Hier is waarom Taylor Swift weigerde dit album in te dienen voor een Grammy-overweging

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Taylor Swift weigerde dit album in te dienen voor een Grammy-overweging
Hier is waarom Taylor Swift weigerde dit album in te dienen voor een Grammy-overweging
Anonim

Taylor Swift heeft hard gewerkt aan het opnieuw opnemen van haar eerste zes studioalbums na een langdurig geschil met Scooter Braun, die haar masteropnames van Big Machine zou hebben gekocht Labelbaas Scott Borchetta nog voordat ze de kans had om een bod uit te brengen op haar discografie.

De hitmaker "Shake It Off" was woedend dat ze in het ongewisse werd gehouden over de deal omdat ze hoogstwaarschijnlijk een aanbod had willen doen, maar tegen de tijd dat ze op de hoogte was van wat er aan de hand was, Braun - die al jaren ruzie heeft met Swift - had tot 2017 al haar hele catalogus in handen, wat betekent dat hij eventuele winst zou ontvangen voor nummers van Swift die worden gebruikt in commercials, films, tv-shows en andere commerciële platforms.

Toen alles was gezegd en gedaan en Swift wist dat ze haar meesters niet van Braun zou kunnen krijgen, die haar beschimpte door te zeggen dat ze eerst een behoorlijk bod moest doen, de blondharige beauty besloot dat ze haar albums opnieuw zou opnemen zodra haar contract officieel was afgelopen met Big Machine Label.

In april 2021 ontvingen fans eindelijk de opnieuw opgenomen versie van Swift's debuutalbum Fearless, getiteld Fearless (Taylor's Version), dat werd gedistribueerd onder haar nieuwe label, Republic Records, bij wie ze een contract heeft sinds ze Big verliet Machinelabel eind 2017.

En hoewel Swift in aanmerking komt om haar opnieuw opgenomen albums in te dienen voor overweging bij de Grammy's, zegt de voormalige country-gedraaide popster dat ze ervoor heeft gekozen die route niet te volgen. Hier is het dieptepunt …

Taylor zegt 'nee' tegen het inleveren van haar opnieuw opgenomen werk

Hoewel de opnieuw opgenomen versie van Fearless enorm populair is gebleken bij fans en in 2021 de grootste openingsdag voor een album op Spotify verdiende met 50 miljoen wereldwijde streams in 24 uur, wil Swift niet opnieuw indienen haar eerdere werk ter overweging bij prijsuitreikingen, met name bij de Grammy's.

Fearless (Taylor's Version) was zo populair na de release in april, dat het alle top tien plaatsen innam in de wereldwijde countryliedjeslijst van Apple Music, en volgens Universal Music bracht de plaat maar liefst 1 miljoen eenheden in de wereldwijde verkoop tijdens de eerste week.

Bovendien kwamen 14 van zijn nummers in de Billboard Global 200 terecht, terwijl nog eens acht erin slaagden om binnen de top 100 te komen, wat zeker indrukwekkend is voor een album dat oorspronkelijk in 2008 werd uitgebracht.

Opgemerkt moet worden dat het bijgewerkte en opnieuw opgenomen album verschillende voorheen ongehoorde nummers bevat, samen met een aanpassing in composities, dus fans dachten dat het de moeite waard zou zijn om het oeuvre in te dienen voor eventuele aankomende awardshows - maar Swift heeft gezegd dat ze niet geïnteresseerd is.

Een vertegenwoordiger van Republic Records zei dat de zangeres geen van haar opnieuw opgenomen materiaal zal laten inzenden voor prijsuitreikingen, met name de Grammy's. In plaats daarvan zal ze zich concentreren op het indienen van haar negende album Evermore.

"Na zorgvuldige overweging zal Taylor Swift dit jaar in geen enkele categorie Fearless (Taylor's Version) inzenden tijdens de komende Grammy en CMA Awards," zei de vertegenwoordiger.

Fearless heeft al vier Grammy's gewonnen, waaronder Album of the Year, evenals de CMA Award voor Album of the Year in 2009/2010 en blijft het meest bekroonde countryalbum aller tijden.'

Ze concludeerden: 'Taylor's 9e studioalbum, Evermore, zal ter overweging worden voorgelegd aan de Grammy's. Evermore stond in 2020 op vele lijsten met beste albums aan het einde van het jaar en blijft dit jaar een van de bestverkochte albums.'

In het geval je onder een steen hebt geleefd, Evermore is het zusteralbum van Swift's Folklore - beide projecten werden opgenomen tijdens de coronaviruspandemie, waarbij het laatste album album van het jaar won bij de Grammy's in maart 2021.

Swift heeft al aangekondigd dat haar volgende opnieuw uitgebrachte album Red uit 2012 zal zijn, waarvan ze zegt dat het in november 2021 voor fans beschikbaar zal zijn.

In een Instagram-bericht van juni 2021 schreef ze: Soms moet je erover praten (steeds opnieuw) om het ooit echt te laten zijn …. Over. Net als je vriend die je midden in de nacht belt en maar door blijft gaan over hun ex, kon ik gewoon niet stoppen met schrijven.

“Dit is de eerste keer dat je alle 30 nummers hoort die op Red zouden komen. En hey, een ervan duurt zelfs tien minuten.”

Taylor Swift is een van de best verkopende artiesten aller tijden, met meer dan 40 miljoen albums verkocht in de Verenigde Staten, terwijl haar wereldwijde verkoop voor singles meer dan 100 miljoen stuks heeft overtroffen.

Ze is gemakkelijk een van de grootste popsterren die echt om haar kunst geeft.

Aanbevolen: