De scheiding van Gates: hoe wordt hun fortuin van $ 148 miljard verdeeld?

Inhoudsopgave:

De scheiding van Gates: hoe wordt hun fortuin van $ 148 miljard verdeeld?
De scheiding van Gates: hoe wordt hun fortuin van $ 148 miljard verdeeld?
Anonim

De aankondiging van een scheiding tussen tech-magnaat en Microsoft-oprichter Bill Gates - ooit de rijkste man ter wereld - en zijn vrouw van meer dan zevenentwintig jaarMelinda , schokte de wereld. Het machtspaar, dat miljarden heeft gedoneerd door hun filantropische werk, en samen de Bill and Melinda Gates Foundation heeft opgericht, kondigde hun beslissing in mei van dit jaar aan en hun scheiding werd op 2 augustus afgerond. Er deden geruchten de ronde over de redenen voor de scheiding na vele jaren van huwelijk, waarbij Bill de schuld werd gegeven voor zijn eerdere omgang met veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein , iets dat Melinda diep verontrustte. Er wordt zelfs beweerd dat ze al in 2019 een ontmoeting had met echtscheidingsadvocaten om gerechtelijke procedures te bespreken, waarbij ze beweerde dat het huwelijk 'onherstelbaar was verbroken'.

Het einde van hun huwelijk heeft een van de duurste echtscheidingen in de geschiedenis in gang gezet, en zonder huwelijkse voorwaarden en drie kinderen om te overwegen, is het mogelijk ook een van de meest complexe echtscheidingen ooit.

Dus hoe zullen hun duizelingwekkende $ 148 miljard aan gecombineerde activa worden verdeeld? Laten we bespreken.

6 Hoeveel staat er op tafel?

De scheiding van Gates zal de duurste zijn sinds Jeff Bezos in 2019 uit elkaar ging van zijn vrouw Mackenzie en $ 150 miljard opbracht.

Naast hun gezamenlijke vermogen van $148 miljard plus bezit het echtpaar Gates ook een reeks zeer waardevolle activa die moeten worden verdeeld. Dit omvat verschillende onroerend goed - waarvan de meest waardevolle een astronomische $ 125 miljoen waard is - uitgebreide landbouwgrond, kunstwerken, luxe auto's, waaronder Porsches, Ferrari's en Lamborghini's, en zeldzame items zoals een eerste editie van The Great Gatsby. Dus ja, je zou kunnen zeggen dat er veel is.

5 Bill's netto waarde zal kelderen, maar hij zal nog steeds gek rijk zijn

Microsoft mede-oprichter Bill staat momenteel als de vierde rijkste man ter wereld, overtroffen door Amazon-eigenaar Jeff Bezos, techmagnaat Elon Musk en de Franse zakenman Bernard Arnault. Echtscheiding zal hem echter nog een paar plaatsen neerhalen. Als er een gelijke verdeling van de fondsen is, kan Bill's positie uit de top tien glippen en zelfs kelderen tot nummer 17. Melinda daarentegen zal een van de rijkste vrouwen ter wereld worden. Bij een gelijke verdeling zou haar rijkdom uitkomen op een verbazingwekkende 65,25 miljard dollar.

4 Wordt het een zware strijd?

Rapporten suggereren van niet. Er wordt verwacht dat het een zeer burgerlijke scheiding van activa zal zijn, gezien de enorme bedragen die op het spel staan. In feite hebben Bill en Melinda blijkbaar een complex 'scheidingscontract' ondertekend dat in hun scheidingspapieren wordt vermeld, waarin wordt uiteengezet hoe de activa zullen worden verdeeld. De details van het contract zijn topgeheim. De rechtbank merkte op dat er "geen geldelijke veroordeling" was bevolen en verklaarde dat noch Bill noch Melinda hadden gevraagd om hun naam te veranderen na de scheiding. Geen van beide partijen vroeg partneralimentatie. De kinderen van de Gates zijn allemaal volwassenen, dus er is ook geen kinderbijslag gevraagd.

3 Hoe zullen hun huizen worden verdeeld?

De vastgoedportefeuille van Gates omvat een ongelooflijk aanbod aan vastgoed; waaronder een herenhuis in San Diego, een ranch van 4,5 hectare in Florida voor hun paardensport-enthousiaste dochter Jennifer, eigendommen in Californië en een lodge in Wyoming. Het hoofdverblijf van het voormalige echtpaar is een complex van $ 125 miljoen genaamd 'Xanadu 2.0', dat uitkijkt over Lake Washington aan de rand van Seattle; er wordt gespeculeerd dat dit naar Bill kan gaan, maar de jongste dochter van het paar woont daar nog steeds, en het is het hoofdkantoor van hun stichting - dus het is een zeer moeilijke beslissing. Hoe Bill en Melinda de rest van hun eigendommen zullen verdelen, is onduidelijk. Ze kunnen een deel van de huizen verkopen of ze gelijk verdelen.

2 Er is VEEL land om uit te delen

Geloof het of niet, maar Bill en Melinda zijn Amerika's grootste particuliere boerenlandeigenaren, die bijna 200.000 hectare land hebben opgekocht in vijf staten van de VS. Melinda heeft mogelijk recht op maar liefst de helft van dit land in de echtscheidingsovereenkomst, en zal ook deel uitmaken van de onderhandelingen over het privé-eiland van $ 25 miljoen in Belize, Grand Bogue Caye genaamd, dat het paar samen heeft gekocht.

1 Wat zal er in de toekomst gebeuren?

Nu het 'scheidingscontract' is ondertekend, lijkt het erop dat er veel werk is verzet om de zaken van het miljardairspaar op te lossen. De echtscheiding is echter niet noodzakelijk voorbij. Beide partijen hebben advocaten van het hoogste niveau in de arm genomen, mocht het een keer lastig worden. Melinda heeft de New Yorkse echtscheidingsadvocaat Robert Cohen aangenomen, die verschillende andere spraakmakende echtscheidingen heeft beheerd, waaronder die van mediamiljardair Michael Bloomberg, Marla Maples en Ivana Trump. Bill heeft zichzelf op dezelfde manier bewapend door de diensten van Charles T Munger in te huren, een advocaat die gespecialiseerd is op dit gebied.

Mocht Melinda een gelijk deel van het fortuin van Gates veiligstellen, dan zal ze in de voetsporen treden van Jeff Bezos' ex-vrouw MacKenzie Scott en hoogstwaarschijnlijk haar eigen liefdadigheidsstichting opzetten om haar filantropische werk te vervullen.

Wat Bill betreft, als hij het verlies van meer dan de helft van zijn inkomsten lijdt, kan hij proberen zijn rijkdom weer op te bouwen door hard te werken aan zijn zakelijke ondernemingen.

Aanbevolen: