Hoeveel exemplaren zijn er daadwerkelijk verkocht van het bestverkochte boek 'Wake Up' van Piers Morgan?

Inhoudsopgave:

Hoeveel exemplaren zijn er daadwerkelijk verkocht van het bestverkochte boek 'Wake Up' van Piers Morgan?
Hoeveel exemplaren zijn er daadwerkelijk verkocht van het bestverkochte boek 'Wake Up' van Piers Morgan?
Anonim

Journalist en televisiepresentator Piers Morgan staat bekend om zijn bereidheid om het op te nemen tegen tegenstanders en voor zijn doelen te vechten. De ervaren verslaggever heeft in de loop der jaren een aantal machtige vijanden gemaakt, waaronder Lord Alan Sugar en Madonna met wie hij online ruzie heeft gemaakt. Zijn uitgesproken mening over "wakker worden" en "cultuur annuleren" brachten hem ertoe een boek over het onderwerp te schrijven, dat hij de titel Wake Up droeg. Het werk werd uitgebracht op het hoogtepunt van de pandemie in oktober 2020 en is volgens Morgan zelf een wereldwijde hit. Sommige bronnen verschillen echter in hun beoordeling. In feite verklaarde een recent artikel in de New York Times dat het boek een regelrechte flop was.

Dus wie heeft er gelijk, en hoeveel exemplaren van Wake Up zijn er eigenlijk verkocht? Ofwel Piers Morgan of The New York Times hebben misschien net een zeer krachtige vijand gemaakt …

6 Wat zei het artikel in de New York Times?

Piers' boek werd als voorbeeld genoemd in een recent artikel in de New York Times getiteld 'Millions of Followers? Voor boekverkoop: 'Het is onbetrouwbaar.'” Het artikel beschrijft hoe beroemdheden met grote media-aanhang misschien een goede gok lijken voor uitgevers, maar hun populariteit verta alt zich zelden in geweldige verkopen. Als voorbeeld legde het artikel uit hoe de indrukwekkende 7,9 miljoen Twitter-volgers van Piers Morgan geen grote verkoopcijfers opleverden, met een schamele 5.650 die daadwerkelijk in alle formaten werd verkocht.

Het artikel luidde: “De journalist en media-persoonlijkheid Piers Morgan had een zwakkere show. Ondanks zijn volgers op Twitter (8 miljoen) en Instagram (1.8 miljoen), ‘Wake Up: Why the World Has Gone Nuts’ heeft volgens BookScan slechts 5.650 gedrukte exemplaren verkocht sinds de publicatie een jaar geleden.

5 Piers Morgan vond dit artikel niet leuk

Het artikel kwam vrijwel onmiddellijk onder de aandacht van Piers, en hij nam aanstoot aan de beoordeling dat zijn boek een gigantische flop was. Hij klapte zijn telefoon uit en schreef op Twitter: "Dit artikel in de New York Times zegt dat mijn boek Wake Up slechts 5.650 exemplaren heeft verkocht. Ironisch genoeg moeten hun factcheckers wakker worden … het is bijna 300.000 verkocht in alle formaten en is een weggelopen nummer 1 bestseller geweest."

4 maanden eerder kondigde Piers Morgan aan dat het boek de mijlpaal van 100.000 verkopen had verbroken

Om zijn trotse bewering kracht bij te zetten, stuurde Piers maanden eerder een tweet waarin hij aankondigde dat hij zojuist een enorme mijlpaal had bereikt op het gebied van boekverkoop. De auteur schreef: 'Wauw. Ik heb zojuist gehoord van mijn uitgevers @HarperCollinsUK dat Wake Up nu 100.000 exemplaren heeft verkocht in alle formaten! Bedankt aan iedereen die de Hardback, Audio of E-book heeft gekocht.'

Zou Piers liegen? Het is mogelijk. Aan de andere kant zou hij als auteur waarschijnlijk als geen ander moeten weten hoeveel exemplaren het boek heeft verkocht.

3 Waar gaat 'Wakker worden' eigenlijk over?

Het non-fictieboek van Piers is beoordeeld als de nummer één bestseller van de Sunday Times en trekt lezers aan voor de sterke (en soms controversiële) gedachten en meningen van Piers.

De synopsis luidt:

“Als je, net als ik, het zat bent om te horen hoe je moet denken, spreken, eten en gedragen, dan is dit boek iets voor jou.

Als je, net als ik, denkt dat het gezond verstand uit het raam wordt gegooid, dan is dit boek iets voor jou.

Als je, net als ik, denkt dat de wereld helemaal gek wordt, dan is dit boek iets voor jou.

Als je, net als ik, denkt dat NHS-helden en Captain Tom de echte sterren van onze samenleving zijn, niet zelfgeobsedeerde, toondove beroemdheden (en koninklijke afvalligen!), dan is dit boek iets voor jou.

Als je, net als ik, misselijk bent van de pestkoppen van de annulatiecultuur die de carrières en levens van mensen vernietigen, dan is dit boek iets voor jou.

Van feminisme tot mannelijkheid, racisme tot gender, lichaamsbeeld tot veganisme, geestelijke gezondheid tot concurrentievermogen op school, het recht op vrije meningsuiting en het uiten van een oprechte mening wordt verpletterd op het altaar van de 'ontwaakte' politieke correctheid.”

2 'Wake Up' heeft positieve recensies gekregen van fans

Fans over de hele wereld schreeuwen om meer na het lezen van de controversiële journalistieke kijk op de wereld van vandaag. Zijn boek heeft niet alleen goede recensies gekregen van sommige critici en bereikte de nummer één op bepaalde verkooplijsten, maar het heeft ook geweldige feedback gekregen van fans op Amazon. De overgrote meerderheid van de beoordelingen van fans is positief en heeft een uitstekende beoordeling van 4,5 uit 5.

'Goed gedaan Pieren!' schreef een recensent op Amazon. 'Een goed geschreven en tot nadenken stemmende beoordeling van de wakkere cultuur en onze grotendeels passieve acceptatie ervan door de onliberale liberale minderheid. Een moedig boek waarvan ik hoop dat het zal bijdragen aan het herbalanceren van het argument.'

'Het boek is buitengewoon goed geschreven. Het is een pageturner.' zei een ander.

1 Dus hoeveel exemplaren van 'Wake Up' heeft Piers Morgan verkocht?

Het boek zelf heeft momenteel 9.890 recensies op Amazon (wat suggereert dat het waarschijnlijk op zijn minst meer dan 5.650 exemplaren heeft verkocht). De bewering van Piers dat het boek meer dan 300.000 verkocht heeft, lijkt ook het cijfer van The New York Times te betwisten, aangezien zijn uitgever hoogstwaarschijnlijk niet zou toestaan dat een dergelijke bewering zou worden gedaan als het totaal onjuist zou zijn.

Hoewel het exacte cijfer moeilijk vast te stellen zal zijn, lijkt het waarschijnlijk dat het boek veel meer dan een paar duizend exemplaren heeft verkocht.

Aanbevolen: