Dit is waarom Lil Kim en Foxy Brown nog steeds op slechte voet staan

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Lil Kim en Foxy Brown nog steeds op slechte voet staan
Dit is waarom Lil Kim en Foxy Brown nog steeds op slechte voet staan
Anonim

In de loop der jaren hebben we een aantal vrouwelijke rapvetes zien ontstaan in de muziekindustrie, van Cardi B en Nicki Minaj tot City Girls en Asian Doll - we hebben het allemaal gezien en gehoord, maar Foxy Brown en Lil Kim's ruzie in de jaren '90 is waarschijnlijk een van de meest epische van allemaal.

Kim en Foxy hadden veel gemeen; ze waren allebei opkomende rappers uit Brooklyn, New York, die zelfs samen naar dezelfde middelbare school gingen. Na hun roem in de jaren '90, werden de twee snel door de media tegen elkaar gezet, wat vervolgens leidde tot een vete die op dit moment meer dan 20 jaar duurt.

Van subliminale disses op elkaars liedjes tot openbare bedreigingen, Kim en Foxy hadden misschien een van de meest iconische vetes in de rapgeschiedenis - en ze zien elkaar tot op de dag van vandaag nog steeds niet! Hier is het dieptepunt …

Waarom hebben Foxy Brown en Lil Kim ruzie gemaakt?

Halverwege de jaren '90 brak Foxy haar grote doorbraak door haar samenwerking met de groep The Firm, die in 1995 werd opgericht. Leden van het raptrio waren onder meer hiphopsuperster Nas, AZ, Cormega en Nature.

Kim, aan de andere kant, kreeg haar muzikale erkenning nadat ze goede vrienden was geworden met The Notorious B. I. G. en zijn clan Junior Mafia, die samen werden gevormd door de overleden rapper zelf.

In 1995 verschenen Brown en Foxy op Total's nummer "No One Else (Remix)", samen met collega-rapper Da Brat. Op het moment van de release van het nummer waren er echter geen rapporten waaruit bleek dat het paar niet met elkaar overweg kon.

Het nummer Total is het enige nummer dat beide vrouwen officieel hebben opgenomen o.

In 1996 begon de spanning tussen de dames te stijgen toen hun platenlabels besloten om hun beide debuutalbums slechts een week na elkaar uit te brengen, wat het vrij duidelijk maakte dat Kim en Foxy voor zichzelf rapconcurrenten waren.

Kim's Hard Core verkocht 6 miljoen exemplaren, terwijl Foxy's Ill Na Na de platinastatus bereikte met een omzet van 1 miljoen, met hits als "I'll Be" en "Get You Home" die de commercial van het album hielpen succes.

Wat ook vreemd leek, was dat ze op de binnencover van Foxy en Kim van hun respectievelijke album allebei dezelfde jumpsuit droegen, wat velen vreemd vonden.

Waarom zouden ze allebei dezelfde outfit willen dragen, tenzij ze misschien werden gesaboteerd door hun labels om ruzie te maken om controverse te veroorzaken en platen te verkopen?

Niemand weet het zeker, maar Foxy en Kim waren allebei ongelukkig toen ze de overeenkomsten zagen, die later werden opgehelderd door de toenmalige redacteur van The Source, Kim Osorio, die deelde: Ik heb gemengde versies van de verhaal. Een verhaal dat ik me herinner, ging over de verpakking van hun album.

“Als je teruggaat naar hun beide debuutalbums, zul je merken dat ze dezelfde outfit dragen. Ik [hoorde] dat de een de outfit van de ander had geleend en dat leidde ertoe dat ze niet spraken. Wat de reden ook was, het leek voor iedereen triviaal.

Terwijl de twee later op de cover van The Source stonden, wilde Lyor Cohen, CEO van Def Jam, beide vrouwen samenbrengen voor een gezamenlijk album getiteld Thelma and Louise, waarvoor ze $ 500.000 zouden hebben ontvangen als ze hadden deelgenomen.

Ze hebben allebei de deal afgewezen. Hoewel het wild werd gemeld dat Foxy en Brown tegen het einde van 1997 niet met elkaar praatten, leek Kim het eerste schot op haar rap-aartsvijand te gooien op het nummer "Play Around" van Lil Cease.

Ze rapt: "Stop met proberen" om ook als haar te klinken." Dat ging in 2000 verder met Kim's titelnummer van haar tweede album The Notorious K. I. M., waar ze zegt: "This chick running around with this stink a gap / And them fake a raps with panic attacks / You ain't a star en je platenmaatschappij weet dat / Hoe verdien je al dit geld, kom je zo ver en blaas je het op?”

Brown reageerde datzelfde jaar met Capone-N-Noreaga's "Bang Bang", en legde uit dat ze genoeg heeft van de subliminale disses - als iemand haar iets te zeggen heeft, moeten ze er direct over zijn.

Toen, in 2001, toen Kim en haar bemanning het radiostation van Hot 97 verlieten, was de hitmaker "Not Tonight" betrokken bij een incident waarbij vuurwapens werden getrokken nadat ze oog in oog kwamen te staan met Kiam "Capone" Holley - onderdeel van de Capone-Noreaga-clan.

Er ontstond een ruzie en er werden schoten gelost. Kim zou woedend zijn geweest over Foxy's diss, en zo zou de ruzie zijn begonnen.

Foxy was vastbesloten haar vete met Kim te beëindigen nadat dat was gebeurd, en vertelde MTV News: "Ik weet echt niet hoe het begon. Maar Russell [Simmons] en ik, we kwamen samen en ik zei: 'Russell, ik wil een wapenstilstand afkondigen.

“Ik wil met Kim gaan zitten. Het maakt me niet uit wat het is. Laten we er gewoon een einde aan maken. We kunnen zelfs een samenwerking aangaan. We zijn groter dan dit. Als het bij mij moet beginnen, laat het dan bij mij beginnen.”

Kim heeft nooit gereageerd op de opmerkingen van Foxy. Ze zou later in 2005 een jaar en een dag gevangenisstraf krijgen voor haar betrokkenheid bij de gewelddadige schietpartij.

Aanbevolen: