Hoe Adam Driver zijn carrière naar een ander niveau bracht nadat hij in 'Marriage Story' speelde met Scarlett Johansson

Inhoudsopgave:

Hoe Adam Driver zijn carrière naar een ander niveau bracht nadat hij in 'Marriage Story' speelde met Scarlett Johansson
Hoe Adam Driver zijn carrière naar een ander niveau bracht nadat hij in 'Marriage Story' speelde met Scarlett Johansson
Anonim

In de jaren 2010 was en is Adam Driver een van de meest gevierde acteurs die er zijn. Na een reeks tv- en filmuitvoeringen kreeg de veteraan van het US Marine Corps een nog grotere erkenning dankzij zijn vertolking van Ben Solo in de Star Wars vervolgtrilogie. De eerste film, The Force Awakens, werd zelfs gerangschikt als een van de meest winstgevende films aller tijden met maar liefst $ 2 miljard bruto aan box office wereldwijd.

Zijn nieuwste film, Marriage Story, was ook een grote hit op Netflix Met in de hoofdrol samen met Scarlett Johansson, levert de viervoudig Emmy Award-genomineerde een onaangenaam leven van een getrouwd stel op de rand van een bittere echtscheiding. Sindsdien probeert de alumnus van de Juilliard School zijn acteercarrière naar een heel nieuw niveau te tillen.

7 hernam zijn iconische rol als Kylo Ren in 'The Rise Of Skywalker'

Over de Star Wars-trilogie gesproken, 2019 was een geweldig jaar voor de acteur toen hij zijn iconische rol in het derde en laatste deel van de trilogie ging hernemen. Met de titel The Rise of Skywalker, gaat de laatste aflevering van de negendelige "Skywalker-saga" verder waar de vorige twee films mee stopten. Ondanks dat het de film met de laagste opbrengst van de drie is, ontving The Rise of Skywalker drie nominaties bij de Oscars voor Beste Originele Score, Beste Visuele Effecten en Beste Geluidsbewerking.

6 Adam Driver maakte zijn Broadway-terugkeer

Net als zijn personage in Marriage Story die een toneelstuk voor zijn vrouw produceert, heeft Adam Driver een diepe wortel in theaters. Hij maakte zijn Broadway-debuut in 2010 met Mrs. Warren's Profession en keerde 9 jaar later terug op het podium. Burn This, zijn toneelstuk uit 2019, leverde hem zelfs een Tony Award-nominatie op voor Beste Acteur in een Toneelstuk.

5 ontving een Oscar-nominatie voor beste acteur

Marriage Story was een enorm kritisch succes, met veel geprezen Adam Driver en Scarlett Johansson's huiveringwekkende en realistische weergave van wat er mis is gegaan met een stel dat op het punt staat te scheiden. De Academy Awards nomineerden de film voor zes nominaties, waaronder die voor Beste Acteur en Beste Actrice voor respectievelijk Driver en Johansson. Laura Dern, de actrice die Johanssons advocaat op het scherm speelt, ging uiteindelijk met de prijs naar huis en won de beste vrouwelijke bijrol bij de Oscars.

4 speelde in het muziekdrama van Leos Carax

Dit jaar maakte de Franse regisseur Leos Carax zijn Engelstalige debuut en rekruteerde Driver voor zijn muzikale psychologische drama, Annette, met Ron en Russell Mael die het scenario schreven. De film volgt bijna een identieke verhaallijn van Marriage Story, met als middelpunt een stand-upcomedian en zijn operazangeresvrouw en wat hun familie doorstaat na het verwelkomen van hun eerste baby.

3 Klaar voor hereniging met zijn voormalige directeur

Adam Driver heeft een overvloed aan toekomstige projecten aan zijn horizon. Hij is klaar om zich te herenigen met The Last Duel-regisseur Ridley Scott in House of Gucci, een aanstaande biopic over de beruchte Gucci-familie die zich afspeelt in de nasleep van de moord op Maurizio Gucci in de handen van zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani. Driver en Lady Gaga zijn ingesteld om respectievelijk de twee personages uit te beelden. De film staat gepland voor een release in november 2021.

2 Adam Driver werkt samen met Greta Gerwig voor een aanstaande drama

Een ander aankomend drama, White Noise, zal in 2022 worden uitgebracht. Met Adam Driver in de hoofdrol, naast Greta Gerwig, Raffey Cassidy, Don Cheadle en meer, neemt de film de gelijknamige roman als zijn enige inspiratie. Het vertelt het verhaal van een professor in de nasleep van het treinongeluk "Airborne Toxic Event", waarbij gevaarlijk chemisch afval over de hele stad vrijkomt. Noam Baumbach, de regisseur van Driver op de set van Marriage Story, gaat dit project regisseren.

"Toen ik in de filmindustrie begon, droomde ik van een huis. Het kostte me ongeveer 25 jaar, maar het was het wachten waard ", herinnerde de regisseur zich over zijn Netflix-deal. "Ik zou niet blijer kunnen zijn om films te maken met Ted en Scott en iedereen bij Netflix, die geweldige medewerkers en vrienden en familie zijn."

1 Hij hernam zijn iconische rol voor het themapark 'Star Wars: Rise Of The Resistance'

Van 2019 tot 2020 zette Adam Driver zijn Kylo Ren-personage weer op voor het themapark Star Wars: Rise of the Resistance, samen met andere acteurs zoals Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac en meer. Het attractiepark, gelegen in Star Wars: Galaxy's Edge in Disney's Hollywood Studios, opende in december 2019 en ging in januari 2020 ook open in Disneyland.

"Dit staat helemaal niet op de agenda", zei Driver over de mogelijkheid om de rol opnieuw te spelen in een andere tv- of filmserie, zoals gerapporteerd door LeMatin. "Deze ervaring zal voor altijd een van de hoogtepunten van mijn carrière blijven, maar ik streef naar andere avonturen."

Aanbevolen: