Woede als prins Harry de titel 'HRH' op de geboorteakte van dochter Lilibet zet

Woede als prins Harry de titel 'HRH' op de geboorteakte van dochter Lilibet zet
Woede als prins Harry de titel 'HRH' op de geboorteakte van dochter Lilibet zet
Anonim

Prins Harry is bekritiseerd voor het gebruik van zijn HRH-titel op de geboorteakte van zijn pasgeboren dochter Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, zo is onthuld.

TMZ heeft naar verluidt een kopie van de geboorteakte in handen gekregen, waarop de achternaam van prins Harry staat vermeld als 'HRH' en zijn eerste als 'de hertog van Sussex'.

Ondertussen is Meghan Markle's naam geschreven als haar geboortenaam "Rachel Markle" - met Meghan als haar middelste naam.

Een geboorteakte is een openbaar document in de Amerikaanse staat Californië, waar het paar in hun miljoenenhuis in Montecito woont.

Prins Harry, 36, en vrouw Meghan, 39, kregen in januari vorig jaar te horen dat ze hun HKH-titels niet meer mochten gebruiken.

In een destijds vrijgegeven verklaring zei Buckingham Palace dat het paar de titels niet langer kon gebruiken omdat ze "niet langer royals waren".

Het paar mocht echter hun titels hertog en hertogin van Sussex behouden - die ze op hun trouwdag door de koningin werden geschonken.

Koninklijke fans bleven vol ongeloof achter nadat de geboorteakte van Lillibet Diana werd onthuld.

Meghan Markle Prins Harry Baby Archie
Meghan Markle Prins Harry Baby Archie

"Harry is absoluut gek. Hij schreef zijn echte naam op de geboorteakte als The Duke of Sussex? Goede God! Die man heeft geen twee hersencellen om tegen elkaar aan te wrijven ", las een louche opmerking.

"Absoluut ongelooflijk. In het Verenigd Koninkrijk, als werkende royals, stond op de geboorteakte de naam van Harry, net als voor de kinderen van William. Maar hier is hij en in plaats van "Henry Charles Albert David" vermeldt hij zijn naam als de hertog van Sussex en zijn achternaam als Zijne Koninklijke Hoogheid. Absolute waanzin. Iedereen die twijfelt of deze twee hun titels spelen voor elk voordeel dat ze kunnen vatten, heeft op dit moment een waanvoorstelling", voegde een tweede eraan toe.

"Wat pretentieus van hem, wat is er gebeurd om me gewoon Harry te noemen!" een derde stemde in.

Prins Harry Meghan Markle Archie Prins Charles
Prins Harry Meghan Markle Archie Prins Charles

Ondertussen zal prins Charles er naar verluidt voor zorgen dat zijn twee jaar oude kleinzoon Archie nooit een prins zal worden. Volgens The Mail on Sunday zal de zoon van Harry en Meghan geen plaats hebben langs de nieuwe "afgeslankte monarchie" nadat Charles koning wordt.

De verhuizing heeft naar verluidt de Sussexen boos gemaakt en zou hebben geleid tot de vervreemding van prins Harry en zijn vader. Maar bronnen houden vol dat Charles vastbesloten is het aantal belangrijke Royals te beperken, in de overtuiging dat het Britse publiek niet wil betalen voor een steeds groter wordende monarchie.

Prins Harry en Meghan Markle Oprah interview
Prins Harry en Meghan Markle Oprah interview

Charles heeft naar verluidt de Sussexen al verteld dat hij belangrijke juridische documenten zal wijzigen om ervoor te zorgen dat Archie niet de titel kan krijgen die hij ooit van rechtswege zou hebben geërfd.

"Harry en Meghan kregen te horen dat Archie nooit een prins zou worden, zelfs niet toen Charles koning werd", bevestigde de bron.

In maart spraken Harry en Meghan met Oprah Winfrey over de meedogenloze aanvallen van de Britse roddelpers.

Meghan voerde aan dat zoon Archie, in tegenstelling tot zijn eerste neven en nichten, geen ZKH-titel heeft.

Aanbevolen: