Hier is de werkelijke waarheid over de relatie tussen Oscar Isaac en Jessica Chastain

Inhoudsopgave:

Hier is de werkelijke waarheid over de relatie tussen Oscar Isaac en Jessica Chastain
Hier is de werkelijke waarheid over de relatie tussen Oscar Isaac en Jessica Chastain
Anonim

Jessica Chastain en Oscar Isaac zijn op dit moment gemakkelijk twee van de meest herkenbare acteurs in Hollywood, met Isaac vooral bekend om zijn uitvoeringen in de Star Wars-films, terwijl Chastain een Oscar-genomineerde is die bekend staat om films als Zero Dark Thirty, Molly's Game en de hitfilm van Christopher Nolan, Interstellar.

Onlangs speelden de acteurs in HBO's Scenes From a Marriage. In de miniserie spelen Chastain en Isaac een stel wiens huwelijk ontwricht. Hoe intens hun optredens op het scherm ook zijn, de twee sterren lijken te genieten van elkaars gezelschap terwijl ze hun show blijven promoten. En omdat ze zo op hun gemak bij elkaar zijn, vragen fans zich af hoe close ze in het echt zijn.

Het waren voormalige klasgenoten

Het blijkt dat Chastain en Isaac ver teruggaan, omdat ze klasgenoten waren bij Julliard toen ze jonger waren. Tijdens hun eerste jaar moest iedereen monologen uitvoeren. Chastain koos ervoor om Helena van Troje te doen, wat de aandacht van Isaac trok. De Oscar-genomineerde was op dat moment echter niet bepaald warm voor Isaac. 'Ik kan me de eerste keer dat we elkaar ontmoetten niet herinneren. Het was niet zoals dit magische moment van, 'Wie is die man?'” merkte Chastain op terwijl hij sprak met USA Today.

Na verloop van tijd werden de twee goede vrienden met Chastain die zelfs naar Miami ging om Isaac te zien optreden met zijn band ("Oscar can move"). Ze steunden elkaar ook omdat ze na Julliard verschillende audities bijwoonden. Chastain was zelfs de eerste persoon die de auditietape van Isaac zag voor Inside Llewyn Davis van de Coen-broer. Kort daarna zouden Chastain en Isaac een stel samen in hun eerste film uitbeelden.

Jessica Chastain stond erop Oscar Isaac te casten in 'A Most Violent Year'

Toen de schrijver en regisseur van de film, J. C. Chandor, het project naar Chastain bracht, wist de actrice dat Isaac er met haar aan moest werken. En dus, op aandringen van Chastain, stemde Chandor ermee in om Isaac te ontmoeten. "Jessica was destijds gehecht en begon met me te praten over dit kind met wie ze naar school ging…", herinnert Chandor zich tijdens een interview met Film Comment. Oorspronkelijk wilde hij Javier Bardem voor de rol, maar het duurde niet lang voordat Isaac hem overhaalde. De regisseur zou later ook aan de Britse Vogue vertellen dat Chastains instinct perfect was. "Er was niemand anders die die rol had kunnen spelen", zei Chandor. "Hij is precies, wild en levend."

Voor Isaac heeft het feit dat hij Chastain al heel lang kent hen zeker geholpen toen ze aan de film begonnen te werken. "Het is heel leuk om open en eerlijk tegen elkaar te kunnen zijn", vertelde de acteur aan The Film Experience. “Meestal kom je op die plek met mensen met wie je werkte, maar het duurt even en je moet voorzichtig zijn, want iedereen heeft een ander proces en verschillende manieren om binnen te komen.”

Hun vriendschap maakte het werken aan hun nieuwe serie uitdagend

Chastain en Isaac zouden verschillende projecten nastreven sinds ze in A Most Violent Year speelden. Maar toen kregen de goede vrienden de kans om weer samen te werken aan de HBO-serie Scenes From a Marriage. Het is een bewerking van een Zweedse miniserie uit 1973 (met dezelfde titel) van Ingmar Bergman. En hoewel Chastain en Isaac het leuk vinden om samen te werken, bracht het spelen van een stel in een moeizaam huwelijk zijn eigen uitdagingen met zich mee.

“We zouden grappen dat [de vriendschap] een zegen en een vloek is. Het is een zegen omdat er onmiddellijk vertrouwen is', vertelde Chastain aan Deadline. “Het moeilijke is dat we soms elkaars gedachten lazen. Het was als 'ga uit mijn hoofd'. Dus ik had het gevoel dat er op deze baan geen rustige tijd was.” Tegelijkertijd voegde Isaac eraan toe: "Professioneel gezien is het geweldig als je iemand zo goed kent, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over veel dingen waar je je normaal gesproken zorgen over maakt. Maar bij zoiets intens geef je zoveel om de persoon, omdat het is alsof je met familie werkt. Als je iemand niet zo goed kent, is het niet zo moeilijk om je eigen ruimte te krijgen.” Ondertussen bekende Chastain ook dat ze bourbon nodig had om door intieme scènes te komen, hoewel ze ook een intimiteitscoördinator op de set hadden.

Ze werden flirterig, maar het was gewoon voor de lol

Tijdens het bijwonen van de première van Scenes From a Marriage op het Filmfestival van Venetië kuste Isaac op speelse wijze Chastains binnenarm (het moment ging viraal). En hoewel sommige fans misschien hebben gespeculeerd dat ze meer dan vrienden zijn geworden, maakte Chastain duidelijk dat dit niet het geval is. "We zijn allebei getrouwd met andere mensen, we zijn al meer dan 20 jaar vrienden", legde de actrice uit tijdens The Late Show With Stephen Colbert. “Als het nog niet is gebeurd, gaat het niet gebeuren. Sorry dat ik het aan iedereen vertel, want ik weet dat mensen hier erg opgewonden van raakten.”

Ondertussen kunnen fans van Isaac en Chastain ook blij zijn te weten dat de twee acteurs zich misschien opmaken om weer samen te werken. Zoals Chastain zelf in 2020 heeft laten doorschemeren, lijkt het erop dat er een vervolg op A Most Violent Year in de maak is. Tegelijkertijd liet hun co-ster, David Oyelowo, doorschemeren dat ze van plan zijn meer te doen dan een vervolg. "We hebben het erover om er nog een te doen", onthulde de acteur tijdens persrondes voor zijn Netflix-film The Water Man. “1981, 1991 en daarna 2001 waren allemaal vormende momenten in de geschiedenis van New York. Ik denk dat het idee is om mezelf, Jessica en Oscar nog 10 ronden te laten gaan en te zien wat er gebeurt.'

Aanbevolen: