Redditors vragen zich af waarom Piers Morgan nog niet met pensioen is gegaan of is geannuleerd

Redditors vragen zich af waarom Piers Morgan nog niet met pensioen is gegaan of is geannuleerd
Redditors vragen zich af waarom Piers Morgan nog niet met pensioen is gegaan of is geannuleerd
Anonim

Journalist Piers Morgan is geen onbekende in controverse. Hij haalde dit jaar de krantenkoppen vanwege verschillende controversiële meningen, waaronder die waarin Megan Markle en prins Harry werden gekleineerd nadat ze naar buiten kwamen over hun strijd binnen de koninklijke familie.

Deze keer is hij misschien te ver gegaan. Na zijn laatste negatieve tweet, gericht op atleten en hun mentale gezondheid, vragen Redditors zich af waarom hij niet is geannuleerd.

Morgan twitterde kritiek op atleten nadat turnster Simone Biles zich terugtrok uit de allround competitie op de Olympische Spelen van Tokio op 27 juli om zich te concentreren op haar geestelijke gezondheid:

Op 31 juli kondigde Biles ook aan dat ze zich terugtrok uit de evenementfinales voor sprong en ongelijke liggers. De verhuizing komt nadat tenniskampioen Naomi Osaka zich dit jaar op dezelfde manier terugtrok uit drie grote tenniscompetities, daarbij verwijzend naar geestelijke gezondheidsproblemen.

Het is niet verrassend dat Morgan veel kritiek kreeg op zijn tweet van 27 juli.

Veel gebruikers van sociale media, waaronder Twitter-gebruikers en Redditors, bekritiseerden Morgan omdat hij "verouderd" was, niet wist hoe het is om zelf een atleet te zijn en onwetend was over het feit dat iedereen unieke mentale ervaringen heeft.

Er waren velen (inclusief het officiële bestuursorgaan van de USA Gymnastics) die opkwamen voor Biles en volhielden dat ze een geweldig rolmodel is, ondanks Morgans mening. Bovendien brachten velen het bedroevende feit naar voren dat atleten lange tijd hebben gezwegen over hun geestelijke gezondheid uit angst voor dit soort stigmatisering.

Er waren enkele Redditors die Morgan direct vroegen om met pensioen te gaan, en vroegen zich af waarom hij nog niet "geannuleerd" is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Morgan haalde eerder dit jaar de krantenkoppen om de verkeerde redenen, ook na kritiek op de geestelijke gezondheidsproblemen. Nadat Meghan Markle zich tijdens een special van Oprah Winfrey had uitgesproken over haar worsteling met zelfmoordgedachten, verklaarde Morgan dat hij "geen woord geloofde", zei ze. Zijn tweets noemden ook de woorden 'slachtofferschap', 'huichelaars' en 'aandacht zoeken' bij het beschrijven van Markle en Harry:

Het lijkt erop dat het publiek verwachtte dat Morgan zou worden afgelast nadat hij werd geroepen door weerpresentator Alex Beresford voor zijn opmerkingen jegens Markle. Tijdens de televisieconfrontatie liep Morgan berucht van de set van Good Morning Britain en stopte kort daarna met het programma. Hij bleef echter vocaal op sociale media.

Morgan heeft een lange carrière in de media achter de rug en begon in 1988 als freelancer bij The Sun. Sindsdien werkte hij als redacteur voor de Daily Mirror en verscheen hij in verschillende reality-tv-shows, waaronder Britain's Got Talent. Hij heeft tijdens zijn carrière met verschillende controverses te maken gehad en volgens de opmerkingen van het publiek lijkt het erop dat dit een van zijn laatste veldslagen kan zijn.

Aanbevolen: