Is DaBaby nog steeds geannuleerd? Dit is wat hij heeft gedaan sinds zijn controversiële uitspraken

Inhoudsopgave:

Is DaBaby nog steeds geannuleerd? Dit is wat hij heeft gedaan sinds zijn controversiële uitspraken
Is DaBaby nog steeds geannuleerd? Dit is wat hij heeft gedaan sinds zijn controversiële uitspraken
Anonim

Wat de annulatiecultuur betreft, hebben in 2021 veel artiesten de hitte van fans weggenomen, maar niemand heeft op dezelfde manier onder vuur gelegen als DaBaby. Hij was al beroemd geworden en genoot ervan om aan de top van zijn spel te staan. Er was een duidelijke stijging in het aantal succesvolle samenwerkingen waarin hij te zien was met een aantal topartiesten, zoals Megan Thee Stallion en Dua Lipa. Het ging goed met DaBaby totdat hij het podium betrad bij Rolling Loud.

Tijdens dit cruciale moment uitte hij denigrerende opmerkingen richting de LGBTQ+-gemeenschap, waar hij verwees naar mensen met hiv en aids in een schadelijke homofobe tirade. De terugslag was meteen voelbaar, toen fans op hem loslieten op sociale media, en een voor een begonnen concerten de geplande optredens van DaBaby te annuleren. Hij begon trending te worden als helemaal 'geannuleerd', en er was een enorme beweging om ervoor te zorgen dat DaBaby's carrière onmiddellijk zou stoppen. Sommigen zijn het erover eens dat DaBaby officieel is geannuleerd en de handdoek in de ring moet gooien, terwijl NME meldt dat anderen denken dat hij zichzelf zal herrijzen door zijn muziek wanneer deze situatie uitdooft. Dit is wat hij heeft uitgespookt sinds dat noodlottige moment bij Rolling Loud…

10 Hij bood een openbare verontschuldiging aan… Tweemaal

Zich bewust van de fout van zijn wegen en bang voor daadwerkelijke annulering, wendde DaBaby zich tot Instagram om zich op 26 juli publiekelijk te verontschuldigen. Hij verduidelijkte de opmerkingen die hij had gemaakt en probeerde de fans ervan te overtuigen dat hij niets kwaadaardigs bedoelde en gewoon een "oproep tot actie" probeerde uit te brengen. Het was niet per se een 'verontschuldiging', dus deed hij de volgende dag nog een poging, zeggende; “Iedereen die ooit door aids/hiv is getroffen, heeft het recht om overstuur te zijn, wat ik zei was ongevoelig, hoewel ik niet van plan ben iemand te beledigen. Dus mijn excuses.”

9 DaBaby nam zijn verontschuldiging terug

Het duurde niet lang voordat DaBaby de eerste verontschuldiging en de tweede poging om sorry te zeggen verwijderde, door ze van het internet te wissen. Fans reageerden niet hartelijk op zijn schijnbaar oprechte excuses en er was een verhoogde druk om hem uit de muziekindustrie te laten annuleren. Hij nam zijn spijt terug en vervaagde voor een korte tijd tot grijs.

8 Hij kreeg een boost van enkele grote namen

Net toen bleek dat er geen hoop was voor DaBaby om zijn carrière nieuw leven in te blazen, kwamen enkele grote namen op het bord om hun steun te verlenen. 50 Cent verklaarde publiekelijk dat hij van mening was dat DaBay annulering zou voorkomen door consistent te blijven met zijn muziek en noemde Chris Brown als voorbeeld. Nick Cannon sprak zich ook uit om aan te geven dat hij het niet goedkeurde wat DaBaby zei, maar dat het annuleren van een artiest wegens meningsverschillen met een paar opmerkingen hem niet redelijk leek.

7 DaBaby grappen over het wisselen van muziekgenres

DaBaby plaatste een Instagram-video met zijn dochter, waarin hij zegt: "Ze hebben je papa-tweeling geannuleerd. Ik stap over op R&B. Fk een rap.” Hij leek de situatie te verduidelijken en zijn critici erop te wijzen dat hij alternatieve opties had die hij gemakkelijk kon nastreven.

6 Hij gaf heel veel geld vrij

Een maand na zijn tirade bij Rolling Loud, bracht DaBaby Whole Lotta Money uit, wat werd gezien als een sarcastische reactie op de situatie waarmee hij werd geconfronteerd. De video voor het nummer opent met DaBaby die huilt en zijn ogen dept met tissues, met de woorden; "Met in de hoofdrol DaBaby Canceled A" geschreven als de titel. Dit hielp hem niet om een comeback te maken, maar het hield hem in de krantenkoppen, wat ertoe leidde dat hij niet door zijn haters tot zwijgen werd gedwongen.

5 DaBaby trad op tijdens Hot 97 Summer Jam

DaBaby werd geschrapt uit een hele reeks live-optredens zoals Lollapalooza, Governors Ball, Austin City Limits, Day N Vegas, KS 107.5 Summer Jam iHeartRADIO, Music Midtown en Manchester's Parklife, om er maar een paar te noemen. Toen, tot grote schrik van fans over de hele wereld, hield Hot 97 Summer Jam hem op hun lijst. Hij gebruikte dit platform om een op video opgenomen verontschuldiging vanaf het podium te tonen en bedankte het radiostation van New York City voor het accepteren van zijn verontschuldiging en in de overtuiging dat hij geen kwaad bedoelde met zijn ongelukkige opmerkingen.

4 Hij trad op bij Boosie Bash

Op 24 augustus zag een andere liveshow de terugkeer van DaBaby op het podium. Hij trad op in Boosie Bash in Baton Rouge, Louisiana terwijl hij al zijn sieraden droeg en wat deuntjes uithaalde terwijl hij balancerend op een hek stond. Boosie Bash had DaBaby publiekelijk verdedigd in een staatsman voorafgaand aan de opening van de show, waardoor DaBaby zich zelfverzekerd genoeg voelde om van dichtbij en persoonlijk te komen terwijl ze met fans in de menigte danste.

3 Hij woonde de 'Donda'-luisterpartij bij, met een agenda

De Donda Listening Party in Chicago zag een heleboel beroemde gezichten, en DaBaby was een van hen. Hij arriveerde naast Marilyn Manson en tijdens het evenement gebruikte hij het platform om te zeggen dat hij "één ding verkeerd" zei en dat mensen overboord gaan door te proberen hem te annuleren. Zijn uiterlijk herinnerde degenen die hem probeerden te annuleren eraan dat hij niet op het punt stond weg te gaan.

2 DaBaby ontmoette hiv-organisaties

Beseffend dat er werk aan de winkel was om zijn imago te herstellen, begon DaBaby op slimme wijze gesprekken aan te gaan met een groep hiv-organisaties om over de ziekte te praten en uit de eerste hand te horen hoe het leven is, van sommige mensen die zijn besmet. Digital Music Group citeert een van de organisaties als volgt; "Tijdens onze ontmoeting was DaBaby oprecht betrokken, verontschuldigde hij zich voor de onnauwkeurige en kwetsende opmerkingen die hij maakte over mensen met hiv, en ontving hij onze persoonlijke verhalen en de waarheid over hiv en de impact ervan op zwarte en LGBTQ-gemeenschappen met diep respect."

1 Hij cultiveerde een nieuwe start

DaBaby wil natuurlijk niet zijn hele carrière opgeven, maar hij beseft duidelijk dat het zoeken naar een opwekking een soort frisse, nieuwe start vereist. Hij heeft zijn Instagram-account gescrubd tot een paar kale berichten, die allemaal zijn meest recente werk weerspiegelen. DaBaby heeft zich weer op zijn muziek gestort en begint met een nieuwe lei op sociale media.

Aanbevolen: