Zal Oasis ooit herenigen, en is de rivaliteit tussen broers en zussen eindelijk voorbij?

Inhoudsopgave:

Zal Oasis ooit herenigen, en is de rivaliteit tussen broers en zussen eindelijk voorbij?
Zal Oasis ooit herenigen, en is de rivaliteit tussen broers en zussen eindelijk voorbij?
Anonim

Oasis was ooit de grootste band ter wereld. De Manchester-moloch vermengde moderne Britse pop met Beatles-geïnfuseerde melodieën en hooks. Maar wat de fans meer fascineerde dan de muziek, was de razende rivaliteit tussen de band's frontman en leadgitarist/songwriter, Liam en Noel Gallagher The ruziemakende broers leken te vechten en te razen als ze in dezelfde buurt waren.

Of het nu gaat om elkaar in de maling nemen in interviews, het belang van de ander bagatelliseren of gewoon "zeiken" op het podium, Liam en Noel'sroodgloeiende rivaliteit was schijnbaar overal volledig zichtbaar. Nu Noel eindelijk genoeg had en ervoor koos om te vertrekken, vonden beide broers succes zonder de ander. Is er een kans dat de rivaliteit tussen de broers Gallagher is uitgedoofd en dat een reünie van de eens zo machtige Oasis een mogelijkheid is, met 12 jaar scheiding?

6 Hoe het allemaal begon

De broers Gallagher zijn altijd elkaars doorns geweest. Zowel Noel als Liam deelden een minachting voor elkaar die het gezin van Gallagher doordrong tot in de volwassenheid en in Oasis. In 1995 bracht Oasis hun tweede album (What's The Story) Morning Glory? die de band op koers zette naar superster. Rond deze tijd begonnen fans uit verschillende bronnen te lezen over de excentriciteiten van de Gallagher-broer, waarvan de belangrijkste een nogal onstuimige rivaliteit was die langzaam maar zeker tot de verbeelding van het publiek begon te spreken.

5 Vecht tegen ego's

Zeggen dat zowel Liam als Noel zijn uitgerust met monolithische ego's, is een enorm understatement. Als je legio aanbiddende fans hebt die allemaal je naam zingen en in koor zingen, kan je eindigen met een enigszins opgeblazen gevoel van eigenwaarde. De Gallagher's bracht het echter naar een ander niveau, de hoogte van de stratosfeer. Het paar is geciteerd en zegt behoorlijk egoïstische dingen, vooral over The Rolling Stones. Liam zei: "Ze zijn jaloers en seniel en krijgen niet genoeg vleestaarten", en Noel zei tegen Rolling Stone magazine: "Je moet ons nu in de competitie zien met The Rolling Stones nu. Iedereen kent de Stones, iedereen weet hoe ze klinken, iedereen weet wat ze doen. Je gaat omdat je het leuk vindt of niet. Het is gemakkelijk." Het is dus geen verrassing dat ego's zo groot als die van hen, gecombineerd met een rivaliteit op het gebied van stoven, een kruitvat kunnen zijn dat wacht om te ontploffen.

4 Oplopende spanning

De rivaliteit tussen broers en zussen herdefinieert, Liam en Noel's escalerende vete bereikte ongekende hoogten. Bijna op het punt van parodie, het gekibbel van de broer werd halverwege de jaren negentig zelfs opgenomen en uitgebracht als single. Met heen en weer jabs op elkaar in de pers, Liams no-shows en Noel die inpakte en regelmatig terugging naar Engeland, hadden de andere leden geen andere keuze dan achterover te leunen en zich schrap te zetten voor een fall-out.

3 Breekpunt

Iedereen heeft een breekpunt. En in 2009 vertrok Noel Gallagher, de belangrijkste songwriter en leadgitarist van wat ooit de grootste band ter wereld was, voorgoed. Noel maakte duidelijk wat zijn redenen waren, ging naar de website van de band en zei: Het is met enige droefheid en grote opluchting … ik ben vanavond gestopt met Oasis. Mensen zullen schrijven en zeggen wat ze willen, maar ik kon gewoon geen dag langer met Liam blijven werken.”

2 De hoogvliegende vogels versus kraaloog

Na het vertrek van Noel in 2009 gingen Liam en de rest van de jongens in Oasis door als Beady Eye terwijl Noel waagde uit en vormden Noel Gallagher's High Flying Birds Elke band beleefde in verschillende mate succes, maar de nieuwe muzikale voertuigen van de broer waren niet helemaal de Britse krachtpatser die Oasis was. Toen hem werd gevraagd naar het belang van Noel voor het succes van Oasis, werd Liam geciteerd: Ik ben beledigd dat mensen denken dat Noel Gallagher deze band de afgelopen 18 jaar verdomd heeft gedragen. Mensen zeiden: ‘Oh, het wordt fing st.’ Het is alsof je aan het trippen bent of zo?”

Hij vervolgde: Ik hou van Noel buiten de band. Menselijke Noel – dat is mijn broer – ik ben verdomme dol op hem, en ik zou alles voor hem doen. Maar de idioot die in deze verdomde zaken zit, hij is een van de grootste klootzakken in het universum… Mensen denken dat ik gewoon een verdomde gek ben, maar Noel kan ook een beetje een btch zijn.” Het lijkt erop dat er een raar sprankje hoop van Liam is.

1 Tijd heelt alle wonden?

Met 13 jaar achter de razende broers, werd Liam's unieke vorm van het verlengen van een olijftak beantwoord met een interessant citaat van Noel over zijn vertrek voor het laatste optreden van Oasis. In een interview dat door Absolute Radio naar YouTube is geüpload, zei Noel dit: "Als ik weer tijd had gehad, zou ik terug zijn gegaan en het optreden hebben gedaan. Ik zou dat optreden hebben gedaan, en ik zou het volgende optreden hebben gedaan, en we zouden allemaal zijn weggegaan, en we hadden het waarschijnlijk kunnen bespreken. We zijn misschien nooit uit elkaar gegaan." Hoewel dit geen sterke aanwijzing is voor een reünie, kunnen zowel Liam als Noel genoeg gesudderen hebben om de mogelijkheid te wees open.

Aanbevolen: