Fans slam 'No Time To Die' voor schadelijke weergave van misvorming

Inhoudsopgave:

Fans slam 'No Time To Die' voor schadelijke weergave van misvorming
Fans slam 'No Time To Die' voor schadelijke weergave van misvorming
Anonim

Met de nieuwe James Bond-film, No Time To Die, eindelijk uit, zijn veel fans blij dat Daniel Craig voor de laatste keer in de rol terugkeert.

Ondanks de verwachting heeft een element van de film geregisseerd door Cary Fukunaga de aandacht van het publiek getrokken. De film is bekritiseerd vanwege de negatieve weergave van gezichtsmisvorming, iets dat al lang in verband wordt gebracht met schurkenstaten.

James Bond: 'No Time To Die' bekritiseerd vanwege verminking

De film bevat twee schurken, gespeeld door Rami Malek en Christoph W altz, die misvormd zijn. Volgens campagnevoerders voor gehandicapten versterkt dit de negatieve stereotypen over mensen met een misvorming.

"Elke keer dat er een nieuwe James Bond-film wordt gemaakt, wordt de producenten gevraagd om hun voorstelling van misvormingen te heroverwegen. Elke keer zeggen ze dat het ze niets kan schelen. De nieuwe film, die deze week uitkomt, is daarop geen uitzondering. Deze keer twee schurken met misvormingen in het gezicht. Gelukkig", schreven activisten Jen Campbell op Twitter nadat de film in première ging.

"Het is algemeen bekend dat de verminking=schurkachtige trope schadelijk is. Daarom heeft @FaceEquality de IAmNotYourVillain-campagne opgezet en waarom de BFI vervolgens zei dat ze geen films zouden financieren die visuele verschillen gebruiken als een marker voor schurkenstaten, " vervolgde Campbell.

Haar topic werd 12,8K keer geliked. Ze ging zelfs in op waarom het argument dat misvormingen worden gebruikt als "literatuurtraditie" niet acceptabel is.

"Ik ben het excuus 'het is maar een literaire traditie' beu. Ik ben zelf een auteur en werk al meer dan vijftien jaar in de boekenindustrie. Praten met uitgevers over de manier waarop handicaps en misvormingen worden weergegeven, maakt deel uit van mijn werk. We hebben nog een lange weg te gaan, "zei Campbell.

Het productieteam heeft nog niet gereageerd op de controverse.

Wie gaat Bond hierna spelen?

No Time To Die is Craigs laatste optreden in de rol van de Engelse spion. Dit betekent dat de zoektocht naar een nieuwe 007 aan de gang is, met een paar namen die in de hoed worden gegooid.

Idris Elba, onlangs te zien in The Suicide Squad, is een van de fans die graag 007 zou willen zien, naast mensen als de heer Jack-ster Suranne Jones en Killing Eve co-hoofdrolspeler Jodie Comer, evenals MCU-actrice Lashana Lynch, die in No Time To Die schittert als Nomi, een 00-agent die enige tijd na Bonds pensionering in actieve dienst trad en het 007-nummer kreeg toegewezen.

Wie de studio ook mag casten, ik hoop dat de nieuwe Bond het niet zal opnemen tegen een stereotiepe schurk die de gehandicapte gemeenschap een slechte dienst bewijst.

Aanbevolen: