Howard Stern beëindigde om deze reden zijn vriendschap met Donald Trump

Inhoudsopgave:

Howard Stern beëindigde om deze reden zijn vriendschap met Donald Trump
Howard Stern beëindigde om deze reden zijn vriendschap met Donald Trump
Anonim

Eén ding is opmerkelijk duidelijk als je tegenwoordig naar The Howard Stern Show luistert… hij heeft een hekel aan Donald Trump. Howard staat in totale oppositie tegen de overgrote meerderheid van het beleid van Trump. Hij vindt de man zelf een schande. En hij heeft publiekelijk gezegd dat hij de mensen die op Trump hebben gestemd 'minacht', vooral degenen die het twee keer hebben gedaan.

Ondanks dit alles heeft Trump weinig tot geen tijd besteed aan het achtervolgen van de zelfverklaarde koning van alle media. Deels omdat de twee een aantal aanhangers gemeen hebben en Howards invloed op hen bijna net zo sterk is als in de jaren negentig. Maar ook omdat de twee vrienden waren. Maar op een bepaald moment eindigde deze vriendschap voor altijd…

Howard Stern versus Donald Trump

Het lijdt geen twijfel dat Donald Trump een formidabele politieke tegenstander is. De voormalige president geniet nog steeds de onwankelbare steun van zijn basis, die op zijn beurt leden van het Congres en de senaat, die hem anders misschien niet zouden steunen, dwingen om voor al zijn wensen te buigen. Hetzelfde geldt voor leden van de rechtse media die zijn aanhangers nodig hebben om in bedrijf te blijven. En voor iemand als radiolegende Howard Stern kan er veel verloren gaan door de Trump-basis boos te maken… Toch doet Howard het de hele tijd. Hij heeft het duidelijk gemaakt… Hij verafschuwt het beleid van Trump net zo veel als de mensen die op hem hebben gestemd.

Howard Stern blijft ongetwijfeld de beste tegenstander van Donald Trump.

Howard's publiek is diverser dan dat van Trump, er zijn tenslotte veel middenstanders en linkse individuen, en ze zijn net zo loyaal aan hem als de basis van Trump aan de nu in ongenade gevallen voormalige president. Natuurlijk, Howards persoonlijke en creatieve evolutie in de afgelopen twee decennia heeft hem een paar van zijn old-school fans verloren, maar hij is nog steeds een van de meest succesvolle mensen in de entertainmentindustrie. Zijn invloed is verreikend, wat een van de redenen is waarom Donald Trump bijna geen tijd besteedt aan het publiekelijk aanvallen van Howard, zoals hij heeft gedaan met elke andere beroemdheid die hem openlijk heeft bekritiseerd.

Maar een deel van de reden waarom Trump niet achter Howard aan is gegaan, heeft te maken met hun geschiedenis als vrienden.

Hoewel, volgens Howard, het paar meer 'vriendelijk' dan 'vrienden' was.

Trump was een veelvoorkomende gast op The Howard Stern Show in de jaren 1990 en vroege jaren 2000. De meeste van deze interviews zijn enigszins berucht geworden. Howard heeft er zelfs enkele opnieuw gepubliceerd in zijn uitstekende boek uit 2019, "Howard Stern Comes Again".

Door de talrijke optredens van Trump in de show en het feit dat ze elkaar voortdurend tegen het lijf liepen bij elite-evenementen in New York, kregen de twee een zeer positieve band. Ze werden gespot terwijl ze naast elkaar zaten bij een basketbalwedstrijd, Howard en zijn vrouw Beth vlogen naar Mar-a-Lago en namen zelfs Donald en Melania mee op hun bruiloft. Dit was natuurlijk een wederkerigheid van de uitnodiging voor het huwelijk van Donald en Melania in 2005, waar Bill en Hillary Clinton ook aanwezig waren.

Maar toen Trump zijn presidentiële kandidatuur aankondigde en zeer controversiële opmerkingen begon te maken over het campagnepad, veranderde Howards mening over de man aanzienlijk. En met één telefoontje kwam alles tot een hoogtepunt.

Het telefoontje dat de relatie van Howard en Trump verwoestte

Hoewel Howard sommige van Trumps ideeën publiekelijk begon te veroordelen zodra hij zijn presidentiële bod aankondigde, begon hij hem pas echt te bashen na een telefoontje voorafgaand aan de Republikeinse Nationale Conventie.

Voordat hij de nominatie van zijn partij won, belde Donald Trump zelfs naar The Howard Stern Show om te proberen campagne te voeren. Maar toen Trump zich realiseerde dat Howard niet op hem zou stemmen, ging Trump nooit meer naar The Stern Show en sprak hij nooit meer met Howard.

En dit werd aangewakkerd door een telefoontje tussen hen twee.

Terwijl Howard in 2019 "Howard Stern Comes Again" promootte, deelde Howard details over zijn laatste gesprek met Donald Trump. Hij deed dit in zijn boek, in talkshows en in zijn eigen show. En elke keer legde hij verschillende aspecten van het gesprek uit.

Om het allemaal samen te vatten, Trump belde Howard om hem te vragen namens hem te spreken op de Republikeinse Nationale Conventie. Trump is altijd al geïnteresseerd geweest in Hollywood en het zijn van een beroemdheid, en hij deed er alles aan om beroemdheden te krijgen bij de RNC… Maar hij kreeg er eigenlijk geen.

Als hij Howard Stern had gekregen, zou de RNC ongetwijfeld een concert zijn geweest.

Ondanks Howard met een aantal libertaire neigingen en een verleden van stemmen voor zowel Republikeinen als Democraten, was er gewoon geen manier dat hij Trump zou steunen. Howard was in feite altijd een fan van Hillary Clinton geweest en maakte dat duidelijk aan Trump (die, ironisch genoeg, ook een voorstander van Clinton was geweest vóór zijn presidentiële bod).

Volgens Howard nam Trump dit niet goed op, maar bleef hij beleefd toen hij ophing.

Daarna hadden de twee absoluut geen contact met elkaar.

Ondanks voortdurende kritiek heeft Donald Trump Howard Stern niet in elkaar geslagen. Zou hij bang kunnen zijn voor Howards invloed op sommige van zijn kiezers? Misschien is het omdat Howard privé-dingen over hem weet die hij niet openbaar zou willen maken? Of misschien is het omdat ze een legitieme positieve relatie hadden voor dat telefoontje?

We zullen het nooit weten. Maar we weten wel dat deze twee waarschijnlijk nooit meer een gemeenschappelijke basis zullen vinden.

Aanbevolen: