Hoe het leven van Michael K. Williams was na 'The Wire

Inhoudsopgave:

Hoe het leven van Michael K. Williams was na 'The Wire
Hoe het leven van Michael K. Williams was na 'The Wire
Anonim

In de jaren 2000 was Michael K. Williams een van de drukste tv-acteurs in Hollywood. Afkomstig uit een bescheiden begin in Brooklyn, werden de alumni van het National Black Theatre bekend door het vertolken van Omar Little op HBO's The Wire. Het is geprezen als een van de beste dramaseries aller tijden, met twee Primetime Emmy-nominaties en meer.

Dat gezegd hebbende, sinds de overleden acteur de serie verliet, had hij zich in zijn carrière op veel andere dingen gewaagd. Hij maakte zijn productiedebuut, startte een bedrijf, won nog een Emmy en probeerde voice-acting in videogames. Om het samen te vatten, hier is een blik op hoe het leven van Michael K. Williams was na The Wire.

8 Hij speelde op HBO's 'Boardwalk Empire'

Naast The Wire stond de gevierde acteur ook bekend om het vertolken van Albert "Chalky" White op HBO's Boardwalk Empire. In diezelfde jaren was hij zelfs dicht bij de aansluiting bij Quentin Tarantino's Django Unchained voor de titulaire rol, maar verliet hij later vanwege planningsconflicten met de HBO-show.

In het drama, dat werd geproduceerd door onder meer Martin Scorsese, Mark Wahlberg en meer, speelde de New Yorkse acteur een machtige gangster in Atlantic City. Nogmaals, de show was een groot succes en verzamelde back-to-back Primetime Emmy Awards-nominaties voor de Outstanding Drama Series in 2011 en 2012.

7 Michael K. Williams speelde Jack Gee in de biopic van Bessie Smith en won een Emmy

In 2015 rekruteerde Dee Rees de overleden acteur voor haar Primetime Emmy Awards-winnende tv-film, Bessie. De biopic draait om de ups en downs van de legendarische blueszanger om "The Empress of the Blues" te worden. Williams deelde het podium met koningin Latifah in deze film en portretteerde de echtgenoot van de legendarische zanger.

6 Waagde zich in stemacteren voor videogames

Acteren is één ding, maar een personage uitbeelden door middel van voice-acting en motion capture is iets anders. Voor de overleden acteur maakte hij zijn debuut in videogames in 2014 als Sgt. Kimble "Irish" Graves op EA & DICE's oorlogsspel hit Battlefield 4. Hij zou later zijn rol hernemen in de komende Battlefield 2042, die in oktober 2021 in de winkels ligt. Hoewel het slechts een multiplayer zal zijn, zullen zijn gezichtsgelijkenis en stem grondig worden gebruikt.

5 Michael K. Williams werkte met Vice News

Naast zijn indrukwekkende acteerportfolio werkte Michael K. Williams ook aan documentaires. In 2016 werkte hij samen met Vice News voor een aflevering getiteld Black Market met Michael K. Williams, waar hij op reis ging naar enkele van 's werelds gevaarlijkste steden van illegale handel: geweren, dieven, stropers en meer. Twee jaar later legde hij de jeugdstrafrechtcrisis in Amerika bloot in de aflevering "Raised in the System".

4 Exec produceerde een film onder zijn productiebanner

In 2012 maakten Williams en zijn bedrijf Freedome Productions hun eerste inval in films met Snow on tha Bluff. Het drama in found footage-stijl draaide om "alles wat er mis is met de motorkap", met in de hoofdrol Curtis Snow, een echte Atlanta-dealer. Williams speelde meer een rol als uitvoerend producent in de film.

"Curtis werd vijf keer gearresteerd tijdens het opnemen van de film. Hij en ik zijn één keer samen gearresteerd tijdens het opnemen van de film", sprak regisseur Damon Russell met Filmmaker Magazine over het creatieve proces van de film. "Dat deel, hoe gek het ook klinkt, is echt wat er aan de hand was."

3 Michael K. Williams heeft een relatie met Tasha Smith

Over zijn persoonlijke leven gesproken, Williams had een relatie met collega-actrice Tasha Smith. Het paar maakte hun relatie Instagram-officieel in 2019, toen de Boston Common-actrice schreef: "Niets maakt me gelukkiger!!!!! De liefde van mijn leven. Deze man geeft me kippenvel!!!!!."

De acteur ging een jaar later ook naar Instagram om een foto van het paar te plaatsen, een cryptisch bijschrift te schrijven en schijnbaar hun relatie te bevestigen: "Ik zeg dat woord is geboren, want wat ik spreek, manifesteer ik lawofattraction."

2 Won nog een Emmy met 'Lovecraft Country'

Tijdens zijn leven vertoonde Williams nog steeds geen tekenen van vertraging. In 2020 werd hij gecast als heethoofdige en geheimzinnige vader Montrose Freeman op HBO's Lovecraft Country. Het laatste tv-optreden van de acteur leverde hem eerder dit jaar de beste mannelijke bijrol in een dramaserie van Critics' Choice Television Awards op. Verschillende andere nominaties, waaronder die voor Outstanding Supporting Actor in een dramaserie van Primetime Emmy, zijn momenteel nog in behandeling.

1 heeft een aankomende thriller en verschillende andere projecten afgerond

Voor zijn plotselinge dood op 6 september van dit jaar had Michael K. Williams verschillende toekomstige projecten afgerond. De acteur had zijn laatste optreden gemaakt op 892, een aankomende door Abi Damaris Corbin geregisseerde thriller, samen met John Boyega, Connie Britton en meer. Een andere postume release, Surrounded, zal later worden uitgebracht via Bron Studios en Lionsgate. Rust zacht.

Aanbevolen: