Hier is hoe een disfunctionele rockband 'The Umbrella Academy' inspireerde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe een disfunctionele rockband 'The Umbrella Academy' inspireerde
Hier is hoe een disfunctionele rockband 'The Umbrella Academy' inspireerde
Anonim

Muzikanten die met film en televisie beginnen, is niets nieuws, en zo nu en dan kan een keer langskomen en de boel opschudden. Muzieksterren als Taylor Swift en Lady Gaga hebben acteercredits op hun naam staan, maar er zijn tal van andere manieren om betrokken te raken bij film en televisie zonder voor de camera te verschijnen.

In de afgelopen jaren was The Umbrella Academy een fenomeen op Netflix, en na twee seizoenen is het duidelijk dat de show wat uithoudingsvermogen heeft en tonnen heeft binnengehaald fans. Gerard Way, de zanger van My Chemical Romance, was degene die de strip schreef die tot bloei kwam in de show, en uiteindelijk keek hij naar zijn bandleden toen hij inspiratie voor het verhaal zocht.

Laten we eens kijken hoe Gerard Way werd geïnspireerd om The Umbrella Academy te creëren!

Mijn chemische romantiek was zijn inspiratie

Inspiratie kan van allerlei plaatsen komen, en soms is het gemakkelijker om gewoon te zien wat er voor je ligt en van daaruit te werken. Bij het maken en schrijven van strips van The Umbrella Academy kon Gerard Way verschillende inspiratiebronnen aanboren. Onder hen was niemand minder dan zijn band, My Chemical Romance.

De eerste Umbrella Academy-strip kwam uit in 2007 en tegen die tijd had de band al veel mainstream succes gevonden. Ze hadden drie studioalbums uitgebracht, en twee daarvan, Three Cheers for Sweet Revenge en The Black Parade, waren volgens RIAA allebei multi-platinahits. Muzikaal had Gerard Way veel bereikt, en hij was klaar om zijn schrijven in een nieuw medium te buigen.

Wanneer hij met Rolling Stone sprak, vertelde Way over zijn inspiratie voor het verhaal en zei: In een band zitten is alsof je in een disfunctioneel gezin zit en al deze persoonlijkheden zijn echt verschillend en erg groot, niet alleen de mensen in je band, maar de mensen die je onderweg tegenkomt of de crew waarmee je werkt en al deze dingen.”

Way vervolgde: Vooral een band is een disfunctioneel gezin, dus er zijn kleine stukjes van mij in alle personages, er zijn stukjes van sommige jongens in sommige van die personages en de verschillende rollen die we zouden spelen in de band en hoe die rollen soms zouden veranderen. We zaten in een grote snelkookpan van roem en bekendheid en de personages ervaren dat in de strip en de show.”

Hij werd niet alleen geïnspireerd door de disfunctie binnen zijn eigen band, maar hij keek ook naar andere strips en stripmakers voor inspiratie.

Hij liet zich ook inspireren door andere strips

Schrijvers houden meestal van lezen, en de meesten zullen hun tanden zetten in alles wat hun verbeelding kan prikkelen. Stripboeken schrijven is geen gemakkelijke taak, maar tussen de pagina's van geweldige makers komen kan enorm inspirerend zijn voor degenen die in het medium stappen. Voor Gerard Way leunde hij op strips waarvan hij hield van opgroeien als inspiratie.

Way zou tegen Rolling Stone zeggen: De eerste strip waarvan ik me herinner dat ik eraan verslaafd was en in mijn eentje kocht in de winkel, was X-Men van Chris Claremont en Marc Silvestri. Dat heeft een grote invloed op wat ik doe met Umbrella Academy. De manier waarop ze het verhaal vertelden, je zou door een reeks vignetten naar de verschillende personages springen en je krijgt deze kleine stukjes van hun leven die uiteindelijk allemaal samenkwamen. Dat is een beetje wat ik doe in Umbrella Academy.”

X-Men is al tientallen jaren een steunpilaar bij Marvel en het is verbazingwekkend om de invloed te zien die het had op het verhaal van Way. Er zijn enkele overeenkomsten tussen de verhalen, maar Way's kijk op de dingen past perfect bij het moderne publiek.

In datzelfde interview vertelt hij ook dat hij geïnspireerd is door Watchmen, wat misschien wel het grootste stripverhaal aller tijden is.

Komt er een seizoen 3?

Op dit moment is The Umbrella Academy twee seizoenen bezig, en met waar we aan het einde van seizoen twee waren geëindigd, is het duidelijk dat er nog veel verhalen te vertellen zijn voor deze personages. Gelukkig is seizoen drie bevestigd.

Deze personages hebben al veel meegemaakt en fans fantaseren al over wat er in de wereld gaat gebeuren. Er waren een aantal enorme verschuivingen in de tijdlijn waar de personages zich nu op bevinden, en dit zal de boel opschudden in seizoen drie.

Zodra het nieuwe seizoen van Umbrella Academy eindelijk Netflix bereikt, kun je maar beter geloven dat het internet snel zal breken. Fans hebben zoveel om naar uit te kijken, en dat is allemaal te danken aan Gerard Way en de inspiratie die hij vond bij het schrijven van het verhaal.

My Chemical Romance was een succesvolle band en het is verbazingwekkend om de invloed te zien die ze hadden in zowel muziek als strips.

Aanbevolen: