Wat u moet weten over de verhalen achter Tupac's beroemdste teksten

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over de verhalen achter Tupac's beroemdste teksten
Wat u moet weten over de verhalen achter Tupac's beroemdste teksten
Anonim

Tupac Amaru Shakur was een van de meest begaafde hiphopartiesten die de afgelopen 20+ jaar bekendheid heeft gekregen. Tupac mengde artistieke flair met een sterk sociaal geweten en pakte de heerschappij op die was achtergelaten door N. W. A. en anderen voor hem en bleef licht werpen op wat het was om zwart te zijn in Amerika. "Thug Life" was wat hij predikte in zijn geladen teksten, een beeld schetsend van verdriet, woede, toegeeflijkheid en decadentie.

Hoewel zijn tijd op deze planeet kort was, blijven de teksten van Tupac zowel krachtig als een venster in de geest van een echte artiest en een meester in zijn vak.

6 'Holler als je me hoort'

In een poging om zijn landgenoten in de strijd te betrekken en tegelijkertijd zijn haters en critici in diskrediet te brengen, voelde Tupac zich verplicht om zijn ontevredenheid te uiten en ve-g.webp" />

5 'Hit Em' Up'

East vs West New York vs L. A. Tupacs boodschap was luid en duidelijk vanaf de openingstekst. In een lyrische reactie op zijn voormalige vriend, Biggie Smalls, met betrekking tot een aanslag op zijn leven tijdens een vermeende overval, legde Tupac een oorlogsverklaring af met teksten als: First off, fuck uw teef en de klik die u claimt; Westside wanneer we rijden zijn uitgerust met wild. Je beweert een speler te zijn, maar ik heb je vrouw geneukt. We hebben Bad Boy nz voor het leven geneukt. Plus, Puffy probeert me zwak te zien, harten die ik verscheur, Biggie Smalls en Junior M. A. F. I. A. Een paar markante teven.”

4 'Keep Ya Head Up'

Een van de meest aangrijpende en oprechte liedjes uit zijn vroege carrière, Tupacs volkslied voor Afro-Amerikaanse vrouwen is vandaag de dag net zo krachtig als toen het debuteerde. Opgedragen aan de nagedachtenis van Latasha Harlins, een 15-jarige die dodelijk werd neergeschoten door een winkeleigenaar genaamd Soon Ja Do. 'Sommigen zeggen dat hoe zwarter de bes, hoe zoeter het sap, ik zeg hoe donkerder het vruchtvlees en hoe dieper de wortels. Ik roep mijn zusters over welzijn waar Tupac om geeft, als het niemand anders iets kan schelen. En uh, ik weet dat ze je graag in elkaar slaan, als je vaak om de hoek komt, een clown, maar alsjeblieft niet huilen, droog je ogen, laat nooit op Vergeef maar vergeet niet, meid, houd je hoofd omhoog. En als hij je vertelt, je bent niet gek, geloof hem dan niet en als hij niet kan leren van je te houden, moet je hem verlaten, want je hebt hem niet nodig, en ik probeer het ook niet gas op, ik noem ze gewoon hoe ik ze zie. Met de dood van Latasha op de achtergrond, werd Tupac geïnspireerd om deze ode niet alleen aan Harlins te schrijven, maar aan alle zwarte vrouwen.

3 'Gevangen'

De confrontatie met politiegeweld is vandaag net zo relevant als 20+ jaar geleden. Voor Tupac was dit echter een ervaring uit de eerste hand die erom vroeg om verteld te worden. Tupac werd geslagen door politieagenten van Oakland nadat hij betrapt was op jaywalking. Kan amper over straat lopen zonder dat een agent me lastigv alt, me fouilleert en vervolgens naar mijn identiteit vraagt. Handen omhoog, me tegen de muur gooien, ik deed helemaal niets', was een hervertelling van de gebeurtenissen die deze eye-openende smaak van de realiteit inspireerden.

2 'Brenda's Got A Baby'

Tupac vertelt een verhaal, geïnspireerd door een waargebeurd verhaal van een 12-jarig meisje dat uiteindelijk een baby krijgt. Zonder de middelen om voor het kind te zorgen, gooit het jonge meisje de baby in een afvalcontainer. 'Wat dan ook, hij verliet haar en ze kreeg de baby alleen. Ze had het op de badkamervloer en wist het niet, ze wist niet wat ze moest weggooien en wat ze moest houden. Ze wikkelde de baby in en gooide hem in de vuilnisbak.'

1 'Wijzigingen'

Geïnspireerd door de raciale problemen binnen de stedelijke gemeenschap en hoe dingen misschien nooit zullen veranderen, is dit postume stuk een mash-up van verzen uit andere nummers; dat doet echter niets af aan de boodschap die Tupacprobeerde over te brengen: Ik zie geen veranderingen, ik zie alleen racistische gezichten. Misplaatste haat maakt rassen tot schande. We onder, ik vraag me af wat er nodig is om deze een betere plek te maken, laten we de verspilling wissen. Haal het kwaad uit de mensen, ze zullen goed handelen, want zowel zwart als wit roken vanavond crack en de enige keer dat we chillen is wanneer we elkaar vermoorden. Er is vaardigheid voor nodig om echt te zijn, tijd om elkaar te genezen.”

Aanbevolen: