Een tijdlijn van de talloze controverses van Dennis Rodman

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de talloze controverses van Dennis Rodman
Een tijdlijn van de talloze controverses van Dennis Rodman
Anonim

Dennis Rodman is een voormalig basketbalspeler, die heeft gespeeld voor enkele van de grootste NBA clubs die er zijn, zoals deChicago Bulls, Los Angeles Lakers en Dallas Mavericks Rodman - die ook bekend staat als de Worm - is gedurende het grootste deel van zijn carrière onder publieke controle, vooral dankzij zijn excentrieke uiterlijk, juridische problemen en relaties met beroemdheden als Madonna en Carmen Electra

Het artikel van vandaag kijkt terug op Rodman's onconventionele manier van leven, met de nadruk op onder meer zijn alcoholproblemen, mislukte huwelijken en rechtszaken. Van meerdere keren gearresteerd worden tot vrienden worden met de president van Noord-Korea - blijf scrollen om meer te weten te komen over het controversiële leven van Dennis Rodman.

8 Dennis Rodman's eerste huwelijk duurde slechts 82 dagen

Dennis Rodman is tot nu toe drie keer getrouwd geweest en al zijn huwelijken eindigden op dezelfde manier - met een scheiding. Hij trouwde voor het eerst in 1992 met Annie Bakes, maar ze scheidden na slechts 82 dagen van hun 'nog lang en gelukkig'.

In 1998 zeiden Denis en model Carmen Electra 'ik doe' tegen elkaar in een kapel in Las Vegas. Dit huwelijk duurde iets langer - zes maanden - voordat de twee gingen scheiden. Zijn laatste huwelijk was met Michelle Moyer, in 2003, en het kostte haar slechts een jaar om een scheiding aan te vragen. Maar ze probeerden een aantal jaren met elkaar te verzoenen voordat ze er officieel voorgoed mee ophielden, in 2012.

7 Rodman werd beschuldigd van seksueel misbruik

In juni 1998 diende een vrouw uit Las Vegas, Dixie Johnson, een rechtszaak aan tegen Rodman omdat hij haar seksueel had misbruikt door een van haar borsten te grijpen. Ze beweerde dat dit in april 1998 gebeurde in het Las Vegas Hilton hotel. Het jaar daarop besloot Johnson echter de rechtszaak te laten vallen. In 2000 beweerden twee andere vrouwen dat Rodman hen in oktober 1998 had aangevallen. Rodman slaagde erin een minnelijke schikking met hen te bereiken.

6 Hij werd sinds 1999 vijf keer gearresteerd

Sinds 1999 is Dennis Rodman zes keer gearresteerd. De helft van deze arrestaties hield verband met zijn alcoholverslaving, terwijl twee van hen werden verricht voor huiselijk geweld. Een andere arrestatie vond plaats in 2002 voor het belemmeren van het werk van politieagenten, die een mogelijke overtreding van de code onderzochten in een restaurant dat Rodman verschuldigd was.

5 Hij ging verschillende keren naar de afkickkliniek

De eerste keer dat Rodman naar een afkickkliniek ging, was in mei 2008, slechts een paar dagen nadat hij was gearresteerd wegens vermeend huiselijk geweld. Het jaar daarop, nadat hij in Celebrity Apprentice was verschenen, waar hij vaak alcohol dronk en zich grillig gedroeg, ging Rodman opnieuw naar de afkickkliniek.

En in januari 2014, na zijn terugkeer uit Noord-Korea, waar hij veel feestte en dronk, liet Rodman zichzelf opnemen in een andere afkickkliniek. Zijn familie, vrienden en mensen met wie hij werkt, waren zich allemaal bewust van zijn alcoholprobleem. "Eerlijk gezegd is Dennis, hoewel een heel lief persoon, een alcoholist. Zijn ziekte heeft invloed op zijn vermogen om werk te krijgen", zei zijn financieel adviseur Peggy Williams.

4 De voormalige basketballer veroorzaakte een hit and run in 2016

In juli 2016 veroorzaakte Dennis Rodman een auto-ongeluk in de buurt van Santa Ana, Californië. Volgens LA Times werd Rodman beschuldigd van "het veroorzaken van een ongeval met aanrijdingen met materiële schade, het rijden over een snelwegscheiding, het geven van valse informatie aan de politie en het rijden zonder geldig rijbewijs." Hij pleitte schuldig in februari van het volgende jaar, en hij kreeg een straf van drie jaar voorwaardelijk, naast 30 uur taakstraf.

3 En hij sloeg een man in een bar in 2019

Het lijkt erop dat Rodman maar niet kan stoppen met in de problemen te komen. Een van zijn laatste incidenten vond plaats in 2019 toen hij zonder duidelijke reden een man sloeg in een bar in Florida. Rodman vierde zijn verjaardag in de Buddha Sky Bar toen hij zich omdraaide en 'twee keer met zijn hand op Soulouque sloeg', aldus het politierapport. Rodman pleitte niet schuldig voor de vermeende batterij.

2 Hij werd zeer goede vrienden met Kim Jong-un

Geloof het of niet, maar van de meer dan 300 miljoen Amerikanen moest Dennis Rodman de allereerste zijn die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoette. Rodman reisde verschillende keren naar Noord-Korea en werd 'vrienden voor het leven' met de president van het land. "Het spijt me dat mijn land en jouw land niet op goede voet staan. Maar voor mij en jouw land ben je een vriend voor het leven", zei Rodman tijdens zijn bezoek in 2013 voor een vol stadion in Pyongyang. Rodman is ook goede vrienden met Donald Trump, die hij bij de presidentsverkiezingen van 2016 had gesteund.

1 Rodman voerde ook campagne voor Kanye West bij de verkiezingen van 2020

In oktober 2020 nam Rodman het op sociale media om Kanye West officieel te steunen bij de presidentsverkiezingen van 2020. De voormalige basketballer plaatste een video met een hoodie en een pet waarop 'Stem Kanye' staat. Dit zou niet als een verrassing moeten komen, aangezien West en Rodman bij vele gelegenheden respect voor elkaar hebben getoond. Rodman zei zelfs dat hij Kanye naar Noord-Korea zou brengen. "Ik ga hem uitnodigen de volgende keer dat ik naar Noord-Korea ga. Als de deur in september open gaat, zal ik Kanye West uitnodigen om met mij mee te gaan naar Noord-Korea", zei Rodman in een interview met Us Weekly.

Aanbevolen: