artiest voor ogen heb, en muziek is daar volledig bij inbegrepen. Maar ik wil me niet beperken tot alleen muziek. Het is visueel, en het is muzikaal, en het is audio, en het is soulvol. Ik werk eraan om van dat alles mijn dagelijks leven te maken', vertelde ze in 2021 aan Yahoo.

3 Frances Bean beheerst het imago van haar vader

Frances Cobain beheert de publiciteitsrechten op de naam en het imago van Kurt Cobain. Dit heeft ertoe geleid dat Frances betrokken is geweest bij verschillende projecten ter herdenking van Kurts carrière, waaronder kunstshows en een HBO-documentaire genaamd Montage of Heck.

"Mijn vader is al 20 jaar als de kerstman, deze mythische figuur", zei Frances in een interview met Rolling Stone. "Ik wil de man voorstellen," voegde ze eraan toe.

Ze was nog maar een baby toen haar vader stierf, dus gebruikt ze de documentaires en legaten om contact te maken met haar overleden vader. Helaas hebben deze projecten niet altijd het beoogde eindresultaat.

Ze vertelde NME dat "de film uiteindelijk niet was wat ik wilde dat hij was." toe te voegen: "Ik heb er spijt van dat ik niet in een headspace zat om meer betrokken te zijn. Ik gebruikte veel drugs. Ik was niet aanwezig. Ik was niet in staat om authentieke input te hebben."

2 Is Frances Bean Cobain een Nirvana-fan?

Frances Bean Cobain heeft toegegeven dat ze niet de grootste fan is van de band van haar vader

“Ik hou niet zo van Nirvana [grijns]. Sorry, promotionele mensen, Universal. Ik hou meer van Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Massacre [lacht]. Ik ben niet geïnteresseerd in de grunge-scene."

"'Dumb', "verklaarde ze tegen Rolling Stone toen haar werd gevraagd naar haar favoriete Nirvana-nummer: "Ik huil elke keer als ik dat nummer hoor. Het is een uitgeklede versie van Kurts perceptie van zichzelf - van zichzelf aan de drugs, van de drugs af, ik voel me ontoereikend om de stem van een generatie te worden genoemd.”

Op de vraag of het ongemakkelijk was dat ze geen grote fan is van Kurt Cobain's muziek, antwoordde ze: 'Nee. Ik zou me ongemakkelijker hebben gevoeld als ik een fan was geweest. Ik was ongeveer 15 toen ik me realiseerde dat hij onontkoombaar was. Zelfs als ik in een auto zat en de radio aan had, is daar mijn vader. Hij is meer dan levensgroot en onze cultuur is geobsedeerd door dode muzikanten.”

1 Frances Bean Cobain is 30 geworden en houdt van het leven

Op 18 augustus 2022 werd Frances Bean Cobain 30 en markeerde de gelegenheid op sociale media.

“Ik heb het gehaald! Eerlijk gezegd wist de 20-jarige Frances niet zeker of dat zou gebeuren', aldus haar Instagram-onderschrift. “Destijds vertelde een intrinsiek gevoel van diepe zelfhaat, gedicteerd door onzekerheid, destructieve coping-mechanismen en meer trauma dan mijn lichaam of brein wist hoe ermee om te gaan, hoe ik mezelf en de wereld zag; door een lens van wrok omdat hij in een leven werd gebracht dat schijnbaar zoveel chaos aantrok en het soort pijn verbonden aan verdriet dat onontkoombaar aanvoelde.

Het model en de artiest voegden toe: "Als ik dit nieuwe decennium inga, hoop ik zacht te blijven, hoe hard de wereld soms ook kan voelen, koester me met eerbied in het huidige moment, douche de mensen met wie ik het geluk heb om lief te hebben meer waardering dan woorden ooit zouden kunnen doen & ruimte houden om te blijven leren, zodat de groei nooit stopt.”

Aanbevolen: