Maakt K-Pop Star Psy nog steeds muziek? Hier is alles wat hij heeft gedaan sinds 'Gangnam Style

Inhoudsopgave:

Maakt K-Pop Star Psy nog steeds muziek? Hier is alles wat hij heeft gedaan sinds 'Gangnam Style
Maakt K-Pop Star Psy nog steeds muziek? Hier is alles wat hij heeft gedaan sinds 'Gangnam Style
Anonim

In 2012 vierde het internet een bijzondere mijlpaal kort na de release van "Gangnam Style" door niemand minder dan Psy. De komische benadering van zijn muziek van de Zuid-Koreaanse rapper onderscheidt hem van andere typisch Koreaanse idolen. Het is zelfs iets dat hij perfect vastlegt in het nummer en de bijbehorende videoclip: een kritische blik op het consumentisme in de high-class samenleving van het Gangnam-district in Seoul, Zuid-Korea.

Negen jaar later waagde de hitmaker zich aan veel dingen na zijn snelle opkomst met "Gangnam Style", inclusief zijn onderneming in management en andere hits na hits. Nadat hij K-pop als nooit tevoren in het Amerikaanse publiek heeft gebracht, is hier alles wat de rapper sindsdien heeft gedaan.

8 maakte zijn vervolguitstapje met 'Gentleman'

Psy een "one-hit wonder" noemen is behoorlijk misleidend, want na zijn astronomische opkomst bleef de zanger hit na hit maken. Zijn vervolgsingle na "Gangnam Style", "Gentleman", bezorgde hem zelfs een Guinness World Record als artiest met de meeste online bekeken in 24 uur en de eerste video die meer dan 2 miljard keer werd bekeken op YouTube.

7 Geprezen als 'The King Of YouTube'

Psy's invloed was zo groot op YouTube dat het niet overdreven is om hem een van de regerende koningen van het platform te noemen. In 2017 schreef Psy zelfs geschiedenis als de eerste Aziatische soloartiest die tien miljoen abonnees op het platform overtrof, met nu een Diamond Play-knop aan zijn riem.

"Mijn nieuwe nummers zijn niet zo groots als 'Gangnam Style', maar elke keer als ik muziekvideo's uitbreng, kijken zoveel mensen uit veel landen ernaar, kijken ernaar uit en steunen ze", blikte hij terug op zijn snelle opkomst tijdens een interview met Billboard.

6 Psy verbonden met legendarische rapper Snoop Dogg

Snoop Dogg is geen onbekende in bizarre samenwerkingen, waaronder zijn vreemde vriendschap met Martha Stewart, maar de link van de legendarische rapper in 2014 met Psy was iets anders. Met de titel 'Hangover' heeft de cross-genre zomerjam maar liefst 350 miljoen views op YouTube. Het deuntje was een hit die Marvel het gebruikte als een van de originele filmsoundtracks voor Black Panther uit 2018.

"Zelfs als de nummers niet zo sterk [successen] zijn als 'Gangnam Style', heb ik vanwege het als zanger en maker veel positieve kansen om veel mensen te maken in veel van landen luisteren naar mijn muziek en bekijken mijn video's. Persoonlijk waardeer ik 'Gangnam Style' enorm", herinnert Psy zich dat ze een "one-hit wonder" werd genoemd.

5 Werd UNICEF Goodwill Ambassadeur

Tijdens zijn snelle opkomst met "Gangnam Style", benoemde VN-chef Ban Ki-moon de rapper als goodwill-ambassadeur voor UNICEF. Zoals een Zuid-Koreaanse media-outlet The Dong-A Ilbo opmerkte, gaat de rapper met de VN-chef om de beruchte paardrijdans in het VN-hoofdkwartier in Manhattan, New York.

4 verliet YG Entertainment en bracht zijn laatste album uit onder het label

Psy, nu 43, heeft ervoor gekozen om zich in artiestenmanagement te wagen. Om zijn visie te realiseren, verliet de hitmaker YG Entertainment, het label dat sinds 2010 zijn thuis was geworden. Op het moment van zijn ondertekening was de zanger vers van de boot nadat hij het leger van de Republiek Korea had verlaten, maar had financiële problemen en stopte met het maken van muziek. Hij bracht zijn laatste album uit onder het label, 4X2=8, met cameo's van verschillende Zuid-Koreaanse supersterren zoals G-Dragon en Taeyang.

3 waagde zich in artiestenmanagement door zijn eigen label op te richten

Later richtte hij zijn eigen entertainmentbedrijf op, P Nation. Zijn nalatenschap was zo enorm dat SK Telecom naar verluidt maar liefst $ 4,37 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd en nu een belang van 10 procent bezit.

"Ik wil graag dingen delen die ik heb geleerd als PD/manager/directeur van PSY gedurende 19 jaar," ging hij naar Instagram, "Sta me toe om een speeltuin te maken voor gepassioneerde spelers die hun dromen najagen met zweet!!"

2 signeerde zijn eerste artiest

Bovendien tekende Psy zijn allereerste act, Jessi, in januari 2019. Ze is een in New York geboren Zuid-Koreaanse zangeres en maakte in hetzelfde jaar haar debuutsingle onder de opdruk 'Who Dat B'. Het nummer bereikte de Billboard Korea K-Pop Hot 100 voordat ze contact maakte met collega-Koreaanse rapper Jay Park voor een rapsingle genaamd "Drip". Naast Jessie heeft Psy ook Hyuna en Dawn getekend van Cube Entertainment en Pentagon, Crush en Heize.

1 Psy maakt zich op om een nieuwe boyband te vormen

Nu rekruteerde Psy Park Jin-young van JYP Entertainment om een nieuwe jongensband te vormen via Loud, een Zuid-Koreaanse survival-realityshow van de twee labels op zoek naar artistieke talenten uit het hele land die strijden om opnamedeals. De seriefinale werd in september van dit jaar uitgezonden met twee nieuwe jongensgroepen gevormd.

Aanbevolen: