Na het verpletteren van Robert Pattinson, gutste Kristen Stewart over deze vrouwelijke co-ster

Inhoudsopgave:

Na het verpletteren van Robert Pattinson, gutste Kristen Stewart over deze vrouwelijke co-ster
Na het verpletteren van Robert Pattinson, gutste Kristen Stewart over deze vrouwelijke co-ster
Anonim

Iedereen heeft op een bepaald moment in hun leven wel eens een beroemdheid gehad. Het is niet anders voor beroemdheden zelf, van wie velen in het verleden of heden gevoelens van aantrekking tot andere supersterren hebben uitgedrukt.

Tiffany Haddish heeft bijvoorbeeld een record verkondigd over haar verliefdheid op filmster Nicolas Cage. In een interview met NPR in juli vertelde de komiek het verhaal hoe ze haar allereerste grote O-moment bereikte tijdens het vrijen in een bioscoop waar Cage's Face/Off te zien was.

Zanger Lizzo is een andere ster met een bekende verliefdheid op beroemdheden, op Captain America-acteur Chris Evans. Twilight headliner, Kristen Stewart is ook niet achtergelaten door de kar van de liefde, en heeft een paar eigen verhalen te vertellen.

Elektrische chemie

Stewart kreeg wereldwijde bekendheid dankzij haar rol in een film met romantiek als een sterk, centraal thema. In de film Twilight uit 2008 speelde ze Bella Swan, een jong mensenmeisje dat verliefd wordt op een vampier genaamd Edward Cullen.

In tegenstelling tot andere vampiers nemen Cullen en zijn familie geen menselijk bloed. Terwijl hun liefdesverhaal begint te bloeien, moet hij ook vechten om haar te beschermen tegen minder zelfingenomen vampiers. De toen 21-jarige Engelse acteur Robert Pattison speelde de rol van Cullen, die zijn grote doorbraak had gekregen in de film uit 2005, Harry Potter and the Goblet of Fire.

Stewart en Pattison hadden elektrische chemie op het scherm. Deze connectie zou zich later vertalen in hun echte leven, maar niet voordat het de film tot een wereldwijde commerciële en kritische sensatie maakte. Binnen een dag na de bioscooprelease had Twilight al $ 35,7 miljoen opgebracht aan de kassa, wat net iets minder dan $ 2 miljoen minder was dan het productiebudget.

De Roger Ebert-recensie voor de film prees de productiekwaliteit, evenals de twee jonge acteurs. "De film is weelderig en mooi, en de acteurs zijn goed gekozen. Twilight zal zijn doelgroep, 16-jarige meisjes en hun grootmoeders, betoveren."

Schemering Poster
Schemering Poster

"Het publiek (waar de auteur naar de film keek) was verrukt van de aandacht. Daarna luisterde ik enkele gesprekken af. Een paar zeiden: 'Hij is zo heet!' More zweefde in een zoete dromerigheid. Edward [Cullen] leek hun overgaveinstinct aan te wakkeren."

'Momentaire indiscretie'

Tussen 2010 en 2012 speelden Stewart en Pattison opnieuw hun rollen in drie vervolgen in wat we nu The Twilight Saga zijn gaan noemen. De vier filmreeksen delen deze naam natuurlijk met het bronmateriaal - de romans van Stephenie Meyer.

Het grootste deel van die periode tussen 2008 en 2012 hadden Stewart en Pattison ook een echte relatie. Hoewel ze het aanvankelijk ontkenden, werd hun romance al snel officieel openbaar. Stewart zou Pattison later haar 'eerste liefde ooit' noemen, hoewel ze ook toegaf dat verliefd worden op een collega op de set de 'grootste fout is die een acteur kan maken'.

Het paar ging uit elkaar in 2012, nadat Stewart een affaire had met Rupert Sanders, die haar had geregisseerd in de film van 2011, Sneeuwwitje en de jager. Ze verontschuldigde zich publiekelijk tegen haar vriend, die gedeeltelijk zei: "Deze tijdelijke indiscretie heeft het belangrijkste in mijn leven in gevaar gebracht, de persoon van wie ik het meest hou en respecteer, Rob. Ik hou van hem, ik hou van hem, ik ben het spijt me."

Favoriete actrice

Een paar jaar na hun splitsing kwam Stewart uit de kast als biseksueel. In een interview in 2017 met The Guardian legde ze uit hoe het was om een bekend persoon te zijn en tegelijkertijd deel uit te maken van de LGBT-gemeenschap.

Kristen Stewart Dylan Meyer
Kristen Stewart Dylan Meyer

"[Het is] alleen maar positief geweest. Ik bedoel, het is moeilijk om over te praten. Ik wil niet aanmatigend overkomen, want iedereen heeft zijn eigen ervaring," zei ze. "De hele kwestie van seksualiteit is zo grijs. Ik probeer alleen die vloeibaarheid te erkennen, die grijsheid, die altijd heeft bestaan. Maar misschien mogen we er nu pas over beginnen te praten."

Sinds haar scheiding van Pattison heeft Stewart drie bekende relaties gehad. Tussen 2013 en 2016 had ze een relatie met Alicia Cargile, producent van visuele effecten, en tot 2018 met het in België geboren Nieuw-Zeelandse model Stella Maxwell. Ze heeft momenteel een relatie met scenarioschrijver Dylan Meyer, met wie ze naar verluidt eerder dit jaar verloofd zou zijn.

Voor dat alles droomde ze echter waarschijnlijk van nog een van haar medesterren. Stewart onthulde haar geheime verliefdheid in 2013 aan W Magazine en zei: "Vroeger had ik een groot ding voor Harrison Ford. Maar Amy Adams, man, ze is nu mijn favoriete actrice. Ik ben helemaal verliefd op haar omdat ik met haar heb mogen werken."

Stewart en Adams werkten samen in de film uit 2012, On the Road van regisseur W alter Salles.

Aanbevolen: