Theorieën die Swifties hebben over de betekenis achter enkele iconische teksten van Taylor Swift over 'Folklore' en 'Evermore

Inhoudsopgave:

Theorieën die Swifties hebben over de betekenis achter enkele iconische teksten van Taylor Swift over 'Folklore' en 'Evermore
Theorieën die Swifties hebben over de betekenis achter enkele iconische teksten van Taylor Swift over 'Folklore' en 'Evermore
Anonim

Sinds het begin van haar iconische carrière is Taylor Swift erin geslaagd om veel invloeden en verhalen in haar muziek op te nemen. Swift heeft niet alleen geweldige albums gemaakt, maar heeft ook enkele geheime berichten in haar muziek opgenomen (zoals fans dat denken). Sinds haar debuutalbum zoemen fans om meer te weten te komen over de geschiedenis achter haar altijd zo klassieke nummers.

Omdat ze niet altijd zo openhartig is over elk klein detail van wie of waar haar liedjes over gaan, heeft ze sindsdien miljoenen fans gekregen die graag muzikale detectives willen worden en de betekenis achter haar beste nummers willen onderzoeken. En aangezien ze negen studioalbums heeft, heeft Swifties veel zaken te openen. Hier zijn de theorieën die fans hebben over de betekenis achter haar prachtige melodieën op haar twee meest recente albums, folklore en altijd.

6 'Vest'

Met een zachte melodie en een prachtige muziekvideo is het geen wonder dat fans van dit nummer hielden toen het voor het eerst uitkwam. Maar velen geloven dat dit nummer eigenlijk over de fans gaat. De tekst “toen ik het gevoel had dat ik een oud vest was, onder iemands bed. Je zette me op en zei dat ik je favoriet was verwijst naar hoe haar fans haar bijstonden, zelfs toen de pers haar probeerde te demoniseren. Dit suggereert dat het vest een metafoor voor haar is en dit nummer is eigenlijk gewoon een liefdesbrief aan haar fans.

5 'Mijn tranen Ricochet'

Deze langzame bop lijkt misschien een trieste break-up song, maar het is zeker veel meer dan dat. Veel Swifties denken dat dit nummer eigenlijk gaat over haar splitsing van Big Machine Records. De tekst "I did't have it in yourself to go with grace" zou kunnen verwijzen naar het feit dat ze haar oude meesters niet zomaar zou laten gaan, terwijl ze vocht om haar eigen liedjes te kunnen bezitten. Teksten als "je draagt dezelfde juwelen die ik je gaf terwijl je me begraaft" zou kunnen zijn dat ze nog steeds profiteren van haar eerste zes albums terwijl ze zich tegen haar keren. Ze noemt ze zelfs in het nummer "gestolen slaapliedjes". En laten we de tekst "And I can go where I want, anywhere I want, just not home" niet vergeten, een knipoog naar het feit dat ze overal binnen de muziekindustrie vooruit kan, maar haar meesters niet bezit. Het is veilig om te zeggen dat dit nummer een nieuwe vinger geeft aan haar oude platenlabel.

4 'Gold Rush'

Hoewel veel fans hebben gespeculeerd over welke jongen dit Swift-nummer zou kunnen gaan, denken velen dat het antwoord eenvoudiger is dan je denkt. Ten eerste beschrijft Swift dat de jongen in het lied omringd is door vrouwen die hem aanbidden, wat ertoe leidde dat velen met de vinger naar Harry Styles wezen (maar om eerlijk te zijn, deze verwijzing zou naar een van haar beroemde ex's kunnen gaan). Velen brachten het gebruik van goud in haar lied in verband met het door Styles uitgebrachte nummer 'Golden'. Er is zelfs een regel in het nummer die een knipoog maakt naar een Eagles-t-shirt, waarmee Styles toevallig rond dezelfde tijd werd gefotografeerd. Dit is genoeg om fans ervan te overtuigen dat dit nummer over voormalig One Direction-lid Harry Styles gaat en dat ze niet van gedachten kunnen veranderen.

3 'Coney Island'

Swifties hebben gesuggereerd dat dit nummer een terugkeer is naar alle oudere nummers van Taylor (en op zijn beurt over haar oude ex's). Veel van de teksten weerspiegelen oudere nummers waarvan wordt gezegd dat ze over verschillende relaties gaan. De tekst "heb ik je blauwste luchten het donkerste grijs geschilderd?" is een verwijzing naar haar lied 'Dear John', waarin ze zegt “you paint me a blue sky. Ga dan terug en verander het in regen", wat gaat over haar toenmalige vriend John Mayer. De tekst "staande in de gang, met een grote taart" weerspiegelt een regel in 'The Moment I Knew', waarvan wordt beweerd dat het over Jake Gyllenhaal gaat. In het nummer verwijst ze ook naar een ongeval dat parallel loopt met het ongeval dat wordt genoemd in 'Out of the Woods' (naar verluidt over de iconische ex Harry Styles). Er zijn ook regels die een knipoog kunnen zijn naar Taylor Lautner, Joe Jonas of Tom Hiddelston. Of dit waar is of niet, staat open voor interpretatie, maar als dat zo is, kun je het beste geloven dat deze bop alle thee morst.

2 'Onzichtbare string'

Deze theorie gaat niet over het hele nummer zelf, maar over een shoutout verborgen in de tekst. Het nummer, 'Invisible String', gaat over de huidige relatie van Taylor Swift met Joe Alywn en hoe ze voorbestemd waren om samen te zijn. In deze prachtige melodie over de toekomst verwijst Swift ook naar het verleden en hoe het haar hierheen heeft geleid. De knipoog naar haar ex met dezelfde voornaam vindt plaats in het derde couplet, waarbij ze zegt: "voor alle jongens die mijn hart hebben gebroken, stuur ik nu hun baby's cadeautjes". Ondanks dat ze niet expliciet vermeldde dat het ging om haar snelle relatie met Jonas Brothers-lid Joe Jonas, verwelkomden Joe Jonas en zijn Game of Thrones-star-vrouw, Sophie Turner, hun eerste kind rond dezelfde tijd. En als de tijdlijn past, dan moet het wel waar zijn, toch?

1 'Epiphany'

Taylor Swift is altijd beïnvloed door de mensen om haar heen als het gaat om hoe ze haar leven en muziek leeft. Dus toen 'Marjorie' werd uitgebracht, was er geen reden tot speculatie, aangezien Swift de wereld vertelde dat dit nummer werd beïnvloed door haar grootmoeder (zelfs als ze haar crediteerde in de achtergrondzang van het nummer). Veel Swifties keken terug naar haar folklore-album en merkten op dat haar nummer 'Epiphany', dat werd erkend als een soort eerbetoon aan frontliniewerkers te midden van een wereldwijde pandemie, ook knipoogde naar haar grootvader. Deze theorie werd snel bevestigd door Swift toen het lied werd geschreven vanuit het perspectief van haar grootvader Dean Swift als veteraan uit de Tweede Wereldoorlog.

Aanbevolen: