Enkele belangrijke feiten over Tyler, de meest controversiële teksten van de maker

Inhoudsopgave:

Enkele belangrijke feiten over Tyler, de meest controversiële teksten van de maker
Enkele belangrijke feiten over Tyler, de meest controversiële teksten van de maker
Anonim

Tyler, The Creator is controverse nooit uit de weg gegaan. Sterker nog, hij lijkt er in uit te blinken. Tyler heeft een goede band met een lange lijst muzikanten dankzij zijn teksten en profane tweets, en de rapper/Adult Swim-ster verontschuldigt zich zelden over zijn woordkeuze. Sommigen verachten Tyler, de Schepper, omdat ze vinden dat hij vrouwenhaat en homofobie in stand houdt, ook al zijn verschillende leden van zijn muziekcollectief Odd Future LGBTQ, waaronder Frank Ocean, die Tyler zowel vocaal ondersteunt als waarmee hij regelmatig samenwerkt.

Maar in ieder geval hebben de teksten van Tyler geleid tot debat op sociale media en tot meer vetes dan op twee handen kan worden geteld. Zijn teksten hebben conservatieve ouders tegen hem verzameld, zijn shows in het VK stopgezet en laten we het controversiële commerciële incident van Mountain Dew van 2013 niet vergeten.

Wat drijft Tyler, de Schepper, om zo onvermurwbaar en soms zo grof te spreken? Wat zijn de gevolgen van zijn diss-tracks en hot takes? Dit is wat we weten over de meest controversiële songtekst van de muzikant:

10 'Goblin' gebruikt 218 keer anti-homo-leugen

Goblin, Tylers debuutmixtape uit 2009, heeft meer dan 200 keer de anti-homonaam "fggot" gebruikt en het woord "btch" wordt minstens 68 keer gebruikt. Ondanks zijn zeer nonchalante gebruik van de laster, zowel op het album als in zijn tweets, beweert Tyler, The Creator pro LGBT te zijn. "Ik ken veel fans die het woord gebruiken en er cool mee zijn."

9 Hij heeft nu permanent rundvlees met Tegan en Sarah

Tyler, The Creator heeft een lange lijst van voortdurende vetes met collega-muzikanten, waaronder Bruno Mars en Eminem, maar geen van zijn vetes is beruchter dan die met het Canadese folkduo Tegan en Sara. De twee gingen in 2011 naar hun website om de teksten van Tyler af te wijzen en zeiden dat hij "geen excuus" heeft voor zijn gebruik van homofobe uitlatingen. Tyler's antwoord was om te tweeten: "Als Tegan en Sarah wat harde dck nodig hebben, sla me dan op!"

8 ‘Cherry Bomb’ verslaat minstens 10 andere sterren

Tylers album Cherry Bomb uit 2015 verwerpt een lange lijst van muzikanten en acteurs, en hij gaat zelfs achter een professor aan de Syracuse University aan die kritiek had op zijn Mountain Dew-commercial. Tyler's andere doelen deze ronde waren Bruno Mars, Steve Harvey, Kendall Jenner en Larry David. Tyler, The Creator ging niet alleen achter beroemdheden aan, hij gaat ook achter conservatieve christelijke vaders aan, ouders in Nieuw-Zeeland en Australië (die zich tegen Tyler verzamelden om hem te verbieden om in de twee landen op te treden), en Mountain Dew zelf.

7 Hij verontschuldigde zich bij Selena Gomez

Tyler, The Creator kreeg vaak kritiek omdat hij constant tweette op Selena Gomez met wat volgens veel mensen vrouwonvriendelijke en ongerechtvaardigde aandacht was. Op "MANIFESTO", een van Tylers nieuwste nummers, lijkt hij het goed te maken met de ster van Only Murders in The Building. Hij zegt: "Ik was een tiener, tweetin' Selena gekke s--t. Ik wilde haar niet beledigen, verontschuldig me toen ik haar zag. Toen ik Bieber probeerde, Just-in."

6 Sommigen denken dat hij zijn liedjes 'Queer Coding' aan het doen is

Toen Tyler's Flower Boy LP in 2017 uitlekte, begonnen speculatieve fans te geloven dat Tyler uit de kast zou komen als LGBT. Tyler heeft sindsdien ontkend dat hij homo is, maar bleef herhalen dat hij LGBT-doelen en LGBT-tijdgenoten zoals Frank Ocean steunt. De bron van de beschuldigingen is afkomstig van Twitter-gebruikers en bloggers die de teksten analyseren van nummers als "Foreword", "Garden Shed" en "I Ain't Got Time!" Sommigen speculeerden ook dat hij en Will Smith's middelste kind, Jaden Smith, waren aan het daten.

5 Zijn rundvlees met Bruno Mars begon op ‘Goblin’

Op wat de eerste, maar niet de laatste van zijn Bruno Mars-diss-tracks zou zijn, riep Tyler, de Schepper, oorspronkelijk Mars op het nummer 'Yonkers', samen met andere popsterren die in 2009 bovenaan de hitlijst stonden, zoals B.o. B die dat jaar in de Billboard top 40 stond dankzij zijn one-hit-wonder “Airplanes.”

Hij zegt: "Ik zal dat verdomde vliegtuig laten crashen waar die ft na B.o. B in zit / En Bruno Mars in zijn verdomde slokdarm steken / En won niet stoppen voordat de politie binnenkomt." Dit was misschien wel het begin van Tylers uitgebreide lijst van vetes.

4 Hij ging achter Chris Brown aan voor het misbruiken van Rihanna

"Rollin' in een gouden Tacoma, de st is gestolen / Als die bh me vertelt, ga ik een fn' drive-by in haar dikke darm met mijn vlees / Ik moet het achterhaald houden zoals Chris Brown toen Rihanna haar fn' a beat kreeg." - Biefstuksaus.

Tyler, The Creator kwam hard op tegen de veroordeelde R&B-zanger met zijn teksten in "Steak Sauce", en Tyler, The Creator is niet verlegen om Brown eraan te herinneren hoe hij in de vergetelheid raakte dankzij zijn beledigende neigingen. Tyler maakt er ook geen geheim van dat hij Rihanna als zijn vriend beschouwt.

3 'Radicals' hebben een student in de problemen

Het nummer staat vol met anti-cop, pro-rebellie-teksten die de gevoelens weerspiegelen van velen in de Black Lives Matter-beweging. Hij zegt: "Fck politie, ik ben een fcking rockster/Rebellion en opstandigheid maakt mijn muthafckin' cck hard/Fck varkens, fck bewakers, allemaal een paar fcking rtards /Fck school, ik ben een fuck up? Fck."

Het zou dit nummer zijn dat een student in het water zou doen vallen toen ze werden geschreven op een wit bord in de bibliotheek van de University of Southern Alabama. De student schreef: "Dood mensen, verbrand sht, fck school, begroet satan 666, prijs de duivel." De student werd beschuldigd van het uiten van 'terroristische bedreigingen'.

2 'Fish' heeft Billie Eilish in de problemen gebracht

De popster raakte verstrikt in een recente controverse toen een video op TikTok opdook van haar lip die Tyler zingt, het nummer van The Creator uit 2011. In de video is te zien hoe Eilish alle songteksten uitspreekt, inclusief het gebruik van anti-Aziatische uitlatingen. Eilish verontschuldigde zich onmiddellijk en herhaalde haar steun voor antiracistische en pro-LHBTQ-zaken.

1 'Goblin' heeft hem verbannen van touren in het VK

Ondanks dat hij al meerdere keren in het land toerde sinds het nummer werd uitgebracht, mocht Tyler drie tot vijf jaar niet optreden in het VK. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May (die later premier zou worden) noemde de gewelddadige en "opruiende retoriek" van Goblin als motivatie voor het verbod. Tyler voerde aan dat het verbod het product was van racisme en dat conservatieven in het VK het niet leuk vonden dat hun kinderen 'opkeken naar een zwarte man'. Tyler, The Creator mocht in 2019 terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. De politie maakte echter nog steeds van de gelegenheid gebruik om ten minste één optreden stil te leggen vanwege een 'rumoerige menigte'.

Aanbevolen: