Koninklijke fans reageren op prins Charles die de troon aan prins William wil geven nadat de koningin is overleden

Inhoudsopgave:

Koninklijke fans reageren op prins Charles die de troon aan prins William wil geven nadat de koningin is overleden
Koninklijke fans reageren op prins Charles die de troon aan prins William wil geven nadat de koningin is overleden
Anonim

Prins Charles van Wales zou kunnen aftreden als de dag eindelijk komt om koning te worden. De verantwoordelijkheid die deze rol met zich meebrengt, is misschien te veel voor Charles om te dragen.

Er circuleert een idee dat prins Charles opzij zal gaan zodat prins William als koning kan optreden.

Princess Diana's voormalige stemcoach, Stewart Pearce, denkt dat Charles zou aftreden en de kroon rechtstreeks aan zijn oudste zoon, prins William, zou kunnen doorgeven als de tijd daar is. "Hij [Charles] mag de troon niet bestijgen, hij kan hem aan zijn jonge zoon geven", zei Pearce. "Hij wil het niet doen, zo'n moeilijke taak." Pearce zei ook: "Will maakt al deel uit van het gesprek over het opvolgingsplan sinds hij 11 of 12 jaar oud was."

Charles zou het parlement erbij moeten betrekken om rechtstreeks aan William af te treden.

Zal William op de troon zitten voor Charles?

Zal prins Charles de grondwet voor zijn zoon veranderen?

Volgens experts van de Constitution Unit van University College London: "Dat zou een zaak zijn voor prins Charles en voor het parlement. Volgens het gewoonterecht wordt prins Charles automatisch koning op het moment dat de koningin sterft. Prins William kan alleen Koning als prins Charles ervoor kiest om af te treden. Dat zou wetgeving vereisen, zoals gebeurde met de Declaration of Abdication Act 1936. De lijn van opvolging wordt geregeld door het parlement, kan alleen door het parlement worden gewijzigd en kan niet eenzijdig worden gewijzigd door de monarch van de dag."

Aan de andere kant geloven veel fans dat Charles waarschijnlijk zijn hele leven heeft gewacht om koning te worden, dus er is een kans dat hij de troon wil bestijgen voor minstens een paar jaar.

Royal Fans reageren op het nieuws

Een fan schreef: "Dit is hoogst onwaarschijnlijk. Charles' team zal het niet toestaan, + hij wacht al tientallen jaren. Dit is KP-propaganda, net zoals K's dronken oom wenste… pure B. S."

Een andere fan gelooft dat prins William de man voor de baan is.

"Na meer dan 60 jaar als troonopvolger te hebben gewacht, zou het voor de hand liggen dat prins Charles de troon wil bestijgen en de koninklijke taken wil uitvoeren waarvoor hij zich zo lang heeft voorbereid", schreef de UCL-groep. "Maar het zou even natuurlijk zijn als hij, na een paar jaar te hebben geregeerd als een steeds ouder wordende monarch, ervoor kiest om het parlement uit te nodigen om de troon aan prins William over te dragen."

Welke keuze prins Charles ook maakt, het publiek zal bij elke stap kijken!

Aanbevolen: