Hier is waarom Gotye stopte met het zelf uitbrengen van muziek

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Gotye stopte met het zelf uitbrengen van muziek
Hier is waarom Gotye stopte met het zelf uitbrengen van muziek
Anonim

Musicus Gotye, echte naam Wouter De Backer, is vooral bekend van zijn hit 2011 " Somebody That I Used to Know" en velen zullen zich afvragen waarom de Belgisch-Australische kunstenaar niet meer zo beroemd is. Aangezien het tien jaar geleden is dat de hit werd uitgebracht, is het geen verrassing dat velen geen idee hebben wat Gotye heeft uitgespookt.

Vandaag bekijken we waarom Gotye stopte met het zelf uitbrengen van muziek en of hij er uiteindelijk op terug zal komen. Van van welke band hij momenteel deel uitmaakt tot wiens nalatenschap hij in leven probeert te houden - blijf scrollen om erachter te komen!

9 Gotye werd beroemd in 2011 met zijn nummer één hit "Somebody That I Used To Know"

Velen beschouwen Gotye misschien als een one-hit-wonder, vooral omdat de zanger vooral bekend staat om zijn hit "Somebody That I Used to Know" uit 2011 die wereldwijd bovenaan de hitlijsten stond. Het nummer was van Gotye's derde studioalbum, Making Mirrors, dat ook in 2011 werd uitgebracht. Het nummer bevatte de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra en zelfs 10 jaar later is het nog steeds behoorlijk populair.

8 Sindsdien lijkt Gotye uit de muziekscene te zijn verdwenen

Hoewel sommige fans misschien weten wat Gotye heeft uitgespookt sinds "Somebody That I Used to Know", hebben de meeste mensen geen idee wat de zanger heeft gedaan en of hij nieuwe muziek heeft uitgebracht. Het is tenslotte niet zo ongewoon dat artiesten maar één echt grote hit hebben - waarna ze moeite hebben om nieuwe muziek uit te brengen die hun fans aanspreekt.

7 De zangeres besloot geen nieuwe muziek te maken onder de artiestennaam "Gotye"

In 2014 kondigde de artiest in een nieuwsbrief aan dat hij geen nieuwe muziek zou uitbrengen onder de artiestennaam 'Gotye'. Dit is wat de zanger zei:

"Er zal geen nieuwe Gotye-muziek zijn. Wacht, misschien komt die er wel. Ik weet het op dit moment niet helemaal zeker. Er zijn veel onvoorziene omstandigheden. Een daarvan is het blijvende menselijke vermogen om geluid waar te nemen. wordt in het huidige tempo luidruchtiger, en gevallen van beginnende doofheid nemen dienovereenkomstig toe, en ik breng mijn magnus opus uit in een formaat dat het genereren en versterken van geluidsgolven via een of andere vorm van audioreproductietechnologie vereist om waarneembaar te zijn, kan iemand hoor je dit werk?"

6 Daarna maakte hij muziek als de drummer en zanger van de basis

The Basics is een Australische band die in 2002 werd opgericht. Na het succes van Gotye met "Somebody That I Used to Know", heeft de band twee studioalbums uitgebracht - The Age of En titlement in 2015 en B. A. S. I. C. anno 2019. Het lijkt er zeker op dat Gotye liever in een band werkt dan als soloartiest.

5 Gotye verscheen als een functie op een paar nummers

Terwijl Gotye aankondigde dat hij geen muziek meer zou maken onder die artiestennaam, werkte hij wel een paar keer samen als Gotye. In 2016 was hij te zien als zanger op het nummer "The Way You Talk" van elektronische muzikant Bibio. Een jaar later verscheen Gotye op de debuutsingle "The Outfield" van rockzanger Martin Johnson.

4 De muzikant werkt hard om de erfenis van Jean-Jacques Perrey te behouden

Gotye raakte bevriend met elektronische muziekpionier Jean-Jacques Perrey voordat hij in 2016 overleed.

Sindsdien probeert Gotye de muziek van Perrey te behouden en richtte hij zelfs het Ondioline Orchestra op in New York (geïnspireerd door een elektronisch keyboard dat Perrey vaak gebruikte). Door de jaren heen heeft Gotye geholpen bij het uitbrengen van enkele zeldzame en niet eerder uitgebrachte muziek van Jean-Jacques Perrey.

3 Gotye staat open voor het uitbrengen van een vierde solo studioalbum

Hoewel Gotye een pauze nam van het uitbrengen van muziek onder zijn artiestennaam, lijkt het erop dat de artiest er naar terug zou kunnen keren. In 2018 onthulde de ster dat hij een nieuwe plaat zou kunnen uitbrengen en dit is wat hij erover zei:

"Ik kan er geen tijdlijn op plakken. Maar ik weet wel dat ik een meer traditionele plaat zou willen maken, met meer nadruk op akkoorden en harmonieën en dat soort dingen. Ik zou graag meer willen samenwerken met mensen en maak meer gebruik van mijn band, in plaats van dat ik alleen werk."

2 Dat kan echter even duren

De muzikant gaf toe dat het een mogelijkheid is om zelf muziek uit te brengen, maar hij haast zich niet. Nieuwe Gotye-muziek kan een paar jaar duren en dit is wat de zangeres zei over de redenen:

"Ik werk in fasen, ik moet me meestal een tijdje terugtrekken en experimenteren met dingen voordat mijn betere ideeën naar de top gaan zweven. Ik heb veel onafgemaakte dingen en demo's van de laatste plaat, maar ik heb meestal Ik begin graag opnieuw als ik een nieuw record maak, dus als ik afgaan op mijn vorige staat van dienst, zou een paar jaar niet uitgesloten zijn."

1 Ten slotte lijkt Gotye meer plezier te beleven aan het maken van muziek met anderen dan aan het solo maken

Zelfs zijn grootste hit "Somebody That I Used to Know" was een samenwerking, dus het is zeker niet verwonderlijk dat de ster het liefst samen met anderen muziek maakt. Dit lijkt de voornaamste reden te zijn waarom hij terugging naar zijn band The Basics - en waarom het uitbrengen van nieuwe muziek enige tijd in beslag zal nemen. Hoewel sommige artiesten graag alleen werken, is Gotye daar zeker niet een van!

Aanbevolen: