Hier is voor hoeveel het haar van Justin Bieber is verkocht bij een liefdadigheidsveiling

Inhoudsopgave:

Hier is voor hoeveel het haar van Justin Bieber is verkocht bij een liefdadigheidsveiling
Hier is voor hoeveel het haar van Justin Bieber is verkocht bij een liefdadigheidsveiling
Anonim

Dertien jaar nadat hij zijn eerste platencontract tekende, is Justin Bieber een van de grootste popsterren ter wereld. Dankzij een reeks hitnummers en uitverkochte wereldtournees, naast andere zakelijke ondernemingen, heeft hij een nettowaarde van ongeveer $ 285 miljoen verzameld, wat helemaal niet slecht is voor iemand die de leeftijd van 30 nog moet bereiken!

Door de jaren heen is Bieber veel in de pers geweest, vaak om controversiële redenen. Maar hij heeft ook een aantal werkelijk indrukwekkende mijlpalen bereikt en een aantal fantastische dingen aan de wereld bijgedragen. Bieber staat met name bekend om zijn toewijding aan liefdadigheid. Hij heeft met talloze organisaties gewerkt om zijn bevoorrechte positie te gebruiken om mensen te helpen die benadeeld zijn of hulp nodig hebben. In 2011 werkte Bieber samen met Ellen DeGeneres om zijn haar te veilen voor een goed doel - blijf lezen om erachter te komen hoeveel zijn beroemde lokken opgingen.

Nederig begin

Om het verhaal van Justin Bieber volledig te waarderen, moeten we teruggaan naar het allereerste begin. Hij mag dan een van de grootste sterren ter wereld zijn, maar Bieber kwam uit een bescheiden begin. Hij werd geboren in 1994 in Ontario, Canada, uit een alleenstaande moeder, Pattie Mallette.

Zoals Pop Crush meldt, had Mallette moeite om de eindjes aan elkaar te knopen voordat Bieber beroemd was. Ze werkte op kantoor en kon zich alleen een huis met een laag inkomen veroorloven in Stratford, Ontario voor haar en haar zoon. Het is nog indrukwekkender dat Bieber vandaag zoveel geld kan inzamelen voor het goede doel als je bedenkt dat hij zich vanuit een achterstandspositie omhoog heeft gewerkt.

Biebers levensstijl veranderde drastisch toen hij werd ontdekt door platenbaas Scooter Braun en in 2008 een platencontract tekende, waarmee hij zich op 14-jarige leeftijd vestigde als een tieneridool.

Hoeveel heeft zijn haar verkocht?

Dus voor hoeveel is het haar van Justin Bieber verkocht? Volgens MTV slaagde Ellen DeGeneres erin om slechts een lok van het haar van de popster te veilen voor maar liefst $ 40. 668. Er waren in totaal 98 biedingen voor het haar en alle opbrengsten gingen naar een liefdadigheidsorganisatie in Californië genaamd The Gentle Barn stichting.

Hoewel het haar op zichzelf waarschijnlijk een fortuin zou hebben verdiend, veilde DeGeneres ook een ander item met de beroemde lokken. Het haar werd bewaard in een plastic doos, die Bieber ook ondertekende.

De liefdadigheidsgroep

The Gentle Barn foundation ontving de opbrengst van Bieber's haarveiling. De organisatie, gevestigd in Californië, is een favoriet van Ellen DeGeneres en richt zich op dierenrechten. Hun missie luidt: Met uw steun werken we elke dag hard om een vriendelijkere wereld te creëren door dieren te redden, ze een toevluchtsoord te geven in The Gentle Barn en kinderen te genezen door de verhalen van de dieren te vertellen.”

De stichting heeft veel verschillende programma's die tot doel hebben mensen voor te lichten over dieren en hun belangrijke rol op de planeet. Ze bieden schoolreizen en andere evenementen, privérondleidingen voor diegenen die hun boerderij willen bezoeken en enkele van de dieren willen ontmoeten, en zelfs dierenondersteunde therapie promoten. Bovendien zijn ze voorstanders van plantaardig eten en delen ze veel tips en recepten op hun website.

Zijn werk met de Make-A-Wish Foundation

Het doneren van zijn haar is niet de enige liefdadigheidsactie die Justin Bieber heeft gedaan. Sinds het begin van zijn carrière werkt hij nauw samen met de stichting Make-a-Wish, die als doel heeft de wensen van kinderen met kritieke ziekten te vervullen. Tot nu toe heeft hij meer dan 260 wensen ingewilligd.

Beroemdst was dat Bieber een wens vervulde in bijna elke stad waar hij naartoe reisde tijdens zijn Purpose-tour, die begon in 2016 en liep tot 2017. In 2014 nam hij zelfs de 10-jarige kankerpatiënt Grace Kesablak mee naar de Young Hollywood Awards als zijn date.

Een handje helpen tijdens de pandemie

Tijdens de COVD-19-pandemie heeft Justin Bieber zich nog meer verdiept in liefdadigheid. Na het uitbreken van de pandemie werkte hij samen met Chance the Rapper en Cash App en doneerde $ 250K aan fans die het moeilijk hadden als gevolg van de effecten van COVID-19.

Om in aanmerking te komen voor een donatie, hebben fans de muzikanten getweet met hun verhaal en Cash App-handvat, samen met de hashtag JBChanceHoly.

$100K naar geestelijke gezondheid

Nog een zaak waar Justin Bieber veel om geeft? Mentale gezondheid. The Honey Pop meldt dat Bieber in 2020 zijn album 'Changes' promootte in New York City toen hij zag dat een van zijn fans geld inzamelde voor bewustzijn van geestelijke gezondheid. Nadat hij op de hoogte was gebracht van de oorzaak, schonk Bieber niet minder dan $ 100K aan het goede doel.

In het verleden heeft Bieber zich opengesteld over zijn eigen worsteling met psychische problemen. Het is deze persoonlijke band die een van de factoren kan zijn die van invloed zijn op zijn beslissing om zo genereus te zijn.

Sommige fans hebben gezegd dat Bieber zijn fortuin te veel uitgeeft, maar het lijkt erop dat hij niet beter zou kunnen teruggeven.

Aanbevolen: