Een blik op de oude rockband van Keanu Reeves, Dogstar

Inhoudsopgave:

Een blik op de oude rockband van Keanu Reeves, Dogstar
Een blik op de oude rockband van Keanu Reeves, Dogstar
Anonim

Keanu Reeves is een van de meest populaire acteurs ter wereld, en de man maakt furore in de business sinds hij in de jaren 80 uitbrak. Reeves heeft enkele hits gehad, enkele blindgangers en een paar films die onder de radar zijn gevlogen. Door dit alles werd hij een legende die miljoenen verdiende op zijn reis.

In de jaren 90 maakte Reeves wat nieuws toen hij deelnam aan de band Dogstar, en mensen waren benieuwd hoe de band zou klinken, zowel live als op een album. Ze waren nooit enorm, maar Dogstar blijft een interessant onderdeel van Reeves 'reis in entertainment.

Laten we de oude rockband van Keanu Reeves, Dogstar, eens nader bekijken.

De band gevormd in de jaren 90

Tijdens de jaren 90, toen Keanu Reeves het succes van zijn filmcarrière uit de jaren 80 hoog in het vaandel had en een nieuw niveau van bekendheid bereikte dankzij megahits in het actiegenre, begon hij een band en had hij plezier met een paar goede vrienden. Het trok zeker de aandacht van fans, en mensen waren geïnteresseerd in hoe een band met de man van Speed zou klinken.

Ondanks het feit dat de band de bonus had een filmster aan boord te hebben, liep het niet altijd soepel met het publiek.

“We speelden Milwaukee Metal Fest. Is vermoord. Ik denk dat we dicht bij Murphy's Law speelden [oorlogvoerende New Yorkse hardcore-punklegendes]. Stel je voor. Dus speelden we een Grateful Dead-cover, op Milwaukee Metal Fest, "zei Reeves.

“We hadden zoiets van: ‘Ze haten ons. Wat doen we hier? Wat kunnen we doen? Laten we de Grateful Dead-cover doen.'” Ze waren net als, F you, you suck. Ik had de grootste grijns op mijn gezicht, man, vervolgde hij.

Ook al vond dit plaats, de band bleef hun ding doen en stopte ermee. Een van de bevrijdende dingen van in een band zitten, is dat je jezelf gewoon kunt afstoffen en naar je volgende optreden kunt gaan. Hoewel ze nooit groot waren, had Dogstar zeker een groot deel van de lol terwijl ze nog samen aan het spelen waren.

Hoe geweldig live-optredens ook zijn, de band zorgde er toch voor dat ze de studio in gingen voor de juiste albumreleases.

Ze brachten 2 studioalbums uit

Na een aantal jaren samen te zijn geweest, bracht Keanu Reeves' Dogstar hun eerste studioalbum uit, Our Little Visionary, in 1996. Het album was niet bepaald een doorslaand succes of een kritische lieveling, maar het moet geweldig hebben gevoeld voor de jongens in de band om hun nummers in de studio te laten liggen voor een goede release.

Vier jaar later, in 2000, bracht de band hun tweede en laatste studioalbum uit, Happy Ending, dat ook niet commercieel aansloeg. Dit album bevatte echter wel het werk van Richie Kotzen, die beroemd speelde met bands als Poison en Mr. Big tijdens zijn tijd in de muziekindustrie.

Buiten hun volledige albums heeft Dogstar in 1996 een EP uitgebracht. In 2004 droegen ze ook een cover van "Shine" bij aan het Mr. Big-tributealbum, Influences & Connections. Dat is niet heel veel materiaal voor een band die meer dan tien jaar samen was, maar het is mogelijk dat ze nog veel meer nummers hebben geschreven die gewoon nooit het daglicht hebben gezien op een goede opname.

Dogstar werd zeker nooit een grote act voor Reeves of de andere leden, maar dit weerhield hen er niet van om tijdens hun tijd samen met een aantal zware slagmensen te spelen.

Ze hebben met een aantal grote bands gespeeld

Een bijkomend voordeel van het spelen in een band met enige bekendheid is dat je de kans krijgt om met een aantal bekende artiesten te spelen. Soms zijn deze bands al enorm, maar soms zijn ze een kleine act die grote successen worden. Tijdens hun decennium samen speelde Dogstar met een paar geweldige bands die het reguliere publiek zeker kent.

Heel goed mogelijk was de grootste band die opende voor Dogstar niemand minder dan Weezer, een jonge band die op dat moment nog voet aan de grond had. Zoals fans te zien kregen, zou Weezer door de jaren heen een multi-platina-succes worden en zelfs enkele van de grootste prijzen in alle muziek mee naar huis nemen. Rancid was een andere opmerkelijke band die opende voor Dogstar, en het zijn iconen van de punkscene in de Bay Area die erin slaagden veel mainstream succes te vinden.

Uiteindelijk speelde Dogstar hun laatste optreden samen in 2002 en sindsdien hebben ze niet meer samengewerkt voor een live optreden. Ze waren nooit enorm, maar het zou toch gaaf zijn om de band in de nabije toekomst weer bij elkaar te zien komen.

Aanbevolen: