10 atleten die de wereld schokten met hun acteervaardigheden

Inhoudsopgave:

10 atleten die de wereld schokten met hun acteervaardigheden
10 atleten die de wereld schokten met hun acteervaardigheden
Anonim

Veel in Hollywood zijn dubbele, zelfs drievoudige bedreigingen. Ze kunnen acteren, zingen, dansen en… sporten? Klopt. Er zijn verschillende voorbeelden in de geschiedenis van de film waar atleten een tweede carrière als acteur beginnen. Bijvoorbeeld, Johnny Weissmuller, de man die misschien wel de meest bekende live-action versie van Tarzan is, werd voor het eerst beroemd als Olympisch duiker.

Er zijn tal van anderen, zowel in het verleden als in het heden, die zich bezighouden met zowel atletiek als acteren. Terry Crews, Arnold Schwarzenegger, Dave Bautista en te veel anderen om op te noemen, begonnen allemaal in de sport voordat ze de arena's en stadions verlieten voor podia en sets.

10 Esther Williams

Esther Williams was een competitieve zwemster die naam maakte toen ze in haar vroege tienerjaren records begon te breken. Uiteindelijk gebruikte ze haar beroemdheidsstatus om een succesvolle acteercarrière te lanceren en werd ze gedurende enkele jaren beschouwd als een van de grootste kassamagneten in de jaren veertig en vijftig. Titels met Williams zijn onder meer Jupiter's Darling, Skirts Ahoy en Ziegfield Follies.

9 Fred Williamson

Nadat hij opgroeide in Gary, Indiana, speelde Williamson collegebal en stapte hij begin jaren zestig over naar de American Football- en National Football-competities. Hij speelde voor de Oakland (nu Las Vegas) Raiders, de Pittsburgh Steelers en de Kansas City Chiefs. Zijn tackles waren zo intens dat hij de bijnaam "The Hammer" kreeg.

Fred "The Hammer" Williamson stopte met voetbal en ging acteren voor televisie, waar hij in verschillende klassiekers verscheen, zoals Ironsides en Star Trek. Hij deed ook low-budget actiefilms zoals Warrior of the Lost World, een film die zo slecht was dat hij door Mystery Science Theater werd gehekeld. Maar hij vond immens succes met de hoofdrol in Black-centered films zoals Black Caesar en Black Cobra. Jongere bioscoopbezoekers herkennen hem misschien als de Chief in Ben Stiller's remake van Starsky en Hutch.

8 Arnold Schwarzenegger

Een van de meest opvallende stappen van atletiek naar acteren was die van Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger was een aantal jaren een kampioen bodybuilder voordat hij acteerde. Hij begon zijn filmcarrière begin jaren zeventig in Hercules in New York, maar zijn accent was nog zo dik dat filmmakers zijn stem lieten nasynchroniseren. Schwarzenegger zou verschillende bijrollen spelen tot zijn doorbraakrol in Conan The Barbarian. Schwarzenegger zou een van de beroemdste actiesterren ter wereld worden dankzij films als Conan, The Terminator, Predator en Commando.

7 Terry Crews

Crews had een interessant carrièreleven voordat hij de beroemde acteur werd die hij nu is. Voordat hij speelde in films als White Chicks of televisieprogramma's zoals Brooklyn 99, was hij een knipperlichtspeler voor de NFL, hoewel hij zelden speeltijd kreeg en vaak uit de selectie werd geschrapt. Daarvoor had Crews een carrière als tekenaar in de rechtszaal. Terwijl hij worstelde om rond te komen als NFL-speler, maakte hij de eindjes aan elkaar door in opdracht portretten van zijn teamgenoten te schilderen.

6 Rick Fox

De NBA-kampioen van de Los Angeles Lakers werd een favoriet bij de fans van College Humor toen hij semi-regelmatig optrad in hun populaire webserie Jack and Amir. Fox speelde een karikatuur van zichzelf als Amir's tweekoppige bookmaker met een obsessie voor verse eieren van de boerderij. Jake had ook bewijs om te geloven dat Rick Fox geen man was, maar een kip. Fox is echt hilarisch en bizar geloofwaardig in wat een nogal cartoonachtige rol is.

5 Carl Weathers

Weathers speelde tot 1974 in zowel de NFL- als de Canadian Football-competitie, toen hij zijn acteercarrière lanceerde. De ex-linebacker werd iconisch als de man die Apollo Creed tot leven bracht, de beroemde rivaal (toen vriend) van Rocky Balboa in de Rocky-films. Hij was ook in Predator, Happy Gilmore en de stem van Combat Carl in de Toy Story-films.

4 Kareem Abdul-Jabbar

Hoewel hij de baan naar verluidt alleen voor het geld aannam, was Adbul-Jabbar een favoriet onderdeel van de film Airplane. Abdul-Jabbar speelde zichzelf terwijl hij een acteur speelde die zichzelf speelde. Wanneer een jongen Abdul-Jabbar in de cockpit van het vliegtuig confronteert met het feit dat hij "niet genoeg probeert" op het basketbalveld "behalve tijdens de play-offs", verbreekt een gefrustreerde copiloot, Roger (Kareem), zijn karakter en roept de jongen eruit. Abdul-Jabbar is ook verschenen in verschillende televisieshows, soms als hijzelf, en hij is een ervaren producer en scenarioschrijver.

3 Dwayne Johnson

Het heeft jaren geduurd, maar uiteindelijk veranderde Johnson van bekend als een worstelaar die optreedt als een van de grootste kassamagneten in het Hollywood van de 21e eeuw. Johnson begon zijn acteercarrière met rollen in The Mummy-films met Brendan Fraser in de hoofdrol en werd al snel iconisch dankzij rollen in Jumanji en The Fast And The Furious-franchises.

2 Dave Bautista

Net als Dwayne Johnson werd Bautista voor het eerst beroemd als worstelaar met de WWE. Bautista verbaasde het publiek toen hij zich bij de cast van Guardians of the Galaxy voegde als Drax the Destroyer. Bautista is sindsdien vertakt naar andere ondernemingen, zoals actiekomedies, maar hij zal waarschijnlijk voor altijd geassocieerd worden met zijn rol in de MCU boven alles.

1 Andre de reus

Niemand had verwacht dat de worstelrivaal van Hulk Hogan een kans zou maken als acteur. Zijn immense omvang, unieke uiterlijk en grondschokkende stem zorgden ervoor dat er maar weinig rollen voor hem beschikbaar waren. Maar dankzij zijn hartverwarmende vertolking als de vriendelijke reus in The Princess Bride, verdiende Andre The Giant een vaste plek in de harten van miljoenen bioscoopbezoekers.

Aanbevolen: