Waarom fans denken dat Judy Garland's relatie met haar echtgenoot, Sid Luft, volkomen giftig was

Inhoudsopgave:

Waarom fans denken dat Judy Garland's relatie met haar echtgenoot, Sid Luft, volkomen giftig was
Waarom fans denken dat Judy Garland's relatie met haar echtgenoot, Sid Luft, volkomen giftig was
Anonim

Als iemands gezicht eenmaal op het grote scherm is versierd, is het heel logisch dat acteurs vaak enorme ego's ontwikkelen, omdat zoveel mensen ze als een groot probleem beginnen te zien. Als een acteur echter zijn ego opzij kan zetten, kan hij serieus iets goeds doen in de wereld, juist omdat hij als speciaal wordt beschouwd.

Omdat zoveel mensen denken dat filmsterren speciaal zijn, kan het heel zinvol zijn als een beroemdheid spreekt over het omgaan met een serieus probleem. Toen sommige sterren bijvoorbeeld spraken over het hebben van gewelddadige relaties, betekende dit de wereld voor hun fans die zich in dezelfde situatie bevinden. Jaren voordat moderne sterren over hun ervaringen spraken, was Judy Garland een van de eerste beroemdheden die publiekelijk toegaf dat ze een gewelddadige relatie hadden.

Judy's strijd

Hoewel Judy Garland de geschiedenis in zal gaan als een van de grootste Hollywood-legendes aller tijden, is het overduidelijk dat ze een leven leidde dat vol verdriet was. Toen Garland nog een kind was, verhuisde haar familie naar Californië. Toen ze eenmaal in Tinsel Town waren aangekomen, zag het er goed uit toen Judy en haar zussen samen begonnen op te treden. Terwijl ze jarenlang hard werkte om naam te maken, was Judy's belangrijkste bron van steun haar toegewijde vader. Daarom was het zo verdrietig dat haar vader stierf net toen Judy's carrière van de grond kwam.

Na het verlies van haar vader en het vervreemden van haar moeder, leek Judy Garland in een erg slechte positie te verkeren om de druk om een ster te worden het hoofd te bieden. Dit geldt vooral sinds Garland's carrière begon in een tijdperk waarin de studio's volledige controle hadden over acteurs, wat betekende dat Judy alles moest doen wat ze kon om bij het Hollywood-imago te passen. Nadat de mensen die verantwoordelijk waren voor MGM Garland de opdracht hadden gegeven om af te vallen, begon de getalenteerde jonge acteur "peppillen" te nemen om haar eetlust te onderdrukken en haar energie op peil te houden. Dat bleek een van de ergste dingen te zijn die Garland ooit is overkomen terwijl ze de rest van haar leven worstelde met een verslaving.

Natuurlijk zijn er veel beroemdheden geweest die ontzettend veel hebben opgeofferd voor hun carrière. Helaas voor Judy Garland, zelfs nadat ze afhankelijkheidsproblemen had ontwikkeld en haar lichaam door de wringer had gehaald vanwege studio-eisen, ontsloegen haar MGM-bazen haar. Erger nog, op basis van Garland's eigen beweringen, is dat niet de enige gewelddadige relatie die ze ontwikkelde tijdens haar acteercarrière.

Relatiepijn

Hoewel Judy Garland stierf toen ze nog maar 47 jaar oud was, was ze in haar veel te korte leven vijf keer getrouwd. Van alle relaties van Garland was haar langste huwelijk met Sidney Luft en ze waren samen van 1952 tot 1965. Helaas, op basis van wat Garland beweerde toen ze Luft naar de echtscheidingsrechter bracht, waren hun jaren samen allesbehalve gelukkig.

Nadat Judy Garland en Sidney Luft in 1965 scheidden, kreeg ze de volledige voogdij over de twee kinderen die ze samen hadden. Zoals uit de papieren van de echtscheidingsprocedure van Garland en Luft bleek, speelden de explosieve verklaringen die Judy aan de rechtbank deed waarschijnlijk een belangrijke rol in die beslissing. Garland vertelde de rechter immers dat Luft "(haar) vele malen heeft geslagen" en dat hij "veel gedronken heeft".

Naast de verklaringen van Judy Garland over het vermeende misbruik en drinken van Sidney Luft, maakte een documentaire uit 2019 duidelijk dat hij geloofde dat hij gedeeltelijk verantwoordelijk was voor haar problemen. Toen Sid & Judy werd uitgebracht, bevatte de documentaire nooit uitgebrachte opnames van Luft die aan de telefoon over Garland praat. Tijdens een opname uit 1963 praat Luft met CBS-programmeurmanager Hunt Stromberg Jr. over Garland en hij is heel openhartig.

Tijdens het bovengenoemde gesprek praat de CBS-manager over een "zeer, zeer onaangename en ongelukkige nacht" op de set van Garland's muzikale variétéshow. Van daaruit impliceert de uitvoerende macht duidelijk dat Garland onder invloed was toen hij de "staat" bespreekt waarin ze zich op dat moment bevond. Nadat hij heeft toegegeven dat Garland "te veel rotzooi krijgt", begint Luft de problemen van Judy te bespreken en neemt hij enige verantwoordelijkheid. "Ergens in de loop van de tijd raakte ze in de war. Misschien was het gedeeltelijk mijn schuld. Misschien, uh, heb ik haar door elkaar gehaald. Ik weet het niet."

Voordat Sidney Luft in 2005 overleed, bracht hij een memoires uit met de titel "Judy and I", waarin hij alle beweringen die Garland tegen hem had gedaan, ontkende. Luft beweerde zelfs dat Garland ooit een stunt had georkestreerd om Luft schuldig te laten lijken. Volgens hem was Garland met hem in een hotel toen ze plotseling begon te schreeuwen "hij slaat me, hij slaat me". Toen kwamen enkele mannen die buiten de deur stonden de kamer binnen en namen het over. "Op dat moment kwamen een privédetective en een agent binnen. De twee mannen hadden me bij de nek en de andere bij de armen."

Aanbevolen: