Pearl Jam's Eddie Vedder ging ooit naar een concert in Las Vegas met Dennis Rodman

Pearl Jam's Eddie Vedder ging ooit naar een concert in Las Vegas met Dennis Rodman
Pearl Jam's Eddie Vedder ging ooit naar een concert in Las Vegas met Dennis Rodman
Anonim

Terwijl we het hebben over Chicago Bulls-sterren (we zijn nog steeds bezig met de documentaire van Michael Jordan: Last Dance), laten we onze aandacht richten op Dennis Rodman en zijn vriendschap met Eddie Vedder van Pearl Jam. Kunnen we gewoon zeggen dat Rodman een talent heeft om vrienden te maken met de meest onwaarschijnlijke mensen? We herinneren ons allemaal de vriendschap van de basketbalster met Kim Jong-un, toch? Op de een of andere manier hebben we ons nooit voorgesteld dat de rockster bevriend zou zijn met Rodman, maar het is blijkbaar een langdurige vriendschap.

Pearl Jam werd gevormd in de jaren '90, tijdens de grunge-scene die de muziekscene in Seattle stormenderhand veroverde, maar wat fans misschien niet weten, is dat Vedder oorspronkelijk niet uit Seattle komt, hij komt uit Chicago. Dus het feit dat de zanger Chicago-sportteams ondersteunt en vaak wordt gezien met Chicago Cubs en Chicago Bulls-uitrusting, kan ons doen geloven dat Vedder een fan is van Rodman en de rest van zijn team. Maar aan de andere kant, had je verwacht dat Rodman in ruil daarvoor een fan van Vedders zou zijn? Blijkbaar luisterde hij volgens SPIN naar Pearl Jam tijdens trainingen in de sportschool, en ook tijdens het kijken naar herhalingen van games.

Vedder vertelde onlangs over hoe zijn vriendschap met de NBA-ster begon op de podcast van Bill Simmons. Blijkbaar begon het allemaal met een trip naar rockband Jane's Addiction. Volgens Billboard suggereerde Vedder om een lekker ontspannen avondje uit te gaan en te lezen met Rodman tijdens een avond die ze allebei vrij hadden, maar Rodman had een beter idee. Vedder herinnerde zich dat op een avond, na de training van de Bull in Seattle voor hun wedstrijd de volgende dag tegen het Seattle SuperSonics-team, Rodmans bewaker George hem drie kaartjes naar Las Vegas gaf.

"Ik zei: 'Wat is dat verdomme?' Ik zei: 'Ik dacht dat we naar boven zouden gaan, ik bracht een boek mee',' zei Vedder."En hij zei: 'Jane's Addiction speelt in Las Vegas.' En ik heb zoiets van, 'Jezus Christus, het is net 6 uur. Hij zegt: 'We zullen er om 9 uur zijn, ze gaan pas om 9.30 uur door.'"

Vedder legde uit dat de voormalige hoofdcoach van de Bull, Phil Jackson, de vriendschap van Vedder en Rodman goedkeurde en dacht dat Vedder Rodman hielp om rechtop te blijven, maar op deze ene avond wilde Rodman iets geks doen en Vedder ging met hem mee. Wat verder ging was dat Rodman en Vedder als maniakken door de luchthaven van Seattle renden en grapjes maakten terwijl ze probeerden het optreden te halen.

"Uiteindelijk gaan we door de verdomde luchthaven van Seattle. Ik bedoel, oude dames hielden van Dennis Rodman. Ik bedoel, we zijn net alsof we door het vliegveld rennen. Mensen zijn als het creëren van een rennend spoor achter hem als deze rivier,' vervolgde Vedder. "'Dennis! Dennis!' schreeuwen. En hij gaat, 'Eddie Vedder hier! Eddie Vedder hier!' Hij wijst naar mij."

Ze waren uiteindelijk in recordtijd bij het concert en genoten vanaf de zijlijn van het podium van de band van Perry Farrell, met een biertje in de hand. Tijdens de show herinnerde Vedder zich: "Dennis kijkt naar me en zegt: 'Het is ontspannend, toch?'" Vedder vervolgde: "Zo zat hij op raketbrandstof, dat was ontspannend."

Maar Rodman en Vedder konden die avond terugkomen en Rodman speelde de volgende dag zijn wedstrijd tegen de Seattle Supersonics. "Dat was het begin van een lange, lange, diepe vriendschap", vervolgde Vedder. "En het was een beetje zenuwslopend in het begin daar - het was als, 'Wie is deze man verdomme?' Maar de muziek, het voedde hem. … En dat was toen [de Bulls] door al deze dingen gingen. Het werd heet en zwaar in Chicago … Maar dat was zijn ding - hij zette onze muziek op en keek naar de banden."

Na deze eerste gekke nacht die de twee samenbracht, zijn het paar nog steeds goede vrienden. Tijdens de Wrigley Field live-concertfilm van Pearl Jam, Let's Play Two, kwam Rodman langs tijdens de show en droeg Vedder beroemd in zijn armen toen de grungeband hun b-kantnummer Black, Red, Yellow begon te spelen. Daarvoor in 2016, tijdens een ander Wrigley Field-concert, droeg Rodman Vedder daadwerkelijk naar het podium, en in 2007 hees de basketbalster Vedder op zijn schouders tijdens de cover van Neil Young's Rockin' in the Free World van Neil Young.

Rodman schrijft Pearl Jam's album Ten toe met het redden van zijn leven. "Ik ging en haalde dat album [Ten] en ik zou het elke dag spelen. Om de een of andere reden was ['Black'] op, ik denk dat dat mijn leven heeft gered," vertelde hij Relix.

Hoewel hun vriendschap een beetje vreemd is, is het leuk om vriendschappen met beroemdheden als deze te zien. Zelfs beroemdheden zijn soms fans van elkaar, en ze helpen elkaar op te bouwen en ondersteunen elkaar. Het is echter grappig dat Rodman elke keer als ze elkaar zien, het leuk lijkt te vinden om Vedder op te tillen en rond te dragen als zijn kleine maatje.

Aanbevolen: