Hoe Olivia Rodrigo van een oude marinereclame naar een uitverkochte concerttour ging

Inhoudsopgave:

Hoe Olivia Rodrigo van een oude marinereclame naar een uitverkochte concerttour ging
Hoe Olivia Rodrigo van een oude marinereclame naar een uitverkochte concerttour ging
Anonim

Olivia Rodrigo's carrière is ronduit ongelooflijk geweest sinds haar mega populaire hit Driver's License werd uitgebracht en wereldwijd viraal ging. De nieuwe popster zwom in haar populariteit als beroemdheid sinds "Driver's License" uitkwam. Na de belangrijke release van het nummer bleef Rodrigo hit na hit uitbrengen als introductie op haar album, SOUR.

Sinds haar introductie in de schijnwerpers als actrice in sommige commercials en tv-shows, maar vooral in High School Musical: The Musical: The Series als de vrouwelijke hoofdrol in de serie, begon Olivia net een van de de grootste beroemdheden ter wereld. Na het uitbrengen van haar eerste studioalbum, SOUR, heeft Olivia Rodrigo velen over de hele wereld diep in de harten getrokken, waardoor haar tour voor het geliefde album langverwachte werd. Toen de data voor de tour werden vrijgegeven, waren de tickets binnen enkele minuten uitverkocht, wat duidelijk onthult dat het vermogen van de ster nooit meer "zuur" zal zijn, om zo te zeggen.

8 Olivia Rodrigo's Rise To Fame

Olivia Rodrigo's roem was een succesverhaal waar een aantal jaren aan werd gewerkt. Haar carrière begon vrij vroeg toen Rodrigo op twaalfjarige leeftijd voor de camera werd geïntroduceerd, met in de hoofdrol in een Old Navy-commercial. Haar volgende grote doorbraak volgde en kreeg op dertienjarige leeftijd een rol in de Disney Channel-show Bizaardvark. Haar grootste rol kwam echter in 2019 op High School Musical: The Musical: The Series als de vrouwelijke hoofdrol, Nini Salazar-Roberts, met co-ster Joshua Bassett.

7 Olivia Rodrigo's populariteit schiet omhoog

Hoewel Rodrigo's introductie in het leven van beroemdheden begon met acteren, weerhield de ster zich er niet van om nog een van haar talenten aan de wereld te onthullen: zingen. Kijkers kregen een glimp te zien van de getalenteerde zang die Olivia bezit van haar rol in High School Musical: The Musical: The Series.

Op 8 januari 2021 kon Rodrigo officieel muzikant aan haar cv toevoegen, toen haar single "Driver's License" werd uitgebracht. De hartverscheurende teksten en emotie die het lied tentoonspreidt, trokken de oren van velen over de hele wereld en maakten geschiedenis.

6 "Rijbewijs" schrijft geschiedenis

Net drie dagen na de releasedatum brak "Driver's License" het record van Spotify voor "meeste streams op één dag voor een niet-vakantienummer (15,17 miljoen), voordat het 100 miljoen streams bereikte", aldus Vogue. Het mega populaire nummer werd ook nummer één in zowel de Britse als de Amerikaanse hitlijsten, waardoor de eerste week van de release van het nummer een van de grootste verkoopweken was, wat uiterst zeldzaam is voor een nieuwe artiest.

5 TikTok neemt het over

Laat het maar aan TikTok over om iets populairs te nemen en er een enorme trend van te maken. Rodrigo's "Driver's License" vond zijn weg naar het populaire sociale mediaplatform TikTok, waardoor het nummer nog populairder werd.

Insider.com bespreekt de vele manieren waarop TikTok-gebruikers de single zo'n hit hebben gemaakt, zoals door "video's te maken die speculeren over de betekenis ervan, de lyriek prijzen en memes maken." De grootste trend die voortkwam uit het opblazen van "Driver's License" op TikTok was zeker speculatie over over wie het nummer is geschreven.

4 Roem en speculatie

Met roem komt de wereld praten over jou, en met Olivia Rodrigo's nachtelijke succes met "Driver's License" was dit echt het geval. Nadat het nummer ontplofte op TikTok, speculeerden veel mensen op het platform over wie het nummer zou kunnen worden geschreven.

Velen geloven dat het is geschreven over Rodrigo's High School Musical: The Musical: The Series co-ster Joshua Bassett. Hoewel er nooit een bevestiging was over de echte relatie tussen Rodrigo en Bassett, denken veel fans op TikTok dat dit heeft plaatsgevonden na analyse van de songtekst.

3 'Sour' – Olivia Rodrigo's debuutalbum

Na de release van "Driver's License" en de duidelijke populariteit was er geen twijfel dat de release van haar album niets minder dan een groot succesverhaal zou zijn. Olivia bracht haar debuutalbum SOUR uit op 21 mei 2021 en schreef onvermijdelijk geschiedenis. Forbes schreef over de releaseweek van het album en besprak de hitparade door op nummer 1 in de Billboard 200 te komen, wat een van de meest succesvolle eerste weken van de release van een album in jaren is.

2 Olivia Rodrigo's uitverkochte tour

Met het succes van haar singles en haar hele album SOUR werd een concerttour voor Rodrigo lang verwacht. Nadat de tickets op 10 december 2021 in de verkoop gingen, was het concert binnen twee uur na livegang uitverkocht. De locaties die voor haar tour zijn gekozen, zijn allemaal kleinere intieme locaties, waardoor er beperkte tickets beschikbaar zijn. Olivia toonde haar steun aan teleurgestelde fans en verzekerde hen dat er in de toekomst meer tours van haar zullen plaatsvinden met grotere zalen.

1 Olivia Rodrigo's stijgende nettowaarde

Deze uitverkochte tour is slechts de kers op de taart van de zeer succesvolle carrière van de jonge ster in zo'n korte tijd. Het v alt niet te ontkennen dat de 18-jarige ster behoorlijk wat vermogen heeft verzameld sinds de release van 'Driver's License'. Hoewel ze al jaren geld verdient in de showbizz, haar belangrijkste geld verdienende optreden is haar super succesvolle muziekcarrière, haar duidelijke talent laat zien hoe ze het verdient. Haar vermogen zit momenteel op maar liefst $ 5 miljoen dollar, wat een enorm applaus verdient.

Aanbevolen: