Verrassende feiten achter enkele van de beroemdste teksten van The Beatles

Inhoudsopgave:

Verrassende feiten achter enkele van de beroemdste teksten van The Beatles
Verrassende feiten achter enkele van de beroemdste teksten van The Beatles
Anonim

Hebben The Beatles zelfs een introductie nodig? De wereldberoemde Britse rockband veranderde van muziek, en ze zijn muzikaal net zo relevant gebleven als in hun ontstaan. Sterker nog, toen ze hun muziek uitbrachten op Spotify, de legendarische band, bestaande uit John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison verzamelden 24 miljoen uur luisterplezier in de eerste 100 dagen dat ze beschikbaar waren op het streamingplatform. Het is moeilijk voor te stellen dat er iemand op aarde is die nog nooit een nummer van Beatles heeft gehoord.

Niet alleen zijn The Beatles verantwoordelijk voor enkele van de meest populaire nummers die ooit zijn opgenomen, de teksten die ze schreven maken nu deel uit van ons lexicon. De meeste teksten van de band zijn geschreven door John Lennon, Paul McCartney, of beide, en veel van de schrijfcredits zijn sindsdien bijgewerkt met namen van beide songwriters. Dus hoe vonden Lennon en McCartney inspiratie voor de honderden nummers die ze schreven? Hier zijn verrassende feiten over de teksten van enkele van hun beroemdste liedjes:

8 "Hey Jude"

"Hey Jude" is een van de populairste nummers van The Beatles. Hoewel het niet won, werd het genomineerd voor meerdere Grammy-awards. John Lennon reed in zijn Aston Martin toen hij het beroemde deuntje begon te schrijven. De originele tekst was "hey Jules", aangezien het lied werd geschreven als een bericht aan zijn zoon Julian te midden van Lennon's scheiding van Julian's moeder Cynthia. Paul McCartney, die ook een hechte relatie had met Lennons zoon Julian, stelde Lennon voor Jules te veranderen in Jude, en de hit was geboren.

7 "Gele onderzeeër"

"Yellow Submarine" is zowel een nummer als een album opgenomen door The Beatles, het nummer dat bekend staat om zijn unieke teksten. Paul McCartney schreef de tekst van het lied, zijn eerste gedachte was dat hij net een kinderliedje had geschreven. De inspiratie voor "Yellow Submarine" kwam in een droom naar McCartney; hij werd wakker uit een dutje en schreef het lied. Veel luisteraars gingen ervan uit dat het nummer was geschreven terwijl McCartney onder invloed was van drugs, maar hij weerlegde die bewering

6 "Alles wat je nodig hebt is liefde"

Ongetwijfeld het beroemdste nummer van de hele Beatles-catalogus, "All You Need is Love", werd geschreven als een volkslied en is een steunpilaar geworden in de popcultuur (denk aan de trouwscène in Love Actually). Lennon schreef het lied, met name het refrein, als propaganda. De songwriter stond bekend om zijn politieke opvattingen, met name zijn anti-oorlogshoudingen, en "All You Need is Love" was een verdere verklaring over zijn opvattingen.

5 "Kom bij elkaar"

John Lennon schreef ook "Come Together". Aan het eind van de jaren '60 streed psycholoog en schrijver Timothy Leary voor de gouverneur van Californië tegen Ronald Reagan. Leary benaderde John Lennon op zoek naar een campagnelied en vroeg Lennon om zijn slogan "Come together - join the party" in de tekst op te nemen. Lennon schreef iets voor Leary met zijn slogan, maar de tekst "come together" werd een geheel nieuw nummer - een Beatles-hit eigenlijk. Lennon zei later in een Playboy-interview dat Leary beweerde dat hij 'hem had opgelicht'. Lennon beweerde dat Leary het campagnelied dat hij had geschreven, "Come Together And Join The Party" nooit heeft gebruikt.

4 "Let It Be"

"Let It Be" is een van de beroemdste ballads aller tijden. "Let It Be", geschreven door Sir Paul McCartney, is een ander nummer dat is geïnspireerd op een droom die hij had. De moeder van de muzikant was net overleden aan kanker, en in zijn droom kwam ze naar hem toe en zei: "Het komt goed. Laat het gewoon zijn." McCartney vertelde dit verhaal aan James Corden in een aflevering van zijn latenight-tv-showsegment "Carpool Karaoke."

3 "Eleanor Rigby"

De exacte inspiratie achter het nummer "Eleanor Rigby" staat ter discussie: McCartney, die het nummer schreef, zegt dat hij de naam van de titulaire vrouw heeft verzonnen. Anderen zeggen dat de songtitel en de tekst geïnspireerd zijn door een grafsteen van wijlen bijkeuken Eleanor Rigby, die begraven ligt in Liverpool, vlakbij de kerk waar Lennon en McCartney elkaar voor het eerst ontmoetten. McCartney bezocht de begraafplaats als kind en heeft toegegeven dat hij onbewust geïnspireerd zou kunnen zijn door het graf, maar houdt vol dat "Eleanor Rigby een totaal fictief personage is."

2 "Merel"

Een ander nummer geschreven door Paul McCartney, "Blackbird", ging niet over een vogel, maar werd geschreven als een bemoedigende boodschap aan een zwarte vrouw die racisme ervaart in de Verenigde Staten. McCartney zei: "Laat me je aanmoedigen om te blijven proberen, om je geloof te behouden; er is hoop." Hij schreef het lied tijdens "de dagen van de burgerrechtenbeweging, waar we allemaal hartstochtelijk om gaven."

1 "Strawberry Fields Forever"

"Strawberry Fields is een echte plek", vertelde John Lennon in een interview met Playboy. Het lied, geschreven door Lennon, gaat over zijn jeugd. In zijn jeugd bezocht Lennon Strawberry Fields, een huis van het Leger des Heils waar jonge jongens woonden. Lennon zei ook in het interview: "Ik heb het als afbeelding gebruikt. Strawberry Fields forever."

Aanbevolen: