De echte reden waarom Jason Lee zijn carrière in Hollywood beëindigde

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Jason Lee zijn carrière in Hollywood beëindigde
De echte reden waarom Jason Lee zijn carrière in Hollywood beëindigde
Anonim

Tijdens het einde van de jaren '80 en het begin van de jaren '90 werd Jason Lee voor het eerst bekend als professioneel skateboarder. Behalve dat hij met veel succes op zijn board reed, was Lee ook mede-oprichter van Stereo Skateboards, een bedrijf dat hij leidde met zijn vriend Chris "Dune" Pastras. Gezien al het succes dat hij op dat moment genoot, leek het alsof Lee geen reden had om de sport op te geven die hem beroemd maakte voor een nieuwe carrière.

Natuurlijk besloot Jason Lee om van een professionele skater naar een voor een prijs genomineerde acteur te gaan, wat geweldig is, hoewel het gebruikelijk is om beroemdheden te zien rommelen met skateboarden voor de lol. Verbazingwekkend genoeg lijkt het er echter op dat Lee, nadat hij alle kansen heeft verslagen om Hollywood stormenderhand te veroveren, niet meer zo gefocust is op zijn acteercarrière. Dat roept een voor de hand liggende vraag op, waarom heeft Jason Lee schijnbaar Hollywood opgegeven?

Nog steeds een acteur

Voor veel oude fans van Jason Lee voelt het alsof hij het acteren enkele jaren geleden volledig heeft opgegeven. Het is tenslotte jaren geleden dat Lee een hoofdrol speelde in een grote film of dat zijn fans zijn gezicht wekelijks op televisie konden zien. Er moet echter worden opgemerkt dat Lee de afgelopen jaren is doorgegaan met acteren.

Sinds de hoofdrol in een Kevin Smith-film waardoor Jason Lee een opmerkelijke acteur werd, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat hij zou blijven werken met de geliefde regisseur. In 2019 verscheen Lee bijvoorbeeld in Jay and Silent Bob Reboot als zijn geliefde personage dat hij voor het eerst tot leven bracht in Mallrats, Brodie Bruce. Bovendien, toen Kevin Smith aankondigde dat hij aan een volwaardig Mallrats-vervolg werkte, was Lee eraan gehecht. Helaas lijkt het erop dat Mallrats 2 niet zal plaatsvinden, maar het lijkt nog steeds veilig om aan te nemen dat Lee zal opduiken in de aankomende film van Smith, Clerks III.

Naast het werken met Kevin Smith, heeft Jason Lee sinds 2015 voor de camera geacteerd in twee films, Growing Up Smith en Diamond, en hij schreef en produceerde de laatste van die films. Afgezien van de drie rollen op het scherm die Lee sinds 2015 heeft gespeeld, is hij een succesvolle stemacteur geworden. Van 2015 tot 2019 uitte Lee Charlie, een terugkerend personage dat verscheen in de Cartoon Network-show, We Bare Bears. Lee zou die rol ook opnieuw spelen in We Bare Bears: The Movie uit 2020 en hij is momenteel de ster van de Paramount+ animatieserie, The Harper House.

Zijn nieuwe carrière

Gezien het feit dat Jason Lee blijft acteren, vragen sommige mensen zich misschien af waarom iemand zou denken dat hij zijn Hollywood-carrière heeft beëindigd. De waarheid is dat Lee's acties heel duidelijk hebben gemaakt dat hij er niet langer om geeft een grote Hollywood-ster te zijn. Om dat te bewijzen, hoeft iedereen alleen maar in gedachten te houden dat Lee in 2016 de verrassende beslissing nam om van een van de twee hoofdsteden van het acteerbedrijf, Los Angeles, naar Denton, Texas te verhuizen. Hoewel wonen in Texas heerlijk klinkt, is het zeker niet de plek voor iedereen die connecties met Hollywood wil maken om zijn acteercarrière vooruit te helpen.

Meer recentelijk verhuisde Jason Lee terug naar Los Angeles, maar het is nog steeds overduidelijk dat hij gefocust blijft op andere dingen in zijn leven. Tijdens een gesprek met The Guardian begin 2021 sprak Lee uitgebreid over zijn nieuwe carrière, fotografie. Volgens Lee ontdekte hij zijn liefde voor fotografie terwijl hij met camera's werkte om "de dingen als acteur een beetje meer te begrijpen". In een verbazingwekkende wending zou het onderzoek dat Lee deed om de kunst van het beter acteren te begrijpen, hem op een weg brengen waardoor zijn prioriteiten zouden verschuiven van het zijn van een filmster.

Nadat Jason Lee een liefde voor fotografie had ontwikkeld, onthulde hij in het eerder genoemde The Guardian-interview dat hij de afgelopen jaren veel van zijn tijd heeft besteed aan het zoeken naar mooie beelden. Ik begon gewoon door Amerika te zwerven en zijn gekheid en zijn vreemde schoonheid te documenteren. Dat is nu al 14 jaar aan de gang.” Gelukkig voor Lee heeft al dat werk zijn vruchten afgeworpen, aangezien de voormalige filmster de afgelopen jaren verschillende fotografieboeken heeft uitgebracht.

Zoals iedereen met zelfs maar een beetje kennis van de filmindustrie weet, is filmster zijn een veeleisende bezigheid. Grote acteurs brengen immers lange uren op de set door en als een project eenmaal is voltooid, hebben ze de neiging om vrijwel onmiddellijk door te gaan naar het volgende. Natuurlijk zou Jason Lee weten hoeveel werk het is om een filmster te zijn. Met dat in gedachten, zegt het feit dat Lee zoveel van zijn tijd doorbrengt met reizen en het maken van foto's alles wat je moet weten over hoeveel hij er tegenwoordig om geeft om oppermachtig te zijn in de Hollywood-carrière.

Aanbevolen: