Taylor Swift werd afgewezen voor een film die $ 441 miljoen verdiende aan de kassa, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Taylor Swift werd afgewezen voor een film die $ 441 miljoen verdiende aan de kassa, hier is waarom
Taylor Swift werd afgewezen voor een film die $ 441 miljoen verdiende aan de kassa, hier is waarom
Anonim

Taylor Swift is ongetwijfeld het best bekend om haar zang- en songwritingvaardigheden. De muzikant maakt furore in de industrie sinds ze haar eerste album opnam, de gelijknamige Taylor Swift in 2004.

Sindsdien heeft Swift nog eens acht studioalbums uitgebracht, wat haar naar de hoogste regionen van muzikale roem heeft gekatapulteerd. Voor haar uitstekende werk in die twee decennia is ze nu de trotse winnaar van maar liefst 11 Grammy Awards.

Haar meest recente Grammy was in 2021, voor haar album Folklore uit 2020 in de categorie Album van het Jaar. Het was de derde keer dat ze die specifieke onderscheiding in de wacht sleepte, waardoor het haar meest succesvolle categorie bij de awards werd.

Naast haar ongelooflijke muzikale carrière, heeft ze zich behoorlijk verdiept in de kunst van het acteren. Nog steeds slechts 32, Swift heeft al een aantal memorabele cameo's gemaakt in verschillende films en tv-shows. Enkele van haar grootste acteerrollen waren in de films Valentijnsdag (2010) en de musical Cats uit 2019, die echter op grote schaal werd gepand door critici en publiek.

Ze had echter in een veel succesvollere musical kunnen spelen als regisseur Tom Hooper haar had gecast in zijn 2012-sensatie, Les Misérables.

Waar ging de film 'Les Misérables' over?

Les Misérables is een klassiek verhaal dat voor het eerst werd geconceptualiseerd als een roman door de Franse dichter, romanschrijver en toneelschrijver Victor Hugo in 1852. Veel moderne versies van het verhaal zouden geboren worden, meestal geïnspireerd door een toneelmusical geschreven door twee Franse producenten in 1980.

Een niet-muzikale film met in de hoofdrol Liam Neeson werd in 1998 gemaakt door de Deense regisseur Bille August. De film uit 2012 volgde dezelfde plotlijn, zoals geschreven door William Nicholson, met de hulp van de twee Franse producer-tekstschrijvers die schreef de musical uit 1980.

De synopsis voor Les Misérables op Rotten Tomatoes luidt: 'Na 19 jaar gevangenschap wordt Jean Valjean vrijgelaten door Javert, de officier die de leiding heeft over het gevangenispersoneel. Valjean verbreekt prompt zijn voorwaardelijke vrijlating, maar gebruikt later geld van gestolen zilver om zichzelf opnieuw uit te vinden als burgemeester en fabriekseigenaar.'

'Javert zweert Valjean terug naar de gevangenis te brengen', leest de samenvatting van het complot. 'Acht jaar later wordt Valjean de voogd van een kind genaamd Cosette na de dood van haar moeder, maar door Javerts niet aflatende streven zal de vrede nog lang op zich laten wachten.'

Voor welke rol in 'Les Misérables' deed Taylor Swift auditie?

Les Misérables is een heel diep verhaal dat ook veel personages heeft. Voor de film uit 2012 kregen veel topnamen een rol in de ensemblecast. Hugh Jackman en Russell Crowe liepen voorop met de twee hoofdrollen - respectievelijk als Jean Valjean en Javert.

Taylor Swift's vriendin, Anne Hathaway, speelde de rol van Fantine, een worstelende arbeider die haar baan in de fabriek van Valjean kwijtraakt nadat ontdekt is dat ze een buitenechtelijk kind heeft. Toen ze 26 jaar oud was, portretteerde Amanda Seyfried de volwassen versie van Fantine's 'onwettige' dochter, bekend als Cosette.

De rol van de jonge Cosette werd gespeeld door de Engelse actrice Isabelle Allen, die in maart dit jaar pas 20 werd. Aan het begin van de film wordt getoond dat Cosette samenwoont met twee oplichtende herbergiers, die ook een eigen dochter hebben - Éponine genaamd. Dit is de rol waarvoor Taylor Swift auditie deed, en naar verluidt deed hij het heel goed.

Uiteindelijk besloot regisseur Tom Hooper een andere richting in te slaan en in plaats daarvan de Britse actrice en zangeres Samantha Barks in de rol te casten.

Waarom heeft de regisseur van 'Les Misérables' Taylor Swift afgewezen voor de rol van Éponine?

Na het succes van Les Misérables keerde Tom Hooper in 2015 terug naar de regiestoel voor de biografische dramafilm The Danish Girl. Opnieuw won de Brits-Australische filmmaker de jackpot, en dit project werd genomineerd voor meerdere prijzen.

Van de vier nominaties bij de Oscars van 2016 won Alicia Vikander de beste vrouwelijke bijrol voor haar werk in de film. Het volgende project op het grote scherm van Hooper zou Cats zijn in 2019, dat niet helemaal dezelfde bijval kreeg.

Na serieus overwogen te hebben om Taylor Swift in Les Misérables te casten, besloot Hooper dat hij haar het personage Bombalurina in Cats zou laten spelen. Na de implosie van de film werd de regisseur geïnterviewd door het tijdschrift Vulture.

Het was toen dat hij sprak over de 'vleiende reden' waardoor hij Swift doorgaf voor Éponine in 2012. "[Taylor] deed nogal briljant auditie voor Éponine", zei hij. "Uiteindelijk kon ik niet helemaal geloven dat Taylor Swift een meisje was dat mensen over het hoofd zouden zien. Dus het voelde niet helemaal goed voor haar om de meest vleiende reden."

Aanbevolen: