Hier is waarom Roger Moore stopte met het spelen van James Bond

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Roger Moore stopte met het spelen van James Bond
Hier is waarom Roger Moore stopte met het spelen van James Bond
Anonim

In de entertainmentindustrie zijn er maar weinig rollen die als iconisch kunnen worden beschouwd. Op dit moment hebben Luke Skywalker van Star Wars en Tony Stark van de MCU hun legendarische status verdiend, en iedereen die deze rollen op een bepaald moment in de toekomst zal spelen, zal een ongelooflijke taak voor zich hebben. Interessant is dat de rol van James Bond een iconische rol is die is geschud.

We hebben een aantal opmerkelijke mannen 007 zien spelen, waaronder Roger Moore. Moore was een geweldige James Bond en uiteindelijk trok hij zich terug uit de rol. Elke artiest zou graag zo'n baan behouden, maar Moore had een aantal interessante redenen om zijn tijd als James Bond te beëindigen.

Laten we eens goed bekijken waarom Roger Moore stopte met het spelen van James Bond!

Moore was de 4e James Bond

Roger Moore
Roger Moore

Om een beter begrip te krijgen van Roger Moore's tijd als James Bond en waarom hij uiteindelijk stopte met het spelen van de rol, moeten we terug naar het begin. Toen hij voor het eerst werd gecast als James Bond, zou Roger Moore de vierde man worden die het personage op het grote scherm zou spelen.

Zoals veel filmfans weten, was Sean Connery de legendarische artiest die de bal aan het rollen bracht voor 007 op het grote scherm, en veel mensen beschouwen hem tot op de dag van vandaag nog steeds als de typische James Bond. Connery zou in totaal 7 James Bond-films verschijnen, wat een extreem hoge lat legt voor elke acteur die na hem komt om het legendarische personage te spelen.

Voordat Moore zijn kans kreeg, zouden volgens IMDb zowel David Niven als George Lazenby het personage voor 1 film spelen. Nadat geen van beide artiesten de rol had volgehouden, was het tijd voor een nieuwe man om de arena te betreden, en Roger Moore zou het beste uit zijn 007-kans halen.

De beroemde acteur speelde James Bond in 7 films van 1973 tot 1985, wat zorgde voor een lange en succesvolle reeks. Sterker nog, er zijn veel mensen die nog steeds het gevoel hebben dat Moore misschien wel de beste James Bond ooit is. Natuurlijk zullen fans altijd verdeeld zijn over hun mening over de beste 007, maar de liefde die Moore nog steeds ontvangt, laat alleen maar zien hoe geweldig hij was in de rol.

Ondanks al dit succes zou Roger Moore uiteindelijk tot het besef komen dat zijn tijd als 007 uiteindelijk zou moeten eindigen.

Hij ging met pensioen vanwege zijn leeftijd

Roger Moore
Roger Moore

Van 1973 tot 1985 was Roger Moore een fantastische James Bond op het grote scherm. Toen Moore zich echter realiseerde dat zijn tijd als personage het niet zou houden, nam hij uiteindelijk de beslissing om de rol te verlaten.

Roger Moore zou in een interview met Entertainment Weekly openhartig zijn over zijn beslissing om het personage te verlaten en zei: Het was al lang in mijn gedachten. Ik werd me er heel erg van bewust dat ik lang in de tand zat om de grote minnaar te spelen … Ik was 57 in de laatste. Je kunt zien dat ik een beetje schraal om mijn nek begon te worden.'

Het is best interessant om meer te weten te komen over het zelfbewustzijn dat Moore in die tijd had. Er zijn artiesten die zichzelf graag jong genoeg zouden vinden om een rol te spelen, maar Moore was zich er terdege van bewust dat hij niet jong was en dat het tijd was om te stoppen met het onvermijdelijke tegen te houden.

Digital Spy meldt dat Moore het fysiek nog steeds kon volhouden, maar het was zijn leeftijd, vooral in relatie tot de Bond Girls, het was een beetje te veel.

Moore zou zeggen: "Het was niet vanwege de fysieke dingen, want ik kon nog steeds twee uur per dag tennissen en elke ochtend een uur trainen. Lichamelijk was ik in orde, maar op mijn gezicht begon ik te kijken … nou, de leidende dames waren jong genoeg om mijn kleindochter te zijn en het wordt walgelijk."

Toen Moore klaar was, ging de deur open voor iemand die nieuw was om binnen te stappen.

Hij werd vervangen door Timothy D alton

Timothy D alton
Timothy D alton

Elke James Bond-acteur heeft zijn tijd gehad, en toen Roger Moore klaar was, was Timothy D alton de volgende man in de rij.

Volgens. Op IMDb zou Timothy D alton slechts in 2 Bond-films verschijnen, de laagste output sinds de jaren 60. Zijn tijd was kort, maar uiteindelijk maakte hij plaats voor Pierce Brosnan, die in 4 Bond-films zou verschijnen.

Tegenwoordig is Daniel Craig de man die hem voorhoudt als 007. Tot nu toe was Craig Bond in 4 films en komt er volgend jaar nog een uit. Het is gemeld dat Craig klaar zal zijn met Bond na zijn volgende film, wat betekent dat iemand anders een kans zal hebben op de rol van zijn leven.

Age heeft Roger Moore misschien ingehaald, maar hij heeft nog steeds een enorme erfenis achtergelaten door James Bond te spelen.

Aanbevolen: