De maker van 'Squid Games' beëindigde bijna zijn carrière voor $ 675

Inhoudsopgave:

De maker van 'Squid Games' beëindigde bijna zijn carrière voor $ 675
De maker van 'Squid Games' beëindigde bijna zijn carrière voor $ 675
Anonim

De eerste aflevering van 'Squid Games' werd uitgezonden op 17 september 2021. In werkelijkheid was de reis om dat punt te bereiken geen gemakkelijke. De maker van de show, Hwang Dong-hyuk, had moeite om zijn project onder de aandacht te brengen, omdat meerdere platforms het concept jarenlang hebben afgewezen.

Plots veranderden de dingen in de wereld en tijdens het artikel zullen we vaststellen hoe dat een belangrijk keerpunt bleek te zijn voor de goedkeuring van de show en later, immens succes.

Bovendien zullen we ook vaststellen hoe slecht het op een bepaald moment was voor de maker, regisseur en producent van de show. Hij werd gedwongen zijn dromen in de wacht te zetten, omdat hij volledig blut was en nog steeds bij zijn moeder woonde.

We zullen vaststellen wat hij moest verkopen en hoe hij erin slaagde de zaken om te draaien.

Hwang Dong-hyuk zegt dat hij nog steeds niet zo rijk is

Het lijkt alsof het net is uitgekomen, maar toch wordt 'Squid Games' al beschouwd als een monsterhit voor ' Netflix', vooral op het gebied van financiën. Volgens Independent is de show de grootste lancering van Netflix ooit, met al een verbluffende waarde van 900 miljoen dollar, een aantal dat blijft stijgen.

Ondanks zijn enorme waarde en bekendheid onthult de maker van de show, Hwang Dong-hyuk, die veel hoeden draagt voor de show, dat hij nog steeds niet zo rijk is als de meeste mensen zouden denken gezien de roem en waarde van de show.

Dit is wat hij samen met The Guardian te zeggen had: "Ik ben niet zo rijk", zegt hij. “Maar ik heb er genoeg. Ik heb genoeg om eten op tafel te zetten. En het is niet alsof Netflix me een bonus beta alt. Netflix betaalde me volgens het oorspronkelijke contract.”

Laten we eerlijk zijn, gezien het succes van de show en hoeveel het op dit moment voor Netflix oplevert, zouden de meesten aannemen dat de man die de show maakte meer deed dan alleen zijn gezin voeden. Dong-hyuk heeft niet alleen de show gemaakt, maar hij produceert en regisseert ook. Als er een extra seizoen moet plaatsvinden, kan men alleen maar aannemen dat zijn loon zal stijgen gezien al het succes.

Desalniettemin is hij waarschijnlijk hoe dan ook dankbaar, vooral gezien hoe ver hij is gekomen.

Hij verkocht zijn laptop voor $675 toen hij kapot was

De maker bedacht het uitgangspunt van de show meer dan tien jaar geleden terwijl hij nog steeds naast zijn moeder en grootmoeder woonde. In het begin wilde niemand het script zien, en het enige dat hij tegenkwam was afwijzing van de studio's.

Het werd zo erg dat de maker van 'Squid Games' volledig failliet ging en gedwongen werd enkele van zijn belangrijkste apparaten voor schrijfdoeleinden te verkopen.

Dong-hyuk zette zijn dromen in de wacht en verkocht zijn laptop voor $675. Gezien de verkoop was hij niet in staat om te schrijven en verder te gaan met zijn droom. Het werd allemaal gedaan voor financiële doeleinden, aangezien de schrijver destijds moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen en nog thuis woonde bij zijn moeder en grootmoeder. Gelukkig zouden deze moeilijke tijden niet duren en werd de show eindelijk opgepakt. Volgens Dong-hyuk is een belangrijke reden te wijten aan het feit dat de wereld de afgelopen jaren van ideologie is veranderd.

“De wereld is veranderd. Al deze punten maakten het verhaal voor mensen zeer realistisch vergeleken met tien jaar geleden.”

Ondanks al het succes en het geld dat dankzij de show binnenstroomde voor Netflix, geeft de regisseur toe dat de reis niet gemakkelijk was.

Schrijven, produceren en regisseren was niet gemakkelijk

Hoewel het allemaal een droom bleek te zijn die uitkwam voor de maker van de show, was het proces een stressvol proces, vooral omdat de werkdruk gaandeweg steeds groter werd.

“Het was fysiek, mentaal en emotioneel uitputtend. Ik kreeg steeds nieuwe ideeën en herzag de afleveringen terwijl we aan het filmen waren, dus de hoeveelheid werk nam toe.”

Hij nam een enorm risico door de serie alleen te schrijven, te produceren en te regisseren, iets wat we niet vaak zien in de wereld van Hollywood. Gezien alle verantwoordelijkheden maakt Dong-hyuk zich een beetje zorgen als het gaat om het verlengen van de show en het op zich nemen van al die verantwoordelijkheden voor een extra seizoen.

"Alleen al het schrijven, produceren en regisseren van een serie was zo'n grote taak. Als ik eraan denk hetzelfde te doen voor seizoen twee, maak ik me persoonlijk een beetje zorgen", zei hij. "Er is op dit moment niets bevestigd, maar er zijn zoveel mensen enthousiast dat ik er echt over nadenk."

Zonder twijfel hopen fans dat de show de juiste behandeling krijgt die het verdient door Netflix en dat geldt ook voor Dong-hyuk.

Aanbevolen: