Maakt Ice Cube nog steeds muziek? Alles wat de voormalige NWA-rapper heeft gedaan sinds zijn laatste album

Inhoudsopgave:

Maakt Ice Cube nog steeds muziek? Alles wat de voormalige NWA-rapper heeft gedaan sinds zijn laatste album
Maakt Ice Cube nog steeds muziek? Alles wat de voormalige NWA-rapper heeft gedaan sinds zijn laatste album
Anonim

Er was eens, Ice Cube was een van de meest productieve songwriters die hiphop ooit had gezien. Cube, afkomstig uit Californië, wiens echte naam O'Shea Jackson Sr. is, kreeg bekendheid dankzij zijn band met rapgroep N. W. A in de late jaren tachtig. Naast mensen als Dr. Dre, MC Ren, DJ Yella en wijlen Eazy-E, N. W. A. deed zijn bijnaam 'World's Most Dangerous Group' eer aan en vergaarde miljoenen platenverkoop ondanks het feit dat hij werd verbannen uit bijna elk station in de Verenigde Staten.

Ice Cube verliet echter uiteindelijk de groep die later zijn naam groot maakte binnen de kloof en vormde een succesvolle solocarrière. Sindsdien bracht hij tien studioalbums uit, waarvan de laatste, Everythang's Corrupt, in 2018 werd uitgebracht. Het is een tijdje geleden dat hiphop voor het laatst muziek van Ice Cube hoorde, dus wat heeft hij dan uitgespookt?

8 Ice Cube vormde een rap-supergroep

Vorig jaar rekruteerde Ice Cube verschillende OG's uit de game, zoals Snoop Dogg, E-40 en Too Short, om een supergroep te vormen met de naam Mount Westmore. Samen tikt het collectief op Dr. Dre om hun aankomende debuutalbum in 2021 te produceren.

"Ik krijg een telefoontje tijdens het eerste deel van de quarantaine van E-40 en Ice Cube: 'Man, we hebben het gevoel dat we een album moeten maken. Ik, jij, het is E-40, Cube, Too Short en Snoop Dogg', "zei Too Short tijdens een interview.

7 Gericht op zijn Big3 Basketball League

In 2017 lanceerde Cube en entertainmentdirecteur Jeff Kwatinetz een 3-tegen-3 basketbalcompetitie met verschillende voormalige NBA-sterren. De competitie, gebrandmerkt als Big3, bestaat uit 12 teams met verschillende unieke regels die het onderscheiden van een reguliere basketbalcompetitie. Nadat Cube zijn laatste album uitbracht, lijkt het alsof hij zich bezig heeft gehouden met het opbouwen van de reputatie van Big3 onder basketbalfans.

"Als fan wil ik jongens die ik ken die deze vaardigheden op het hoogste niveau hebben verbeterd, op een hoog niveau blijven spelen", herinnert hij zich over wat hem inspireerde om de competitie te vormen. "Ik wist dat er een soort leegte in de industrie was en een competitie die op de juiste manier wordt gedaan, zal werken."

6 Ice Cube werd beschuldigd van anti-joodse opmerkingen

Niet alles gaat echter altijd van een leien dakje voor de rapper. Sinds het begin van zijn carrière is Cube geraakt met verschillende anti-joodse opmerkingen, met name over een regel uit zijn diss-track "No Vaseline" in 1991. In die tijd mikte hij op de halsslagader van Jerry Heller, die N. W. A's was manager. Bijna drie decennia later snel vooruit, zoals Billboard meldde, bekritiseerden velen hem nog steeds voor het plaatsen van foto's met antisemitische tonen en complottheorieën op Twitter.

5 heeft een geanimeerde muziekvideo uitgebracht

Over zijn muziekcarrière gesproken, Ice Cube promoot nog steeds actief zijn Everythang's Corrupt-album. Naast het optreden op verschillende grote podia, bracht Cube een geanimeerde muziekvideo uit voor "Can You Dig It?" van het album in november 2020 via Snoop Doggs 'Diggital Dogg'-productiebedrijf. De vier minuten durende video, geregisseerd door Noland McDonald, heeft tot dit schrijven meer dan 1,1 miljoen views op YouTube getrokken.

4 Ice Cube heeft zijn iconische rol in 'Boyz N The Hood' opnieuw bekeken

Dertig jaar nadat het coming-of-age-drama Boyz n the Hood in première ging met meer dan $ 57 miljoen bruto aan kassa, vertelde Cube over het creatieve proces achter de film. Het blijkt dat John Singleton, de regisseur van de film, werd geïnspireerd door het leven van N. W. A als een collectief voor de film.

"Hij was gewoon onvermurwbaar over de groep, NWA, het soort muziek dat we aan het doen waren", herinnert Cube zich in een interview in 2021 over hoe hij 'Doughboy' werd in de film. "En, weet je, zijn hele ding was als 'de filmversie van wat je doet en weet je, niemand laat dat zien."

3 Zet het record recht over zijn controversiële opmerkingen over Donald Trump

Vorig jaar nam Ice Cube de hitte online tijdens het hoogtepunt van de presidentsverkiezingen van 2020. De rapster, terwijl hij ooit zei dat hij Donald Trump nooit zou steunen, twitterde zijn steun voor het controversiële 'Platinum Plan' voor zwarte Amerikanen. Het voorstel was bedoeld om stemmen van de zwarte Amerikanen te winnen, maar ook om de bestaande economische initiatieven uit te breiden, de KKK en Antifa te vervolgen, Juneteenth in te stellen als een federale feestdag en meer.

"Ik heb me voor geen enkele campagne opgegeven om aan de slag te gaan. Beide campagnes hebben contact met me opgenomen", zei Ice Cube over beide partijen, waarbij hij zijn vermeende steun aan welke partij dan ook ontkende. "Beide campagnes wilden met me praten over het contract met Black America. Een campagne zei: 'We houden van wat je hebt, maar laten we er echt in duiken na de verkiezingen.' En een campagne zei: 'We houden van wat je hebt, zou je er met ons over willen praten?' En dat is wat ik deed, dus ik rende naar niemand toe."

2 Ice Cube maakte zich klaar voor 'Last Friday'

Dus, wat is de toekomst voor de rapper? Na een reeks succesvolle films lijkt het erop dat we op het punt staan een nieuwe film uit de Friday-franchise te zien. John Witherspoon, de regisseur van de film, zei dat de vierde aflevering in april 2017 onderweg was. De rapper onthulde later dat het script voor Last Friday in 2019 groen licht heeft gekregen en dat het team een releasedatum voor 2020 wilde pushen.

1 Helaas is de staat van de film momenteel onbekend

Echter, zoals we allemaal weten, is de film op dit moment nog niet uitgebracht. Helaas, niet lang nadat de rapper het script bevestigde, stierf de 77-jarige regisseur aan een hartaanval, waardoor de toekomst van de film in het ongewisse bleef. Een andere cruciale persona, Tommy Lister Jr., stierf in 2020 aan hart- en vaatziekten. Ice Cube onthulde later dat hij het script heeft herschreven en twee mogelijke verhaallijnen heeft besproken, dus het is de moeite waard om te zien hoe de saga zal verlopen.

Aanbevolen: