Hailee Steinfeld weigerde te trainen voor haar rol in 'Hawkeye', hier is waarom

Inhoudsopgave:

Hailee Steinfeld weigerde te trainen voor haar rol in 'Hawkeye', hier is waarom
Hailee Steinfeld weigerde te trainen voor haar rol in 'Hawkeye', hier is waarom
Anonim

Nadat Marvel Cinematic Universe (MCU) een pandemische box office openingsrecord had gevestigd met Scarlett Johansson's Black Widow, richt het zijn aandacht weer op Disney+ met de aanstaande release van de serie Hawkeye.

Het is vandaag veilig dat de door Jeremy Renner geleide serie de gebeurtenissen van Black Widow volgt terwijl Florence Pugh terugkeert om haar rol als Yelena Belova opnieuw op te nemen (en uiteindelijk Marvels nieuwe Black Widow wordt). Tegelijkertijd ziet het ook de introductie van Hailee Steinfeld als Kate Bishop. Fans zijn verheugd om Steinfeld's kijk op het personage te zien (ze hebben haar pak al gezien) dat zogenaamd de toekomstige Hawkeye zou worden. Zonder medeweten van velen weigerde Steinfeld echter om voor de rol te trainen op dezelfde manier als andere Marvel-acteurs. In feite kwam ze in een vechtvorm zonder enige zware fysieke routine te ondergaan.

Marvel hield haar in eerste instantie geheim

Na in de loop der jaren in verschillende hitfilms te hebben gespeeld, zou Steinfeld uiteindelijk zeker haar weg naar de MCU vinden. Marvel heeft tenslotte een talent voor het casten van (relatief) jonge opkomende talenten (Pugh was vers van Little Women en Elizabeth Olsen werd geprezen voor haar optreden in Martha Marcy May Marlene voordat ze werd gecast). Wat Steinfeld betreft, de actrice en zangeres is vooral bekend om haar werk in True Grit and the Pitch Perfect-films voordat ze deelnam aan Phase Four van de MCU.

En net als sommige Marvel-castings (om te beginnen die van Samuel L. Jackson), koos Marvel ervoor om fans in het ongewisse te laten over het in eerste instantie aan boord brengen van Steinfeld. Hierdoor moest de actrice tot afgelopen januari moeder blijven over het onderwerp. Ik ben gewoon zo vereerd om deel uit te maken van de MCU, en nog meer zo opgewonden dat ik dat geheim moet houden, en daar ben ik niet goed in.”

De actrice gaf ook toe dat ze haar casting misschien maar zo lang geheim kon houden vanwege de lockdown vorig jaar. "Ik denk dat het in zekere zin een vermomde zegen was dat ik niet bij veel mensen kon zijn en niet in de buurt kon zijn", vertelde Steinfeld aan People. "Want dat was moeilijk om voor mezelf te houden."

Hoe bereidde ze zich voor op Hawkeye zonder intensieve fysieke training?

Zodra ze werd gecast als Kate Bishop, wist Steinfeld dat ze veel werk te doen had. Kate staat tenslotte bekend om haar vechtkunsten en 'superieure schietvaardigheid', aldus Marvel. En hoewel het duidelijk is dat ze een ongelooflijke boogschutter is, blinkt Kate ook uit in zwaardvechten. "Ze is zo'n badass, dat v alt niet te ontkennen", merkte Steinfeld op tijdens een gesprek met Entertainment Tonight. "Ze is zo slim en geestig en snel en haar fysieke vermogen om zoveel dingen te doen gaat door het dak."

Normaal gesproken schakelen acteurs die trainen om een Marvel-personage te worden de hulp in van een professionele trainer en ondergaan ze een slopende trainingsroutine om in superheldvorm te komen."Ik wist dat ik hierover een startdatum had", legde Steinfeld uit tijdens een interview met Cosmopolitan. "En ik moest komen opdagen en ik zou er fysiek doorheen worden geholpen." Maar toen kwam ze ook tot het besef dat het uitbeelden van het personage "niet ging over naar binnen gaan [de sportschool] en zoveel mogelijk afvallen." "Het gaat erom je bloed te laten stromen en je geest leeg te maken", legde Steinfeld uit. "En, weet je, je plukt toevallig deze fysieke voordelen en deze mentale voordelen, waar ik van hou."

Met dit doel voor ogen riep Steinfeld de hulp in van iemand die ze het meest vertrouwt, haar vader, Pete Steinfeld. Hij is tenslotte zelf een fitnessexpert en was in het verleden een succesvolle personal trainer met een klantenbestand met Ozzy Osbourne, Larry David en Madonna. "Mijn vader en ik hebben hier meer dan een jaar aan gewerkt en we blijven dit doen, dus het is nu zo'n groot deel van mijn leven geworden dat ik nooit meer los zal laten", onthulde Steinfeld."Ik heb dit laatste gekke jaar en deze rol te danken aan het feit dat ze me in die hoofdruimte hebben gebracht."

Tot nu toe is er nog niet veel informatie beschikbaar over Hawkeye. Dat gezegd hebbende, heeft Renner onthuld hoe Hawkeye en Kate onlangs samenwerken. “[Kate is] een 22-jarige jongen en ze is een grote fan van Hawkeye. Ze heeft een heerlijk irritante en even charmante manier van doen, omdat ze zo'n fangirl is van Hawkeye', vertelde Renner aan Entertainment Weekly. "Daaruit groeit de relatie, maar het grootste probleem voor Clint is Kate Bishop en de stortvloed aan problemen die ze in zijn leven brengt."

Ondertussen is Steinfeld verheugd om MCU-fans aan Kate voor te stellen. "Ik kan niet wachten tot mensen zien hoe we dit personage interpreteren via de strips en op onze eigen manier", merkte de actrice op. "Ik ben gewoon erg opgewonden terwijl ik haar blijf ontwikkelen om te zien hoe we dit allemaal bedenken."

Hawkeye wordt op 24 november uitgebracht op Disney+.

Aanbevolen: